Hayri Ülgen

HAYRİ ÜLGEN

Tarihi 25 Ağustos 2016

Liglerde perde açıldı

Futbolda yeni sezon hafta sonu oynanan maçlarla birlikte başlamış oldu. Bu köşemde ağırlıklı olarak TFF 1. Lig'in yanısıra Anadolu takımları hakkındaki değerlendirmeleri bulacaksınız. 40 yılı aşkın bir süre içinde futbolcu, teknik adam, yöneticilik, yorumculuk yapmış birisi olarak bilgi ve deneyimleri aktarmaya çalışıyorum. Sorunları da çözüm yollarını da biliyoruz bunları buradan dilimizin döndüğü kadarı ile anlatıyoruz. Doğru bildiklerimizi kimsenin etkisi altında kalmadan objektif bir biçimde yansıtmaya çalışacağız. Bazı zaman futbolcuları, bazı zaman teknik adamları, bazen yöneticileri bazen Türk futbolunu yönetenleri eleştireceğiz. Yazdıklarımızdan dolayı bazılar üzülüp kırılacak bunu biliyorum. Ancak felsefem Türk futbolunun bir adım ileriye gitmesi olduğu için bundan dolayı kimse kusura bakmasın. Futbolda iyi işler, başarılar, fair play olduğu zaman nasıl övgüler düzüyorsak eleştirilerimizi de umarım dikkate alırsınız.

BOLUSPOR DİKKAT ÇEKTİ
Haftaya baktığımız zaman en dikkat çekici sonuçlardan birisine Boluspor imza attı. Neden mi dersiniz. Geçen yıl lige veda eden ve Süper Lig için iddialı takımlar arasında gösterilen Sivasspor'u 4-1 gibi farklı bir skorla mağlup ettiler. Şampiyonluk adayı Eskişehirspor ise deplasmanda yine bu ligin güçlü takımlarından Balıkesirspor'u 2-1 ile geçti. Denizlispor ise ligin yeni ekiplerinden Bandırmaspor'u 3-1 mağlup ederek dikkatleri üzerinde topladı. Yeni Malatyaspor ise deplasmanda bu sezon ligde sıkıntılı günler yaşayacak gibi gözüken Mersin İdmanyurdu'nu 3-1 ile geçerken fazla zorlanmadı. Şanlıurfaspor ise Ümraniyespor engelini 1-0 ile geçti. Manisaspor da sahasında Elazığspor'u 1-0 yenerek üç puanı hanesine yazdıran taraf oldu. Diğer üç maçta beraberlikle sonuçlandı.

SANTOS'TAN SİFTAH
F.Bahçe forması altında büyük başarılar yaşadıktan sonra kariyerini yurt dışında devam ettiren Andre Santos, Boluspor ile anlaşmıştı. İlk hafta Sivasspor ile oynanan maçta tecrübeli oyuncu iki gole imzasını atarken bir golünde asistini yaparak takıma ne kadar faydalı olacağını gösterdi. Brezilyalı oyuncunun takıma daha da fazla katkıda bulunacağını düşünüyorum.

MANİSA'NIN GÖZÜ İLK 6'DA
Ege'nin TFF Birinci Lig takımlarından Manisaspor bu sezon hedefini ilk 6 olarak belirledi. En büyük hedefleri ilk 6'dan play-off'lara oradan Süper Lig'e dönmek. Elazığspor karşısında çok iyi bir mücadele verdi. Hem üç puan aldı hem de takım olarak bir güven kazandı. Teknik Direktör Mehmet Altıparmak'ın istifasından bir gün sonra sahaya çıkan Manisa, bu maçı kazanarak hazır olduğunu gösterdi.

HOROZLAR LİGE HAZIR
Denizlispor, bu sezon işi sıkı tutumaya karar vermiş. Son yıllarda hep sıkıntı yaşayan Horozlar, yeni sezonda farklı bir düşünce ile sezona hızlı bir giriş yaptı. Bandırma ile oynanan ilk maçta bunun sinyallerini gördük. Kendi sahalarında sezonun ilk maçında Bandırma önünde muhteşem bir oyunla maçı 3-1 kazanmasını bildiler. Bu maçta sadece müthiş bir oyun değil ekip oyununu gösterecek bir futbol sergilediler. Bu oyundan sonra taraftarlar da takımından umutlandı. Takım bu maçtaki görüntüsü ile Adana Demirspor maçından da puan getirebilir.