İLKER YAĞCIOĞLU

İLKER YAĞCIOĞLU

Tarihi 29 Ağustos 2012

G.Antep gibi olmasın

Spartak Moskova maçı öncesi Fenerbahçe teknik heyetinin ve oyuncuların son oynadıkları Gaziantep maçının analizini çok iyi yapması lazım. Nedenine gelince... Gaziantep maçında oyuncuların iştahı, maç kazanma arzusu, temposu çok üst düzeydeydi.
Ama bu arzu zaman zaman oyun disiplininin kopmasına sebep oldu.

ORTA SAHA KAPATILMALI
Orta sahada çok büyük boşluklar oluştu. Ve bunun sonucunda da Gaziantepspor, Fenerbahçe kalesinde çok sayıda pozisyon buldu.
O gün kaleci Mert'in mükemmel oyunu ve Gaziantepli forvetlerin son vuruş yetersizlikleri yüzünden gol yemediler ama Emenike ve Ari gibi iki tane son derece çabuk ve gol atma becerisi yüksek oyunculara sahip Moskova, Fenerbahçe kalesinde gol bulabilir.
Bu da Aykut Kocaman'ın bütün oyun planlaranı bozar. İkincisi son derece sakin bir maç oynamak zorundalar ve en önemlisi ilk golü atan taraf muhakkak Fenerbahçe olmalı. Bu yüzden maçta tribünleri dolduracak Fenerbahçe taraftarına da çok büyük görev düşüyor.
Takımı strese sokmadan 90 dakika boyunca takımın arkasında olmaları ve desteklemeleri gerekiyor.
Bir diğer önemli konu, yönetim Aykut Kocaman ve Alex arasında şu an barış sağlanmış gözüküyor.
Bu halkalara taraftarın da eklenmesi lazım.

ÖNEMLİ OLAN FENERBAHÇE...
Önemli olan Aykut Kocaman'ı ya da Alex'i sevmeleri ya da ikisinden birini tercih etmeleri değil, önemli olanın Fenerbahçe'nin başarısı olduğunu unutmamaları lazım. Sağ duyusuna her zaman güvendiğim Fenerbahçe taraftarı bu konuda bölünmeden üzerine düşeni yapacaktır. Buna eminim.

* * *
NEREDESİN BARONI
4-3-3 sistemi ile oynayan Fenerbahçe'de ortadaki üçlüde Cristian Baroni tarzında bir oyuncuya çok ihtiyaç var. Ama bu sezon şu ana kadar gösterdiği performans gibi değil geçen seneki Cristian gibi oynamalı. Çünkü bu üçlünün hücuma destek vermesi son derece önemli. En az birinin hatta iki tanesinin sürekli ceza alanına koşular yapması lazım. Dolayısıyla da bunu en iyi yapacak oyuncu Cristian. Ve çok çabuk formasını geri almak zorunda.

* * *
KRASIC KİLİT OYUNCU
G.Antep maçında ilk kez 11'de forma giyen Krasic temposuna ulaştığı zaman büyük katkı yapacağını gösterdi. Hücum yanında savunmaya da katkı yapan Krasic, Kuyt ile birlikte bugünkü maçta öne çıkacak oyuncu olacak gibi gözüküyor.