Hayri Ülgen

HAYRİ ÜLGEN

Tarihi 17 Aralık 2016

Şampiyon adaylarının sayısı 5’e yükseldi

TFF 1. Lig'de şampiyon adayları arasında gösterilen takımların puan kayıplarının ardından zirve yarışı adeta heyecan yaptı. Malatyaspor ve Göztepe'nin mağlup olduğu haftada Boluspor, Sivasspor ve Eskişehirspor maçlarını kazanarak şampiyonluk yarışına ortak oldu. Galiba, zirve yarışı bu beş takım arasında geçecek. Geçtiğimiz hafta sahasında Balıkesirspor'a 3-2 yenilerek adeta büyük şok yaşayan Boluspor, bu hafta işi sıkı tuttu. Şampiyonluk yarışındaki rakiplerinden Göztepe'nin Sivasspor'a deplasmanda 3-0 mağlup olduğu maçın skorunu bilerek sahaya çıkan Bolu ekibi deplasmanda Adana Demirspor'u 2-1 yenerek puanı 26'ya çıkardı ve maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu. Yeni Malatya ise sahasında Bandırmaspor'a da mağlup olunca liderlik koltuğunu kaybetmiş oldu.
Göztepe ve Malatya'nın puan kaybı yaşadığı haftayı galibiyetle kapayan Boluspor ise haftayı lider kapatan takım olarak ismini yazdırdı.
Eskişehir ise yaşadığı büyük olumsuzlukları hızla atlatarak tekrar yarışa ortak oldu. Hafta sonu deplasmanda Samsunspor'u 2-1 mağlup eden Eskişehirspor, zirve ile puan farkını bire kadar düşürdü.
Es Es, Göztepe maçında sahadan çekilmeseydi şu anda liderdi. Sezon başındaki birçok kesimin şampiyon adayı arasında yer alan Sivasspor, son haftalardaki toparlanmasının meyvesini almaya başladı. Sahasında şampiyon adaylarından Göztepe'yi 3-0 gibi net bir skorla geçen Yiğido'yu artık ismini resmi olarak şampiyon adayları adına yazdırdı.
Son yıllardaki ekonomik sıkıntıların ardından önce Süper Lig'e veda eden Mersin İdmanyurdu, bu yılda TFF 1. Lig'e veda edecek gibi gözüküyor.
Camianın bir araya gelememesi takıma sahip çıkılmamasından dolayı ligin ilk yarısı henüz bitmedi ama Mersin ekibi, sadece 6 puan toplayarak ligin dibine yerleşti. Camia kenetlenmezse İdmanyurdu, 1. lige veda edecek.

ES-ES KARADENİZ'DE ESTİ
Eskişehirspor, Göztepe yenilgisinden büyük ders aldı. O maçtan sonra çok büyük toparlanma içine giren takım, son maçında Samsunspor'u deplasmanda tecrübeli oyuncularından Erkan Zengin'in iki asistiyle 2-1 yenmeyi başardı. Es Es, bu galibiyette zirve ile arasındaki puan farkını bire indirdi. Teknik heyet ve yönetim işini sıkı tutar taraftarda da takımın yanında durarsa takım Süper Lig'e döner.

BOLUSPOR GERİ DÖNÜYOR
Boluspor benim futbolculuk dönemlerinden beri Türk futboluna damga vuruyor. Sonraki yıllardaki yanlış yönetimlerden dolayı Süper Lig'den uzak kaldılar. Bu yıl yeni bir yapılanma ile yola girdiler. Bolu ekibi, Adana Demirspor'u mağlup ederek haftayı lider kapadı.
Devre arasında yapılacak bir kaç takviyenin ardından Boluspor, ikinci yarıya daha da hazır olacaktır.