Hayri Ülgen

HAYRİ ÜLGEN

Tarihi 14 Mayıs 2017

Malatya ve Sivas çok yakın

TFF 1. Lig'de sezonun son iki haftasına girilirken lider Malatyaspor ve takipçisi Sivasspor, Süper Lig yolunda büyük avantaj elde etti. Bu iki takım ilk maçlarını galibiyetle tamamlamaları halinde Süper Lig'e 'merhaba' demeyi garantileyecek. Malatyaspor, pazartesi gecesi Adana Demirspor deplasmanında oldukça kritik bir randevuya çıktı. En yakın takipçilerinden Eskişehirspor'un puan kaybetmesi onları rahatlamıştı. Diğer yakın takipçisi Sivasspor maç fazlasıyla da liderlik koltuğundaydı. Adana'da oynanan maçta 1-0 geriye düşmesine rağmen Malatyaspor zorla da olsa mücadeleyi 2-1 kazandı ve şampiyonluk yolunda dev bir adım atttı. Maçını kaybeden Adana Demirspor son iki haftaya girilirken düşme ateşini oldukça yakından hissetmeye başladı.

SİVAS HATA YAPMADI
Sivasspor ise düşme hattında yer alan Bandırmaspor karşsında ne yapacağı merak ediliyordu. Zira Bandırmaspor düşme hattında da olsa son iki maçında önce Demirspor'u 4-1, ardından lider Yeni Malatyaspor'u da 5-0 gibi farklı bir skorla mağlup ederek tüm dikkatleri üzerinde toplamış. Düşme hattından uzaklaşmaya çalışan Bandırmaspor, Sivasspor'u da mağlup eder mi diye konuşulmaya başlandı.
Fakat Sivasspor, evinde oynadığı maçı 3-0 kazanarak sürprize izin vermedi ve son iki haftaya büyük avantajla girdi. İlk ikinin ardından play-offlardan Süper Lig şansını deneyecek takımar arasındaki yarışta amansız bir şekilde sürüyor.
Şampiyonluk yolunda darbe alan Eskişehir'in dışında üç takımın kim olacağı galiba son maçın son düdüğünde belli olacak. Ancak Ümraniye ve Altınordu play-off yarışında büyük darbe alan takımlar oldu.