Hayri Ülgen

HAYRİ ÜLGEN

Tarihi 16 Mayıs 2017

Şampiyonluk bileti Bursa’dan

Bursa'da dün çok ateşli bir atmosfer vardı. Hem şehirde hem sahanın içersinde. Ancak Şenol Güneş ve öğrencileri derslerini çok iyi çalışmışlardı. Futbolda şiddet hiçbir zaman başarıyı getirmez. Dün Beşiktaş'ın futboluna baktığımızda son 2-3 haftadır stresli oynayan Beşiktaş takımının daha sakin daha pozitif oynadığını söyleybiliriz. İlk 45 dakika içersindeki kontrollü futbolu Beşiktaş'a galibiyeti getirdi.
Beşiktaş ikinci yarıda sahada daha iyi top yapınca rakibini yıprattı.
Cenk'in de golü gelince hem sahanın içersinde hem de tribünlerde Bursa'nın direnci bitti. Demek ki futbol sabır işi motvasyon işi. En önemlisi sakinlik getiren bir oyun sistemi. Şenol Güneş böyle bir kritik maçta çok akıllı çok da zamanında değişiklikler yaparak Beşiktaş'ın temposunu yüktseltti.
Atiba'nın yerine giren Cenk Tosun çok zor bir anda akıllı bir gol attı.
Bu gol hem kendisi için hem de Beşiktaş'a derin bir nefes aldırdı. Bana dün sahanın yıldızı kim diye sorarsanız gol çok koşan mücadele eden, Cenk oyuna girene kadar hücumda Beşiktaş'ın gücüne güç katan ve muhteşem bir asist yapan Aboubakar'dı derim.
Beşiktaş şampiyonluk virajını bence Bursa maçıyla döndü. Kalan 3 maçta daha çok kendine güvenen bir Beşiktaş var artık. Beşiktaş şampiyonluk biletini alıp şampiyonluk trenine bindi.
Az kaldı. Şampiyon Beşiktaş.

MAÇIN EN iYiSi ABOUBAKAR
Çok önemli bir asist yaptı. Sahanın en iyisiydi.

MAÇIN EN KÖTÜSÜ KUBİLAY
Çok kritik bir gol kaçırdı. Çok formsuzdu.