İLKER YAĞCIOĞLU

İLKER YAĞCIOĞLU

Tarihi 26 Kasım 2011

Stoch'a özgürlük!

Aykut hoca, dün akşam Eskişehir maçın 11'inden 5 değişiklik yaptı. Rakip Gençlerbirliği'nin bu sezon sahasında hiç kaybetmemesinden dolayı özellikle Beşiktaş maçında 2-0'dan 4-2 kazandığını düşünerek orta sahayı daha dirençli oyunculardan oluşturdu.

DESTEK GELMEYİNCE
Özellikle bu sezonun flaş ismi Cristian'ın yerine Selçuk'u tercih etmesi sağ kanatta da Stoch yerine Özer ile başlamasının sebebi buydu. Bu düşünce savunma anlamında 70 dakika işe yaradı diyebiliriz. O dakikaya kadar bir kontraatak dışında Fenerbahçe rakibine pozisyon vermedi. Ama ofansif açıdan Fenerbahçe, Stoch oyuna girene kadar başarılı bir futbol oynamadı. Bienvenu'nun çok top kaybetmesi Alex'in Özgür markajında etkisiz kalması, kanatlardaki Caner ve Özer'in de hücuma yeterli desteği de veremeyişleri nedeniyle maç boyunca çok zorlandılar.

KAZANAMIYORSAN...
Selçuk ve Emre'de, hücuma destek vermeyince gol tamamen tesadüflere kaldı. Maçın son anlarında Fenerbahçe'nin maçı kazanmak adına ortaya koyduğu baskı sonuç vermeyince maç beraberlikle bitti. Bu tarz maçları kazanamıyorsan kaybetmeyeceksin. Fenerbahçe de en azından bunu başardı ve puan farkını 1 maç fazlasıyla 5'e çıkarmış oldu. Bu maç gösterdi ki Fenerbahçe ofans anlamında üretkenlik sağlamak için Stoch'u muhakkak kazanmak zorunda.

VOLKAN'IN SURATI ANLATIYOR
Kaleci Volkan Demirel'in kurtardığı bir toptan sonraki surat ifadesi, Fenerbahçe'de işlerin yolunda gitmediğinin çok bariz göstergesiydi. Milli kalecinin, umutsuz bir surat ifadesi vardı.

ALEX ORTAYA ÇIKMAYINCA!
1- Orta saha oyuncuları Selçuk, Caner, Özer ve Emre, etkili olamadılar. Ve hücuma destek veremediler. O bölgede Cristian'ın eksikliği fazlasıyla hissedildi.
2- Alex, Özgür'ün markajı altında çok etkisiz kaldı. Oyun boyunca bu markajdan kurtulamadı.
3- Fenerbahçe'nin ileri ucundaki Bienvenu'nun ve sonradan oyuna giren Semih'in çok fazla pas hatası yapması, takımın ileride çoğalmasını engelledi. G.Birliği, son derece disiplinli oynayıp çok iyi mücadele etti.