Hayri Ülgen

HAYRİ ÜLGEN

Tarihi 8 Ekim 2012

Ya FEDA edersiniz ya da VEDA!

Hani bir şarkı vardır, şarkının da yazarı Abdullah Yüce. Çile bülbülüm çile.. Sanki bu şarkı Beşiktaş taraftarları için yazılmış. Yazık çok yazık.
Bir takım düşünün Beşiktaş'ın yönetimi teknik direktörü Başkanı herşeyi bırakmış sezon başından bu yana Quaresma ile uğraşıyorlar. Onunla yatıyorlar onunla kalkıyorlar. Ama unutmasınlar ki böyle derbi maçlarında ise maçı yıldızlar kazandırır. İşte Fenerbahçe böyle kazandı.
SUÇ KİMDE BAŞKAN!
Ayrıca başkanlık yöneticilik çok önemlidir.
Bir kararı hemen almalısın. Uzattıkça uzar ve o sulanır. İşte Alex gibi bir futbolcu, tarihi başarılarla olmasına rağmen 3 dakikada ipini çektiler ve gönderdiler. Doğru ve yanlış o doğru değil. Önemli olan karar verebilmektir.
Ama görüyorum ki ne Fikret Orman'da ne Beşiktaş yönetiminde bu yürek var. Çünkü Alex 3 dakikada gitti, Quaresma 3 aydır problemi çözülmüyor.
Aybaba'yı maç boyunca dikkatlice izledim. Cesaretini ve kendine has özgüvenini de bitirmiş. Yıllardır tanıdığım Samet hoca hele hele bir derbi maçında bu kadar hareketsiz sessiz bir maçı seyretmez. Escude'yi stoper mevkiine getirdiler. Ama gördüm ki Samet Aybaba onu sol kanatta oynatarak büyük hata işledi. Uğur Boral ve Escude'nin kulvarı koridor gibiydi.
Futbol bir ekip oyunudur. Öncelikle yönetimin futbol takımından daha çok sorunlu olduğunu söylersek yanlış söylemeyiz.
Orman yönetimi sezon başından bu yana farklı görüşte yöneticilerin olması ve yönetim olarak birlikte çalışmaması ve Quaresma kaprisi bu takımın başarısına engel olmuştur.
Orman'a sesleniyorum. Sayın Orman, yapılan bir binanın sağlam olmasının baş nedeni nasıl iyi bir mütahit yapılıyorsa yeni yapılan bir takımın başarısı başkanla olur. Dünkü maçı konuşmak yazmak içimden gelmedi.
Çünkü Beşiktaş yıllardır böyle bir derbi maçında çaresiz sistemsiz ve isteksiz bir oyun oynadığını görmedim.
Helal olsun Orman yönetimine ve Aybaba'ya. Bu mağlubiyetin mimarı sizersiniz. Ya kendisini feda edersiniz ya da veda edersiniz!..