İLKER YAĞCIOĞLU

İLKER YAĞCIOĞLU

Tarihi 1 Aralık 2014

Yeter artık Emre

Üst üste iki lig maçını çok iyi oynadıktan sonra yani Olimpiyat'taki Beşiktaş ve Saracoğlu'ndaki Çaykur Rize maçlarının ardından Fenerbahçe'nin geçen sezonki temposuna ulaştığını düşünmüştük.
Dün akşam özellikle ilk 45 dakikada son derece kötü ve temposuz bir futbol ortaya koyan Sarı-Lacivertliler tam anlamıyla hayal kırıklığı yarattılar. Eskişehirspor daha ilk 15 dakikada tam 4 gol pozisyonuna girerken Fenerbahçe'nin ilk devrede yakaladığı sadece iki tane pozisyonda kaleci Boffin gole izin vermedi ve Eskişehirspor'u oyunda tuttu.
İlk devre bittiğinde aradaki büyük farkın sebebi koşu mesafeleri açıklandığında meydana çıktı. Fenerbahçe'nin en çok koşan oyuncusunun Meireles, Eskişehir'in en çok mesafe kat eden ilk 5 oyuncusundan daha az koşmuştu.
Yani Eskişehir koşmuş Fenerbahçeliler ise kendilerini fazla üzmemişlerdi. İkinci yarının başında Hürriyet'in ve Ömer'in sakatlanarak çıkmaları ve İsmail Kartal'ın Mehmet Topal'ı oyuna sokması maçta dengeleri değiştirdi. Ve Fenerbahçe Eskişehirspor'u adeta sahasına hapsetti.
Bu baskı Webo'nun golüyle meyvasını verdi. Maçın son anlarında herkes Fenerbahçe'nin galibiyet golünü atmasını beklerken sahneye Emre Belözoğlu çıktı. Durduk yere kendini oyundan attırdı. Emre ile ilgili yazmaktan konuşmaktan ona öğüt vermekten dilimizde tüy bitti. Emre'ye tepki göstermesi gerekenler en başta takım arkadaşları teknik heyet ve Fenerbahçe taraftarıdır. Tolga Özkalfa'ya gelelim.
Sow'un kaleye giden topunda Sezgin'in eline çarpan ve yüzde yüz penaltıyı es geçen Tolga Özkalfa, Emre'yi attıktan sonra o kadar etkilendi ki Fenerbahçe lehine son derece ucuz bir penaltı çaldı.

MAÇIN EN iYiSi ERKAN ZENGiN
Attığı müthiş gol ve çalışkanlığıyla haketti

MAÇIN EN KÖTÜSÜ MEIRELES
Orta sahada hiç etkili bir gününde değildi.