Hayri Ülgen

HAYRİ ÜLGEN

Tarihi 25 Nisan 2015

Kayseri sürprize izin vermedi

PTT Birinci Lig'de son 6 haftaya girilirken Kayserispor, emin adımlarla Süper Lig hedefine doğru yürüyor. Lider geçtiğimiz hafta Alanyaspor ile berabere kalınca rakiplerinin hepsi bir anda ümitlenmişti.
Fikstüre göre haftanın son maçı Kayserispor ile Boluspor arasında olunca yine şampiyonluk yarışı içindeki takımların hepsi maçlarını kazanmış geçen hafta olduğu gibi Kayserispor'un Boluspor'a takılmasını bekliyorlardı. Fakat lider, bu hafta sahasında rakibini 3-0 gibi bir skorla geçerek süprize izin vermedi ve üçüncü sıradaki Osmanlıspor'a 10 puan fark attarak Süper Lig yolund a dev bir adım attı.

ANKARA'DA ÖNEMLİ MAÇ
Kayseri ekibi, Süper Lig yolunda belki sezonun en önemli maçlarından birisini gelecek hafta Başkent'te üçüncü sıradaki Osmanlıspor ile oynayacak. Bu maç Osmanlıspor'un yanısıra Süper Lig hesapları yapan Antalyaspor'u da yakından ilgilendiriyor.
Eğer Kayserispor kazanırsa Süper Lig yolunda büyük avantaj yakalar yok bu maçı kaybederlerse Süper Lig yarışı biraz daha heyecanlanır. Çok büyük süpriz olmazsa birkaç hafta sonra Kayserispor, Süper Lig biletini cebine koyar.
Dikkatinizi çekmiştir ikinci sıradaki Adana Demirspor'dan fazla bahsetmiyorum. Hafta sonu Orduspor'u rahat geçtiler. Kalan 6 maçı kazanırlarsa zaten direkt Süper Lig'deler. Bunu herkes gibi onlarda biliyor bende biliyorum.
Zirvenin iki sahibi Kayseri ve Adana Demirspor'un birer basamak gerilerinde yer alan Osmanlı, Antalyaspor ve yeni ortağı sayabileceğimiz Samsun son haftalara kadar da olsa yarışın içinde yer alabilmek için can havliyle maçlarına asılıyorlar. Üç takımda haftayı galibiyetle kapatarak üstteki iki takıma yalnız değilsiniz mesajı verdiler.

EFSANE ALTAY DÜŞTÜ
Süper Lig'de en fazla mücadele eden ekiplerden birisi İzmir'in köklü kulübü Altay'dır.
Fakat ne yazik ki hafta sonu oynanan maçlar sonrasında Büyük Altay, 3. Lig'e düştü. Ey İzmirliler, ey Büyük Altaylılar bu ayıp size yeter ve artar bile. 2002-03 sezonunda Süper Lig'de mücadele eden Altay, geçen süre içinde önce PTT'ye ardından İkinci Lig'e şimdi de 3. Lig'e düştü.
Umarım bir an önce toplanırsın. İnanım içim yanıyor.

SAMSUNSPOR PLAY-OFF AŞKINA!
Samsunspor, sezon başından beri sıkıntılı günleri bir türlü aşamasa da oynadığı futbolla büyük alkışı hakediyor.
Yaşanan ekonomik zorluklara rağmen takım, pes etmedi. Son haftalarda alınan başarılı sonuçların ardından kendisine ilk 6 içinde yer bulabildi. Teknik Direktör Erhan Altın'a ayrı bir parantez açmak istiyorum.
Erhan hoca, takımı bir arada tuttu ve onları maçlara motive etti. İşinize konsantre olursanız başarı da geliyor.

A.DEMİR'İN ŞANSI BAŞKAN AYDOĞDU
Adana Demirspor, uzun yıllardır Süper Lig hasreti ile yanıp tutuşuyor. Her yıl Süper Lig hesapları yapılır fakat nedense bu hesaplar bir türlü tutmazdı. Bu yıl Başkan Seladdin Aydoğdu ve ekibi sezon başında doğru hamleler yaparak takımın başına Samet Aybaba'yı sportif direktör Ünal Karaman'ı da teknik direktör olarak getirdi.
Her şartta bu ikilinin arkasındayı mesajını da verdi. Bazı zamanlar sıkıntılı süreç geçirse de Demirsp or Süper Lig yarışından kopmadı.
Adana'nın taraftarları da her zaman takımın yanında durdu. Bu birliktelik devam ederse A.Demirspor, Süper Lig hasretini dindirir.

URFA DiRiLiYOR!
PTT 1. Lig'de en çok parayı hiç kuşkusuz Şanlıurfaspor harcadı diyebilirim. Ama parayla saadet olmuyor. Teknik Direktörlüğe Osman Özköylü geldikten sonra takım biraz toparlanır gibi oldu. Alınan sonuçların ardından Şanlıurfaspor, şu anda 6. sırada.