İLKER YAĞCIOĞLU

İLKER YAĞCIOĞLU

Tarihi 22 Ağustos 2012

Skor avantaj değil

Bugün tersten başlayalım... Saha içini değerlendirmeye geçmeden bu skorun rövanşta yeterli olup olmayacağına bakalım... Öncelikle deplasmanda atılan 1 gol avantajmış gibi gözükse de sonuçta Fenerbahçe maçı mağlup tamamladı. Bu yüzden Sarı-Lacivertli ekip, Saraçoğlu'nda muhakkak kazanmak zorunda...
Yani gol ya da goller atmaya çalışacak.
Oyunu riske edecek.
Açıkçası bu durum teknik direktör Aykut Kocaman'ın hiç de istemeyeceği bir oyun oynanmasına sebep olacak.
Çünkü, atak oynamaya çalışacak Fenerbahçe arkada Emenike ve Ari gibi bu alanlara çok iyi koşular yapabilecek oyunculara istedikleri alanı bırakacak. Bu rövanşta F.Bahçe'yi bekleyen en büyük tehlike.

YENİLEN GOLLER BASİTTİ!
Şimdi dün akşama dönelim. Maçtan önce Aykut hoca, turun anahtarının takım savunmasında olduğunu söylemişti.
Ve bu düşünceye paralel bir takımla sahaya çıktı. Uzun süre sonra ilk kez 4-3-3 düzeniyle sahada yer alan bir Fenerbahçe vardı. Orta sahada Selçuk-Topal ve Cristian'la oyunun merkezini kilitleyen Fenerbahçe rakibin bu bölgeden etkili olmasına izin vermedi. Zaten, Spartak Moskova'nın tehlikeli yada cılız bütün atakları kanatlardan geldi. Fenerbahçe'nin bu kadar basit 2 gol yemiş olması dün gece beni en çok şaşırtan ve üzen olaydı.
Yedikleri 2 gol hariç Aykut hocanın savunma planının tuttuğunu söyleyebiliriz. Ama, benim dün gece gördüğüm Spartak Moskova takımı asla Fenerbahçe'den iyi bir takım değil. Biraz ofansif oynansa tur dün gece bile gelebilirdi.

Maçın en iyisi
Hollandalı golcü Kuyt, her zamanki gibi Fenerbahçe'nin en iyi ismiydi.


Maçın en kötüsü
Yenilen ikinci golde bütün Fenerbahçe takımı gecenin en kötüsüydü.