İLKER YAĞCIOĞLU

İLKER YAĞCIOĞLU

Tarihi 27 Aralık 2014

Cimbom buz kesti!

Hamza hoca Galatasaray teknik direktörü olduktan sonra Sarı-Kırmızılılar dün ilk kez etkisiz maçını oynadı. Bunun birkaç sebebi vardı. İlki G.Birliği'nin takım olarak son derece agresif ve doğru bir savunma yapması Galatasaray'ın pozisyon üretmesine izin vermedi.
İkincisi Galatasaray'daki bir çok oyuncunun bu maçta vasatın üstüne dahi çıkamamasıydı.
Üçüncü sebep ise 1-0'dan sonra Galatasaray'ın farkı 2'ye çıkartacak golü bulamayışı yani maçı koparamayışıydı.
Galatasaray'da Muslera, Emre Çolak ve Burak Yılmaz haricinde diğer oyuncuların vasat ya da kötü oyunlarından bahsedebiliriz.
Ama bu 3 oyuncu Galatasaray'ın kazanması için ellerinden gelen her şeyi yaptılar.
Kaleci Muslera az ama tehlike gelişen her G.Birliği atağında 71. dakikaya kadar kalesini gole kapatarak üzerine düşeni fazlasıyla yaptı. Emre Çolak ön liberoda hem attığı gol hem de ortaya koyduğu futbolla sahanın en iyi oyuncusu olurken "Ben bu takımın çok önemli bir parçasıyım" diye herkese mesaj gönderdi. Burak Yılmaz'daki değişim hala devam ediyor. Hamza hocanın yaptığı en önemli değişim Burak'ın futbolunda oldu. Sadece gol atan bir oyuncu diye eleştirdiğimiz Burak dün geceki harika asisti ve 90 dakika ortaya koyduğu futbolla yine sahanın en iyi oyuncularından biriydi. Buna karşın özellikle Hamit Umut ve Olcan Adın'ın son derece kötü bir futbol ortaya koymaları ve bu 3 oyuncuya ayak uyduramamaları G.Saray'ın maçı kazanamamasının baş nedenlerinden biriydi. Bu beraberlik G.Saray'ın moralini bozar ama şampiyonluk yolundaki iddiasından hiçbir şey eksiltmez...

MAÇIN EN iYiSi EMRE ÇOLAK
Attığı gol ve mücadelesi ile alkışı hak etti

MAÇIN EN KÖTÜSÜ OLCAN VE HAMİT
Oynadılar mı oynamadılar mı anlamadım.