İLKER YAĞCIOĞLU

İLKER YAĞCIOĞLU

Tarihi 27 Kasım 2014

Malumun ilanı

Galatasaray'ın gruptan çıkamayacağı, bırakın gruptan çıkmayı Avrupa'da yoluna devam edemeyeceği aslında haftalar önce belli olmuştu.
Sadece bir umut...
Acaba takım düzelir mi? Tıbkı Fatih hocanın zamanındaki gibi 3 maçta 1 puan alıp, sonra gruptan çıkmayı başaran o zamanki mucize, bir daha gerçekleşir mi diye bir beklenti vardı. Ve bu beklenti hayalden öteye geçemedi. Ve Avrupa defteri kapandı. Dün geceki maç için oyun olarak Galatasaray'ın bu sezon Avrupa'daki en iyi maçıydı diyebilirim. Prandelli doğru bir 11 ile sahaya çıktı. Oyuncular bu zor şartlarda ellerinden gelen en iyi mücadeleyi ortaya koydular. Özellikle ikinci yarının ilk 20 dakikasında Anderlecht'i resmen ceza sahası içine hapsettiler.
Fakat beraberlik golünü bir türlü bulamadılar. Selçuk'un frikiği Hamit'in şutu Telles'in ceza alanına gönderdiği topta Burak'ın topa dokunamayışı son olarak Selçuk'un pasında Burak'ın direkten dönen topu Galatasaray adına tek kelimeyle şanssızlıktı.
Gelelim Prandelli'ye.
Doğru bir 11 sahaya sürdü dedik ama oyuncu değişikliğinde büyük hata yaptı.
Sahadan çıkması gereken en son adam olan Bruma'yı oyundan alarak Galatasaray'ın hücumdaki etkinliğini neredeyse yok etti.
Oysa yapacağı şey son derece basitti. Tarık'ı çıkartıp Hamit'i sağ beke çekerek yine Umut'u oyuna sokabilirdi.
Bu zekayı gösterseydi Prandelli hakkında biraz olsun iyimser düşünebilirdim.
Son olarak Selçuk'un atılmasına değinelim. Bırakın Selçuk'un oyundan atılmasını sahaya çıkıp mücadele edebilmesi bile başlı başına takdir edilmesi gereken bir olay. Selçuk'u kendi adıma alkışlıyorum.
Hava alanında Galatasaray'ı karşılarken "Ruhuna Fatiha" diye pankart açan, vefa duygusundan yoksun ve kendini Galatasaraylı zanneden terbiyesizlere de "Selçuk'un atılmasının sebebi sizsiniz" diyorum.

MAÇIN EN iYiSi BRUMA
Bruma oynadığı sürece takımın en iyisiydi.

MAÇIN EN KÖTÜSÜ TARIK
Böyle oynarsa G.Saray'da çok kalmaz.