İLKER YAĞCIOĞLU

İLKER YAĞCIOĞLU

Tarihi 30 Ekim 2010

Sercan böyle istedi

Geçen sene Saracoğlu'nda son dakikada attığı golle Fenerbahçe'yi 3-2 yenen Bursaspor, nerdeyse bu maçın bir benzerini Bursa'da da gerçekleştirecekti.
Ama Sercan, Bursaspor adına girdiği iki tane yüzde yüzlük gol pozisyonunu Volkan'a teslim edince Bursaspor öne geçme fırsatını tepmiş oldu.
Bu pozisyonlarda Sercan'ın yanlışları kadar kaleci Volkan'ın da doğru zamanlaması ve açıyı kapatarak Sercan'ın vuruşlarını kurtarması da önemliydi. İlk devre, Fenerbahçe özellikle orta sahadan Emre Belözoğlu'nun çok istekli oyunu ve Alex'in orta alana gelerek ona yardım etmesi ve diğer oyuncuların da katılımıyla oyunun hakimiydi.
Emre ve Alex önderliğindeki Fenerbahçe, oyunun kontrolünü elinde tutarak oyunu rakip alana yığdı. Golü de zaten Emre'nin hücuma verdiği destek sonrası, hazırladıkları çok güzel bir organizasyon sonrasında buldular. İkinci yarının başında, Bursaspor'un daha baskılı oyuna başlaması ve Emre Belözoğlu'nun yorulmasıyla Bursaspor oyuna hakim oldu.
Fenerbahçe'nin bu yan toplardan yediği kaçıncı gol... Ben sayısını unuttum...
1-1'den sonra F.Bahçe oyunu yine dengeledi. Ama son vuruşları iyi yapamadıkları için de ikinci gol gelmedi. Bu dakikalarda yazımın başında belirttiğim gibi Sercan'a iki tane yüzde yüzlük gol fırsatı verdiler. Sonuçta tahmin ettiğim gibi maç berabere sonuçlandı. Fenerbahçe'de Emre, Alex ve kaleci Volkan gecenin en başarılı oyuncularıydı. Bu arada Stoch yerine CristianAykut daha önce oyundan alsaydı, daha doğru bir tercih yapmış olurdu.