Hayri Ülgen

HAYRİ ÜLGEN

Tarihi 22 Kasım 2012

Kayseri Erciyesspor koltuğa kuruldu

PTT Birinci Lig'in 12. haftası birbirinden çekişmeli ve ilginç sonuçların alındığı bir hafta olarak kayıtlara geçti. Ligde maçtan önce, 'Bu takım karşılaşmayı kazanır' şeklinde kimse iddialı açıklamalar yapamadığı için karşılaşmaların sonucu hakemin 90. dakikadaki bitiş düdüğü ile netleşiyor.
Böylesine çekişmeli geçen hafta sonunda zirvede yer alan takımlardan Çaykur Rizespor-Karşıyaka maçı 2-2 berabere bitince Konya deplasmanında karşılaşmadan 2-0'lık galibiyetle ayrılan Kayseri Erciyesspor, 24 puanla en yakın rakiplerinin 2 önünde liderlik koltuğuna oturdu.

ZİRVE YOLUNDA KAYIP!
Zirve yarışının en önemli maçı tabiiki Rize'de Çaykur Rizespor ile Karşıyaka arasında oynandı. Ev sahibi ekip uzun süre 1-0 önde götürdüğü maçta 70. ve 75. dakikada kalesinde gördüğü gollerle 2-1 yenik duruma düşmesine rağmen maçın bitmesine ramak kala beraberliği son anda kurtararak 1 puana razı olmak zorunda kaldı. Alınan 2-2'lik sonuç her iki takıma da zirve yolunda son derece önemli 2'şer puan bıraktırdı.

FIRSATI TEPMEDİLER
Bu maçın böyle sonuçlanmasının ardından bir gün sonra Konya deplasmanında sahaya çıkan Kayseri Erciyesspor, alacağı 3 puanın kendisini iki rakibinin önüne geçireceğini bildiği için baştan sona üstün oynadığı karşılaşmayı Gohou'nun iki golüyle kazanıp üç puanı hanesine yazdırmayı başardı ve haftayı 24 puanla lider tamamladı. Zirvenin bir basamak gerisinde yer alan takımlardan Manisaspor, zorlu Boluspor deplasmanında maçı 2-1 kazanarak zirve ile aradaki puan farkını 3'e kadar indirdi.

1461, 'VARIM' DEDİ...
Yine bu ligin genç takımlarından 1461 Trabzonspor, son haftaların flaş takımı Adana Demirspor'u hem de Adana'da 3-0 ile geçerek bu lig yarışının içinde olacağını herkese göstermiş oldu. Bu maçtaki en önemli olay da tabii ki ev sahibi ekibin taraftarlarının bundan önce yapmış olduğu taşkınlıklardan dolayı ceza alıp takımlarını yalnız bırakınca istenilen sonuç gelmemiş oldu. Bu zorlu haftadada Gaziantep Belediye, sahasında Kartalspor'u 1-0 yenerek ligdeki çıkışını sürdürerek ilk 6 içinde olacağının mesajını verdi. Yine alt sıralarda yer alan Denizlispor da Adanaspor'u 1-0 yenerek alt sıralarla bağını kurtarıp orta sıralara doğru çıkmış oldu.
Ligde heyecan son ana kadar sürer.

* * *
G.ANTEP'İN MİMARI ŞAHAN

Gaziantep Büyükşehir Belediye, son haftalarda oynadığı futbolla ve aldığı neticelerle tekrar tırmanışa geçti. Seyircisi az, mali durumu kısıtlı olmasına rağmen yönetimiyle başkanıyla, futbolcusuyla el ele veren Gaziantep BŞB başarıya koştuyor. Pazar günü de çok zor gol yiyen güçlü Kartalspor'u 1-0 yenerek taraftarlarını mutlu etti.
Tabii ki bu başarının arkasında başta teknik direktör Mehmet Şahan var. Şahan hocayı yıllardır tanırım. İdealist ve ciddidir. İşini seven, disiplinli bir insandır. Başarısızlığı asla sevmez ve kabullenemez. Gaziantep Belediye takımı, genç ve kaliteli bir takımdır. Tek eksiklikleri taraftarlarının tribünleri dolduramamasıdır.
İdari Menajer Orhan Sağlamcan'ın da futbolcularla muhteşem bir ilişkisi bu başarıyı fazlasıyla getiriyor. Takımı başarıya taşıyan Ünsal Göksen ve yönetimini, Mehmet Şahan ve ekibini ve de profesyonel olan ama amatörce mücadele eden tüm futbolcuları kutluyorum.

* * *
GOHOU'DAN MUHTEŞEM GOLLER
Kayseri Erciyesspor, bu sezon ligde lider olduysa tabii ki kuşkusuz bunda bütün futbolcuların emeği büyüktür ancak Gohou'yu bir yere ayırmak lazım. Sezon başında takıma gelen Gohou, ilk başlarda biraz uyum sorunu yaşasa da iyi bir futbolcu olduğunu ilerleyen haftalarda gösterdi. Takımın gol silahı haline gelen Gohou, oynadığı maçlarda bir birinden kritik gollere imza atarak takımını kendisi ile birlikte zirveye taşıdı.
Bu hafta muhteşem 2 gol atan Gohou, takımını lider yaptı kendisi de 9 golle krallıkta ilk sıraya yerleşti.

* * *
D.BAKIR BELEDİYE REKORA KOŞUYOR
Diyarbakır Belediye, son 20 yıla damga vurarak rekor kırdı. Üçüncü Lig'de mücadele eden Diyarbakır Belediyespor, sezon başından bu yana oynadığı 12 maçı da kazanarak 36 puana ulaştı. Gerçekten de Türk futbol tarihinin son 20 yıllık sezonunda böylesine bir takım olmadı.
Keşke Diyarbakır Belediyespor değil Diyarbakırspor olarak başarıya imza atmış olsaydı. Bir müessese bir şehirde daha çok önemli şeylere imza atıyorsa Türkiye'de düşünecek çok şeyler var demektir.