Hayri Ülgen

HAYRİ ÜLGEN

Tarihi 5 Mart 2015

Kayseri & Osmanlı fırsat teptiler!

PTT Birinci Lig'de şampiyonluk yarışı son haftalarda iyice kızıştı. Ligin sonlarına doğru yaklaşırken sürprizler ard arda gelmeye başladı. Bu haftaya kısaca göz attığımızda şampiyonluk yarışı konusunda hemen söyleyebileceğimiz birkaç cümle Kayserispor ve Osmanlıspor fırsat teperken Antalyaspor eline geçen fırsatı iyi kullandı. Lig lideri Kayserispor ile onun yakın takipçisi Adana Demirspor arasındaki karşılaşma haftanın en önemli maçıydı. Herkes bu maçın sonucunu merak ediyordu. Kayserispor ev sahibi olmanın da avantajını kullanarak bu maçı kazanıp kalan haftalar öncesinde şampiyonluk yarışında iyice rahatlamak istiyor, Adana Demirspor da bu maçı kazanarak hem rakibini yaklamayı hemde şampiyonluğun en büyük adayı olmayı hedefliyordu.
Zirvedeki bu kapışma hemen altındaki takımları da yakından ilgilendiriyordu. Futbolseverler de muhteşem bir maç izledi. Tam tamına o gün sahada 6 gol vardı. Ev sahibi ekip 47. dakikada durumu 3-0 yapınca herkes Kayserispor bu işi bitirdi diye düşünürken Ünal Karaman'ın talebeleri pes etmedi ve karşılaşmayı 3-0 mağlubiyetten 3-3 getirmeyi başardılar. Kayserispor, şampiyonluk yolunda çok önemli iki puan birden bırakınca Kayserispor ve Adana Demirspor'u takip edenler umutlanmış oldu.

OSMANLI DÜŞÜŞTE
Zirvenin iki ortağının berabere kalarak 2'şer puan kaybettiği maçın sonunu bilerek sahaya çıkan Osmanlıspor, altın tepsi içinde sunulan bu fırsatı a deta 'Ben bu yıl Süper Lig'e çıkmak istemiyorum' diyerek elinin tersiyle itti. Uzun süredir galibiyete hasret, beraberlikler takımı görünümü veren Osmanlıspor, sezonun ilk yarısında birçok haftada takımı lider yapan ve takımı çok iyi bilen Osman Özköylü'nün yeni takımı Şanlıurfa ile 1-1 berabere kalarak şampiyonluk yolunda büyük avantaj kaybetti. Haftalardır söylüyorum eğer Osmanlıspor bir an önce toparlanmazsa playoff'lara da katılamayacaktır.

AYHAN HOCA HOŞGELDİN
Ayhan Akman, Türk futbolunun yetiştirmiş olduğu büyük futbolculardan birisidir. Yıldız oyuncu, futbolculuk kariyerinde birçok başarılar yakaladı. Sonrasında futbol yorumculuğu bile yaptı. Ancak ekmek parasını yeşil sahalardan kazanan birisinin o çim kokusundan uzak kalması fazla beklenemezdi. Hafta içinde 'in asırlık çınarı Karşıyaka'nın başına geçti. Ayhan hoca, ilk maçında ligin güçsüz takımı Orduspor maçında takımın başında hoca olarak sahaya çıktı. Futbolcuları yeni hocalarına 6-0 gibi farklı bir galibiyet armağan ettiler. Buradan Ayhan Akman'a hocalık kariyerinde başarılar diliyorum.

GİRESUN SÜRPRİZİ
Sezon başında ligden düşecek takımlar listesinde ismi geçen Giresunspor, oynadığı başarılı futbolla adından söz ettiriyor. Takımın bu noktaya gelmesinde ise en büyük pay sahibi teknik direktör Erkan Sözeri'ye ait. Erkan hocayı yürekten kutluyorum.

ADANA GELİYOR
Yıllardır Süper Lig özlemi ile yanıp tutuşan Adanaspor'da hedefler bir türlü tutturulamıyor. İkinci yarıya yılların deneyimli teknik adamı Güvenç Kurtar ile başlayan takım toparlandı ve düşme hattından uzaklaştı. Samsunspor'u 2-1 ile mağlup eden takım orta sıralara yükseldi.
Güvenç hoca, bu takımı play-off oynatıp oradan Süper Lig'e çıkarabilir mi? Hep beraber göreceğiz.


ALANYASPOR'U EMRE UÇURDU
Alanyaspor PTT Birinci Lig'de iyi bir konumdaysa bunu Emre Akbaba adlı genç yeteneğine borçlu.
23 yaşındaki genç oyuncu ligde 8 gol atarak takımını sırtlayan oyuncuların başında geliyor. Orta sahada oynamasına rağmen, asistlerinin yanısıra golleri ile de takımı sırtlıyor. Hafta sonu Altınordu maçında da muhteşem iki gole imza attı.