İbrahim Kutluay

İBRAHİM KUTLUAY

Tarihi 22 Mayıs 2017

Çemberi göstermedik

Fenerbahçe maçı 3. periyodun sonundan itibaren kopartmaya başladı. İlk yarıda bu olmadı. Değişen neydi?
Aslında Fenerbahçe ilk yarıda da çok iyi oynadı. Maçın ilk yarıda kopmaması bu gerçeği değiştimez.
Olympiakos gibi bir takım karşısında hemen yüksek skorla avantajlar elde etmek kolay değil. Fenerbahçe 2. yarıda biraz stresli gibi gözükse de finale tam olarak hazırdı ve savunmada Ekpe Udoh'un önderliğinde onların ribaunt silahlarını da kırarak Fenerbahçe yavaş yavaş farkı açmaya başladı. Farkı açarken de korurken de sakin kalmayı başardılar.
Adam değişmeler mükemmeldi.
En büyük silahları Spanoulis'i iyi tuttular ama aslında ilk yarıda bu oyuncuya karşı yapılan savunma da kötü değildi.

OBRA DETAYLARA ÇALIŞIR
SİZ daha önce Obradovic ile çalışmış ve bu büyük kupayı kazanma mutluluğuna erişmiştiniz. Obradovic'in farkı nedir?
Obradovic her şeyden önce takımı için her türlü çabayı gösteren bir coach. Her şey birkaç maçta olmaz. Sezon başında başlar ve en küçük detayı bile defalarca bıkmadan, gerekirse oyuncuyu bıktırarak çalıştırır. En çok da bu dönemlerde agresif olur. İnsanlar onu maçlardaki agresifliği ile biliyor ama onun en agresif olduğu dönemler sezon başlarıdır. Obradovic, büyük maçlar öncesinde daha çok oyuncularına yardımcı olmayı onları mental olarak hazırlamayı tercih eder. Kazanılan bu büyük başarıda onun çok büyük payı var.

FINAL Four MVP'si Ekpe seçildi. Ama öğreniyoruz ki Ekpe ile Kalinic arasında ikiye bölünülmüş. Sizin tercihiniz nedir?
Tabii ki Ekpe Udoh. Savunma, ribaunt, asist, blok ve en önemlisi yardımlaşma. Bir oyuncu daha ne yapabilir. Ekpe Udoh'un kısaların savunmasında da önemli rol üstlendiği gördük.