Hayri Ülgen

HAYRİ ÜLGEN

Tarihi 29 Mayıs 2015

Süper Lig'e son bileti kim alacak?

PTT Birinci Lig'de 34 haftalık uzun maraton hafta sonu oynanan maçların ardından sona erdi. Kayserispor, Osmanlıspor, Adana Demirspor, Antalyaspor, Alanyaspor, Samsunspor ve Şanlıurfaspor şampiyonluk mücadelesi içinde oldular. Kayserispor herkesten önce mutlu sona ulaştı. Adana Demirspor son maçlarda inanılmaz puan kayıpları yaşarken Osmanlıspor'da seri galibiyetler alınca Süper Lig'e çıkan ikinci takım Başkent ekibi oldu.

GÖZLER PLAY-OFF'TA
Kayserispor
ve Osmanlıspor'un ardından gözler Süper Lig'e çıkacak üçüncü takıma çevrildi. İlk altı içinde kalabilmek için yarış son maçın son dakikasına kadar devam etti. Samunspor sahasında Denizlispor'u yenemese play-off biletini alamayacaktı.
Play-off'larda Samsunspor-Alanyaspor, Antalyaspor-Adana Demirspor eşleşmeleri oldu. 5 Haziran'da Fatih Terim Stadı'ndaki finalden sonra Süper Lig'e çıkacak takım belli olacak.

ATEŞ GİBİYDİ

Orduspor
, haftalar öncesinden lige veda edince son iki takım içinde olmamak için diğer takımlar arasında kıyasıya büyük yarışlar yaşandı. Kümede kalabilmek adına Bucaspor, Manisaspor, Denizlispor birbirinden zorlu maçlar oynarken şampiyon adaylarını bile yendiler. Bucaspor ligin son karşılaşmasında deplasmanda Osmanlıspor'a mağlup olmasa ligde kalacaktı. Çünkü Denizlispor, Samsunspor'a mağlup olmuştu. PTT Birinci Lig'inde heyecan aslında Süper Lig'i bile geride bırakıyor. PTT Birinci Lig'de Süper Lig'e giden iki takım belli. Kayserispor ve Osmanlıspor Süper Lig'e çıkmayı başardı. Son takım 5 Haziran'da play-off'lardan sonra belli olacak. Lige veda eden üç takımda belli oldu. Peki gelecek yıl PTT Birinci Lig'e kimler mi yükseldi. Yılların iki efsanesi Göztepe ile Malatyaspor geldi.
Play-off'lardan da 1461 Trabzon yükseldi.
Bu üç takımımıza lige hoşgeldiniz diyorum.

SAMSUNSPOR'DA TUTU FARKI
Sezon boyunca ekonomik sıkıntılar yaşayan Samsunspor, bu moral çöküntüsüne rağmen yarıştan hiçbir zaman kopmadı. Belki üç puanları silinmese Süper Lig biletini bile kapabilirlerdi.
Ama olmadı.
Artık şanslarını play-off'tan deneyecekler.
Takımı toparlayan bir arada tutan ise başkanlığa seçilen Erkurt Tutu oldu. Çünkü başkan gelince takım ekonomik olarak birazcık rahatladı. Başkan ve teknik direktör Erhan Altın birlikte hareket edince takım onca olumsuzluğa rağmen Karadeniz ekibi Alanyaspor ile oynadığı dünkü karşılaşmada farklı bir galibiyet alarak çok büyük bir ihtimalle finalin kapısını şimdiden araladı.

ALANYA SÜRPRİZİ
Alanyaspor bu sezon büyük bir sürprize imza atarak Süper Lig'e yükselmek için play-off'lara kaldı. Alanyaspor'un finale kalabilmesi için Samsunspor'u saf dışı bırakması gerekiyor. Ancak dünkü farklı mağlubiyetle final şansını mucizelere bıraktılar.

ANTALYA TECRÜBELİ
ANTALYASPOR Süper Lig'e geçen yıl veda ettiği için kadrosunda tecrübeli oyunculara güveniyor. Antalyaspor ekibinin Süper Lig'e yükselebilmesi için önce Adana Demirspor engelini aşması gerekiyor. Tecrübeli ayaklar sahada tecrübelerini konuştururlar ve Adana Demirspor'da son haftalarda yaşanana düşüşten yararlanırsa rakiplerini eleyerek finale çıkabilirler.

ADANA DEMİR İÇİN SON ŞANS
Son 10 haftadaki puan kayıpları yüzünden Süper Lig biletini direkt olarak kaybeden Adana Demirspor, artık Süper Lig şansını geri tepmek istemiyor.
Ligin sonlarına doğru hem mental hem fiziksel yorgunluk yaşayan Adana ekibi ilk maçta Antalya'dan fark yiyerek şansını zora soktu.



.