Hayri Ülgen

HAYRİ ÜLGEN

Tarihi 16 Nisan 2014

Bu yarışa kalp dayanmaz!

PTT Birinci Lig'deki büyük heyacanın bitmesine sadece üç hafta var ama Süper Lig'e çıkacak ikinci takımın belirlenmesi için inanılmaz bir savaş yaşanıyor. Kalbi olan, heyacanı olan, tansiyona olan maçların oynandığı saatlerde ekranlardan uzak dursun derim.
İnanın bu yarışa yürek dayanmaz. "Şampiyon olmak istiyorsan şampiyonluk yolundaki rakiplerini de yeneceksin" ilkesinin şartlarını yerine getiren İstanbul Büyükşehir Belediyespor, zirve ekipleri ile oynadığı maçlardan bir çoğundan istediği sonuçlarla ayrıldığı için Süper Lig'e merhaba demek üzere. Hafta sonu kendi sahasında Boluspor engelini de rahat geçen Belediye, gelecek hafta Gaziantep deplasmanından da galibiyetle dönerse bir yıl önce veda ettiği Süper Lig'e tekrar merhaba diyecek.

İKİNCİ KİM OLCAK
Spor Toto Süper Lig'e çıkacak ikinci takımın kim olacağı konusunda ise amansız yarış devam ediyor. Ankaraspor'un özellikle ikinci yarıdaki bonkör puan kayıpları sonucunda Orduspor ve Balıkesirspor da bir anda yarışın içine girdiler. Tüm maçlar pazar günü aynı saatte oynandığı için hiç kimse rakibinin ne yaptığını bilmiyor ve sadece maçını kazanmaya odaklanmıştı fakat sonuçlar istedikleri gibi olmadı. Orduspor, kendi sahasında Samsunspor ile berabe kalıp iki puan bırakırken çok üzülmüştü. Balıkesirspor'un Karşıyaka deplasmanından mağlubiyetle dönmesi, Ankaraspor'un da Adana deplasmanından berabere kalmasından dolayı bence bir puana çok sevinmeleri gerekiyor. Çünkü hala ligde ikinci sırada yer alıyorlar. Eğer Ankaraspor veya Balıkserispor'dan birisi maçı kazansa ikinciliğe yükselecekti.
Ligin bitmesine 3 hafta var bence her takımın kalan üç maçı da çok zor. Bu maçlardan en az hasar kayıpla çıkan takım Süper Lig'e çıkacaktır. Şu anda inanın kimin çıkacağını tahmin etmek o kadar çok zor ki bu yarışa yürek dayanmaz.
Birbirinden heyacanlı bizleri 270 dakika bekliyor. Hakeden Süper Lig'e gelsin biz de onu alkışlayalım.
Üç takıma da buradan başarılar
diliyorum.

Horoz'un muhteşem ötüşü
Denizlispor, sezon başından beri sıkıntılı günler yaşıyordu.
Tabiki bu sıkıntılı günlerin başında gelen durum ekonomik sorunlardan kaynaklanıyordu. Futbolcular zamanı geldi, idmanlara çıkmadan, maçlara çıktılar, onurları ile verdikleri savaşı kazandılar. Takım üst üste aldığı galibiyetlerle ligde kalmayı matematiksel olarak da garantiledi. Hafta sonu Fethiyespor deplasmanında da adeta tarih yazdılar. Tüm kamouyu rakip düşme hattında olduğu için "Denizlispor bu maçı kazanmaz" diye düşürken Horoz, deplasmanda adeta futbol şovu yaparak rakibine gol yağdırdı ve Fethiyespor'u düşme hattının içine attı.
Şimdi ise artık sıra yönetime geldi. Lütfen bir an önce futbolcuların alacaklarını ödeyin
çünkü bunu çoktan hakettiler.

TAVŞANLI DEMİRİ ERİTTİ!
Tavşanlı Linyitspor, geçen yıl sezonun son haftasında İzmir'de Göztepe'yi yenerek ligde kalmıştı, bunu herkes hatırlıyor. Ancak takımın üzerindeki o kötü günler bir türlü bitmedi. Çünkü takımdaki sıkıntılar hala devam ediyor ve Tavşanlı ligde kalmak için mücdaele ediyor. Takım, pazar günü A.Demir ile adeta ölüm kalım maçına çıktı. Maçı kaybetseler lige veda edeceklerdi, zoru başardılar ve kazanmasını bildiler. Bunu sadece üç puan olarak görmeyin ilerisi için de adeta umut oldu. Tavşanlı ligde kalan maçları da kazanırsa nasıl ligin son haftasında kaldıysa ligde bu yılda kalır bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Ancak artık burada yönetiminde biraz elini cebine atması gerekiyor.
Futbolcuları hem ekonomik olarak hem de moral olarak desteklemeleri gerekiyor.

Giresunspor dönüyor!
PTT 1. Lig'de gelecek yıl mücadele edecek takımlarda yavaş yavaş belli olmaya başlıyor.
2. Lig'de Beyaz ve Kırmızı Grubu lider bitirecek takımların direkt yükseleceği gruplarda Giresunspor ve Altınordu, PTT 1.Lig'e göz kırmaya başladı. Giresun'un sembol isimlerinden Ayhan Mutlu, tüm Giresunlular'a sesleniyor: "Lütfen son 4 maçımıza içeride dışarıda tüm Giresunlular'ı takımımıza destek için tribünlere bekliyoruz.
Bizi yalnız bırakmayın.."
Gelenlere hoş geldiniz PTT'den de düşünlere ise
"güle güle" diyeceğiz.

BALIKESİR'E KAF-KAF DARBESİ
BU sezon yükseldiği PTT 1.Lig'de açıkçası kimsenin ne yapacağını bilmediği Balıkesirspor, büyük bir sürprizlere imza attı. Sezonun son haftalarına kadar ilk iki yarışı içinde kaldılar. Geçtiğimiz hafta ikincilik savaşı verdiği Orduspor ile berabere kalan takım, bu hafta İzmir deplasmanında hiç ummadığı bir mağlubiyet alarak büyük şok yaşadı. Rakibi Orduspor'un da berabere kaldığı haftayı Balıkesirspor galibiyetle kapatsaydı belki Süper Lig yolunda dev bir adım atacaktı ama olmadı. Ligin bitmesine üç hafta var ama Karşıyaka yenilgisi onlarda büyük hasara yol açtı. Burada bir söz de Karşıyaka'dan etmek istiyorum. Eğer Kaf-
Kaf,
Bkarşısında sezon başından beri böyle oynasaydı inanın ligi açık ara forse ederdi ama artık iş işten geçti. Bu galibiyet Karşıyaka için sadece bir prestij olarak hafızalarda kaldı.