Hayri Ülgen

HAYRİ ÜLGEN

Tarihi 31 Mayıs 2017

Öleceksek savaşarak ölelim

Benfica karşısında ilk yarıdaki kötü futbol ve skorun 3-0'a gelmesi herkesi şok etti. Soyunma odası Portekizli yıldızın bağrışları ile inledi Q7, "Öleceksek savaşarak ölelim" diye haykırınca müthiş bir alkış koptu. Kartal 2. yarıda coştu. 3-3 biten maç takıma doping oldu

Beşiktaş bu sezon bir yandan ligde şampiyonluk mücadelesi verirken Şampiyonlar Ligi'nde de devlerle kapışıyordu.
Kartal gruptaki 4 maç sonunda 1 galibiyet, 3 beraberlik alırken rakiplerine hiç boyun eğmemişti.
Beşiktaş 23 Kasım 2016'da sahasında ağırladığı Benfica önünde grubunda 5. maçına çıkıyordu. 40 bin taraftarı önünde zafere yelken açmak isteyen Siyah- Beyazlı takım bir anda neye uğradığını şaşırdı. Benfica temsilcimize sahayı dar ederken Kartal soyunma odasına 3-0'lık ağır bir skorla girdi. Bütün futbolcular başları önde ölüm sessizliğine bürünürken bu sessizliği Quaresma'nın bağrışları bozdu. Portekizli yıldız, "Ne oluyor sizlere be! Öleceksek savaşarak ölelim. Bu ne hal böyle. Daha önümüzde bizi bekleyen koskoca bir 45 dakika var" dedi. Bu sözler beti benzi sararmış futbolcuları bir anda kamçılamaya yetti.
Tüm futbolcular sözlerin sahibi Quaresma'yı alkış yağmuruna tuttu. Umutsuzluk gitmiş bu sözler futbolcularda doping etkisi yapmıştı.
Beşiktaş 2. devre bambaşka bir havaya büründü. Benfica neye uğradığını şaşırmıştı.
Cenk Tosun'un jeneriklere geçen golüyle umutlanan Kartal rakibini pençelemeye devam etti. Quaresma'nın penaltısıyla fark bire inmiş ve Aboubakar'la skor 3-3 olmuştu. Benfica şaşkına dönmüştü.
Portekiz ekibinin imdadına yetişen hakem maçın bitiş düdüğünü çaldığında tabela 3-3'tü. Beşiktaş kaybedildi denilen maçı beraberliğe getirerek gruptan çıkma umudunu son maça taşımayı başardı. Bu sezon yaşanan duygusal bir sahne de Fe- nerbahçe maçı sonrası yaşandı. Beşiktaş 1-0 öndeyken Fabri'nin uzatmalarda yediği hatalı golle Siyah-Beyazlı takım sahadan 1-1'lik skorla ayrıldı.
Bu şampiyonluk yarışında ağır bir darbe olmuştu.
Maç sonunda İspanyol kaleci hüngür hüngür ağlıyordu. Ancak araya giren takım arkadaşları ve Şenol Güneş Fabri'yi teselli ederek ona moral verdi. İşte bu dayanışma Beşiktaş'ı şampiyonluğa taşıyan unsurlardan biriydi.
"Birimiz hepimiz, hepimiz birimiz" mantığı bu sezon Beşiktaş'ı zafere taşıyan bir numaralı etken oldu.

ŞAMPİYONLUK TOTEMİ
Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Bursaspor ile oynanan ve 2-0 kazanılan maçta bir totem yaptı. Önce maçı tribünden izleyen Orman bitime 10 dakika kala tribünden aşağı inerek soyunma odasının tüneline indi. Burada maç bitimine kadar bir aşağı, bir yukarı gezindi. Beşiktaş'ın 2. golü attığı kendisine haber verildiğinde büyük bir sevinç yaşayan Orman ardından soyunma odasının yolunu tuttu

Bursa kritik viraj
Beşiktaş Bursaspor'u deplasmanda 2-0 yenerken çok zor bir virajı geride bırakmıştı.

Alanya'da liderlik geldi
Beşiktaş bu sezon liderliği ligin 18. haftasındaki Alanyaspor maçıyla ele geçirdi.
Kartal o karşılaşmadan sonra liderliği Başakşehir'e sadece 1 kez maç fazlalığıyla bıraktı.

Taraftarları ateşledi
Benfıca maçında takım arkadaşlarını ayağa kaldıran Quaresma, Vodafone Stadı'ndaki taraftarları da ateşleyerek maçın dönmesini sağladı.