Hayri Ülgen

HAYRİ ÜLGEN

Tarihi 5 Ağustos 2015

Sakarya'da 80 ruhu dönüyor

Bu ülkenin kahraman kentlerinden biridir Sakarya... Memleketin şanlı tarihine imzasını kocaman harflerle yazdırmıştır. Futbolda da Sakarya 80'li yıllarda fırtına gibi esti ve bir çok takımın korkulu rüyası gibiydi.
Türk futboluna da birçok yıldız isimler kazandırmıştı. Şu anda o isimlerin birçoğu futbolumuza yön verenler konumunda ancak sonrasında yapılan yanlış yönetimler sonucunda Sakaryaspor, Süper Lig'den taa 3. Lig'e kadar düştüler. Yönetimsel sıkıntılar da devam ediyor. Kulüp kayyum tarafından idare ediliyor. Bu duruma Sakarya'nın efsane taraftar grubu Tatangalar değil tüm Türkiye üzüldü.

FUTBOLCU FABRİKASI

Futbolcu fabrikası gibi görünen Sakarya'da ise futbolu sevenler boş durmuyor. Adapazarı'nda bir futbolcu fabrikası oluşturulmuş. Adapazarıspor Sakarya'nın yeniden doğuşunun destanını yazmaya başlamış.
Ben bunları yerinde gidip gördüm. Adapazarıspor yönetimi yeni bir anlayışla kolları sıvamış. Sakarya'da başta idari ve mülki amirlerin yanısıra yerel yönetimlerde bu projeye destek olması gerekiyor ki geçmişte futbolumuza damga vuran Oğuz Çetin, Aykut Kocaman, Hakan Şükür, Tuncay Şanlı Engin İpekoğlu Turhan Sofooğlu gibi efsaneler tekrar futbolumuza kazandırılsın. Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli'nin öncülüğünde Rıdvan Sezer, İbrahim Nalbat ve diğer yönetim kurulu üyeleri güzel çalışmalara imza atmışlar. Gençlerin gelişmesi için öncelikli olarak tesis ve alt yapı hamlesi başlatılmış. İlk etapta 300 kişilik gençlerden oluşan bir alt yapıyı gördüm. Bu sayısının bana 1000'e çıkacağı müjdesi de verildi. 14-16 yaş grubundaki bu gençlerin 5 yıl sonra Türk futboluna damga vurması hedefleniyor. Başkan Yardımcısı Rıdvan Sezer'in şu cümleleri aslında her şeyi anlatıyor: "Sakarya geçmişte bir futbolcu fabrikasıydı. Bu yörenin gençleri çok yetenekli herkes bunun farkında. Biz de bu yetenekli gençleri futbolumuza kazandırmak istiyoruz."

AH ERKAN KOYUNCU AH...
Canım kardeşim Erkan Koyuncu... Seninle yıllarca Fotomaç'ta Anadolu'yu adım adım, karış karış gezerek Anadolu'nun nabzını tuttuk. Sen fotoğrafladın ben yazdım... Geçen yıl bu vakitlerde bizi bırakıp gittin. Hem de bir hiç uğruna.. Mekanın cennet olsun güzel kardeşim.

Elazığ'ın kalesi Akbaba'da
Elazığspor'da bu sezon hedef büyüdü. Bordo-beyazlılar geçen sezon kalesinde büyük sıkıntılar yaşamıştı. Bu nedenle PTT Birinci Lig'in istikbali olan genç kalecilerinden Bucaspor'un genç file bekçesi Çağlar Akbaba'yı 2 yıllığına kiralayarak büyük bir iş başardı. Elazığspor, bu transferle kalesini sağlama almış oldu.

Malatya Yücel hocayla umutlu
Malatyaspor çok renkli bir takım. Sarı-kırmızılı takım bir tarihtir. Yıllar önce futbollarıyla ve yetiştirdiği futbolcularla Türk futbol tarihine adını yazdırmıştı.

Bu sezon tekrar PTT birinci Lig'e yükseldiler. Hedeflerinde tekrar Süper Lig'e dönmek var. Takımın başında tecrübeli deneyimli bu ligi iyi tanıyan teknik direktör Yücel İldiz var. Şehirde de bir hareketlenme var. Yücel hoca, hırslı ve bilgili kaybetmeyi asla kabullenmez. Rekabeti sever. Eğer yönetim ve taraftarlar teknik kadro ve futbolculara güvenirse ve tribünleri doldurursa Malatyaspor, sezon sonunda başarıyı bulmaması için hiçbir neden yok.