İLKER YAĞCIOĞLU

İLKER YAĞCIOĞLU

Tarihi 26 Ekim 2014

3 puan iyi ama!

Önce 80. Dakikadan başlayalım.
Gençlerbirliği'nin beraberlik golü öncesi Emenike kenarda Sow ile değişmek için bekliyordu. Bu sırada beklenmedik bir şekilde Gençlerbirliği'nin beraberlik golü geldi. İsmail hoca da bu golün şaşkınlığında olsa gerek aynı değişikliği yaptı. Yani Sow'u çıkarttı.
Emenike'yi oyuna aldı. Bu değişiklikle tribünlerden büyük tepki çekti.

Çünkü doğrusu 1-1'e gelmiş bir maçta hemen karar değiştirip Sow'u sahada tutup Meireles'i çıkartarak Emenike ve Sow'u yan yana oynatmaktı.
İsmail hocanın dün geceki tavrı doğal olarak hem tepki çekti.

TEK POZİSYON BİLE YOK

Hem de ilerleyen haftalar adına endişe yarattı. Maça gelecek olursak ilk 45 dakikada son derece etkisiz bir Fenerbahçe izledik.
İyi kapanan Gençlerbirliği'ne karşı bir tek pozisyon üretemeden devreyi tamamladılar.
Bırakın pozisyon üretmeyi sadece iki şut çekip kaleye isabet ettiremediler. Bir tek Kuyt'ın kafasında top kaleyi buldu.
Onu da kaleci kornere çeldi.

ARTIK KEYİF VERMİYOR

İkinci yarının başındaki baskı kazanılan penaltı sonrasında Fenerbahçe'nin oyunu kontrol etmesi pozisyon üretemese de kalesinde rakibe pozisyon vermemesi Sarı-Lacivertliler'in iyi taraflarıydı. Beraberlik golünün ardından maçı kazanmaları da haftaya oynanacak Beşiktaş derbisi öncesi takımın moralinin bozulmasını engelledi.

Sonuçta Fenerbahçe 3 puanı kazandı ve bu son derece önemliydi. Ama takım iyi gitmiyor. Size bazı rakamlar vereyim. Geçen sene ligin 7. Haftası geride kaldığında Fenerbahçe 16 gol atıp 7 gol yemişti. Bu yıla baktığımızda ise sadece 9 gol atıp 8 gol yediğini görüyoruz. Bu da atarken ve tutarken sıkıntı yaşadıklarını gösteriyor. Doğal olarak da Fenerbahçe geçen seneki keyfi bu sene bize vermiyor.