Hayri Ülgen

HAYRİ ÜLGEN

Tarihi 7 Mayıs 2015

Süper Lig yolcusu Kayseri

PTT Birinci Lig'de bitime 3 hafta kala Kayserispor, Süper Lig'e yükselmeyi garantileyen ilk takım oldu. Kayseri ekibi, son haftalarda sahadan beraberliklerle ayrılsa da daha önceki yazılarımda yazdığım gibi rakipleri de Kayserispor'un bir an önce Süper Lig'e çıkmasını istiyordu. Bu olay pazar akşamı oynanan maçların ardından aynen gerçekleşmiş oldu. Rakipleri adeta puanları ikramlar ederek Kayserispor'a senin yolun açık olsun dediler.

Zirve yolunda rakiplerine karşı büyük bir avantaja sahip Kayseri ekibi, sahasında Antalyaspor ile berabere kalınca Süper Lig yükselmeyi bir hafta ertelemişti. Nereden bilebilirdi ki Adana Demirspor'un sahasında Samsunspor ile beraber kalacağını bilseler maçtan sonra bayram yaparlardı ama bayramları pazar akşamı Adana Demirspor'un beraberliğinin ardından yaşandı. 63 puanla zirvede yer alan Kayserispor'un takipçileri konumundaki 57 puanlı Osmanlıspor ve 56 puanlı Adana Demirspor gelecek hafta birbirleri ile maçı olunca ikili averajda Osmanlıspor'a üstün olan Sarı-kırmızılı takım bir yıl aradan sonra tekrar Süper Lig'e dönmüş oldu.

DANANIN KUYRUĞU KOPAR MI?

Ligin sonlarına doğru yaklaşırken Kayserispor'un ardından herkes ikinci kimin olacağını merak ediyor. Son haftalarda iyi bir çıkış yakalayan Osmanlıspor, maçlarını kazanarak 67 puanla ikinci sıraya yükseldi. Fakat son haftalarda inanılmaz puanlar kaybeden Adana Demirspor, Manisaspor mağlubiyeti ardından da Samsunspor ile berabere kalınca ikinciliği Osmanlıspor'a kaptırdı ve 66 puanla üçüncü sıraya düştü. Haftaya PTT Birinci Lig'de belki yılın en kritik maçı Başkent'te Osmanlıspor ile Adana Demirspor arasında oynanacak. Ev sahibi Osmanlıspor bu maçı kazanırsa onlarda Süper Lig yolunda dev bir adım atacak. Adana Demir bu maçtan galibiyetle ayrılırsa son haftalarda kaybettiği puanları telafi edecek ve tekrar Süper Lig yolunda avantajlı konuma geçecek.

Bu maç berabere biter ve Antalyaspor da galip gelirse işler biraz daha karışacak gibi gözüküyor. Şimdiden buradan TFF yetkililerini uyarıyorum. 9 Mayıs Cuma günü Başkent'te oynanacak maça lütfen çok tecrübeli bir hakemi görevlendirin ki şaibe söylentilerden uzak bir maç olsun.
Hak eden kazansın diyelim cumartesi günü oynanacak maçı da sabırsızlıkla bekliyorum. TRTSPOR'da yaptığımız Hedef Süper Lig programı öncesinde bir çakışma olmazsa ben de Osmanlı Stadı'na giderek bu zevkli 90 dakikayı yerinde izleyeceğim.

HOŞ GELDİN GÖZ-GÖZ!

Avrupa'da elde ettiği başarılar ve Türk futboluna yetiştirdiği futbolcularla Göztepe'nin, İzmir'in yanısıra Türkiye'nin ve dünyanın değişik yerlerinde taraftarları vardı. Metin Diyadin yönetimindeki Göztepe, PTT Birinci Lig'e çıktı. Bundan sonraki hedef ise Süper Lig.. olarak görünüyor. İzmir ve Göztepeliler Süper Lig'de mücadele etmeyi inanın çok hakediyor. Maç için Amsterdam'dan otobüsle taraftarla bile maça gelerek bu coşkuya ortak oldu. Helal size..

MALATYA'NIN DÖNÜŞÜ!

Malat yaspor , Süper Lig'in gediklilerindendi. Avrupa Kupaları'nda bile boy göstermişti. Sonrasında ise kötü yönetimler yüzünden alt liglere kadar indi. Malatya Belediye ismini 2009'da Yeni Malatyaspor olarak değiştiren takım, artık PTT Birinci Lig'de mücadele edecek. Malatyalılar futbolu özlemiş. O şampiyonluk onları sokaklara dökmüştü. Tebrikler Malatyaspor.