Hayri Ülgen

HAYRİ ÜLGEN

Tarihi 15 Ağustos 2012

Sivasspor 'SOS' veriyor

NE oldu bunu anlamak mümkün değil.
Sezon başlamadan SOS vermeye başladılar. Hazırlık kampında iyi çalışmasına rağmen oynadığı özel maçlar inanılmaz bir düşüş yaşıyor. TSYD turnuvasında son hazırlık maçında Yiğidolar, Gençlerbirliği karşısında tel tel döküldü.

RIZA HOCA ZORLUKLARI YENER
Gençlerbirliği
maçında sadece 7 gol yemedi.
Bir o kadarda gol pozisyonu verdi.
Büyük sıkıntı burada. Bu futbol bu hezimet ne Rıza Çalımbay'a ne de Sivasspor'a yakıştı. Alınan sonuçlar Sivasspor'un geçmişine ihanet ediyor gibi.
Teknik direktör Rıza Çalımbay'ı yıllardan beri tanırım. Başarısızlığı asla kabul etmeyen bir yapıya sahiptir. İnanıyorumki yakın zamanda bu düşüşün önlemini alacaktır.
Başkan Mecnun Otyakmaz, büyük sıkıntılar yaşayan Sivassopr'un eksik kalmış transferine el atarak bu takımı hem hayat verecek hem de iki üç yıldız kazandırarak geçmiş yıllardaki gibi potansiyeli olan Yiğidoları başa oynatacaktır. Otyakmaza da yakışan budur. İçeride kaldığı müddetçe takımına ve taraftarına hasret kalan başkan, bu fedekarlığı yapmalıdır.
Yiğidolar, geçmişe bakıldığında her zaman sezonun gururu oldular. Bilhassa büyük takımlara karşı onların korkulu rüyası olmuştur.

EL BİRLİĞİYLE BAŞARIN!
Haydi Sivaslılar... Başta Başkan Mecnun
Otyakmaz
ve yönetim olmak üzere teknik patron Rıza Çalımbay el ele verip Sivasspor'u eski şaşalı günlere taşıyın. Bunu da el birliği ile yapacağınıza yürekten inanıyorum. Yoksa yarın çok geç olur.

* * *
A.GÜCÜ ÖZLEM'LE DÖNÜYOR!
Başkenti yıllarca Süper Lig'de tuttuktan sonra geçen yıl yapılan yanlışların ardından çöküş sürecine giren ve ardından lige veda eden Ankaragücü, yeni teknik direktörü Yılmaz Özlem ile yeni bir sayfaya umut açmaya çalışacak. Ankaragücü o kadar sorunla mücadele ediyorki inanın bunların hepsini yazsam yerim kalmaz. Para sorunu, lisans sorunu, stat sorunu, yönetim sorunu, hoca sorunu bu sorunlar o kadar yumak halindeki anlatamam. Yıllarca forma giymiş, A.Gücü ile özleşmiş Yılmaz Özlem'i takımın başına getirdi. Yılmaz'ın futbolculuğunu herkes bilir. Serttir, inatçıdır. Aynı karekterini teknik direktörlüğünde de gösterirse çoğu kimseler tarafından "Süper Lig'den düştüler, bu yılda bir alt lige düşerler" tezini ortadan kaldırırlar. Yılmaz Özlem ve Ankaragüçlülere

* * *
KONYALILAR! HÜSNÜ HOCAYA GÜVENİN
Geçtiğimiz yıllarda ekonomik sıkıntılara rağmen oynadığı futbolla taktir toplayan Konyaspor'da bu yıl hedef Süper Lig olarak benimsendi. Takımın başına getirelen Hüsnü Özkara, kadro ile fazla oynamadı. Eksik yerlere gerekli oyuncuları transfer ettirdi. Takım, oynadığı hazırlık maçları ile de lige hazır olduğunun mesajını herkese verdi. Taraftar, camia el ele verirse Konyaspor, gelecek yıl Süper Lig'e merhaba der. NOT: Bir ay boyuncu bu yaz sıcağında aç ve susuz bir şekilde Ramazan Orucu'nu tutan müminlerde Ramazan Bayramı'na kavuşacak. Allah herkesin tuttuğu oruçları kabul etsin. Kadir gecenizi ve bayramınızı kutlarım.

* * *
ERZURUMLULAR'IN SPOR AYIBI

Yazık! Yıllarca Türk futbolunda mücadele eden Erzurumspor, maalesef Süper Lig'de yok. Hatta profesyonel ligde kaybolup gitti. İşte Süper Kupa finali oynanan Galatasaray-Fenerbahçe derbisine misafir edecek kadar büyük ve muhteşem bir stada sahip. Stat tıklım tıklım dolu, Erzurumlular stadın çevresinde maça gitmek isterken aynı şehrin takımının profesyonel ligde takımını olmaması düşündürücü değil mi Ayıp çok ayıp. TFF ve Erzurumlular, futbolun ölümüne de göz yumdular. 20 milyon TL borcu olan bu takıma gerekli destek verilmedi ve takım bir alt lige düşürüldü. Sanki Türkiye'de sadece Dadaşların borcu vardı. Erzurumlular üzgün ve kızgın, bir o kadarda kırgın. Gençlerin önü kapalı diye dertlerini anlatıyorlar ama maalesef çare olan yok. Böyle bir şehre böyle bir stada sahip olan Erzurumlalar, bırakın Süper Lig'de olmayı profesyonel ligde yoksa kanaatimce Erzurumlular'ın büyük ayıbıdır.

NEREDESİNİZ EY ERZURUMLULAR!
Lafa geldiğinde mangalda kül bırakmayan Erzurumlu işadamları nedense böyle durumlarda ortada gözükmez oldular. Sahi nerede bu Erzurum'un zenginleri, sesimi duyan var mı ? Yoksa biz paramızı kazanıyoruz, bize ne Erzurumspor'dan diyorsanız size söyleyecek birşeyim yok. Tabiki bu söylediklerimin aynısı seçim zamanı kapı kapı dolaşıp oy isteyen siyasilere de geçerli..

* * *
AKLINI DEVŞİR MEHMET BATDAL
Mehmet Batdal, genç yaşına rağmen çok önemli bir takım olan G.Saray'a transfer oldu. Bucaspor takımında oynadığı futbol ve attığı gollerle takımını şampiyonluğa taşımıştı. Haklı olarak büyük takımı da transferi kaçınılmazdı. Mehmet Batdal çok yetenekli bir oyuncu.

ESKİ GÜNLERİNE DÖNEBİLİR
Galatasaray'da çok kritik maçlarda görev aldı ancak bu şansını iyi kullanamayınca Fatih Terim'in gözünden düştü ve gönderilmesine karar verildi. Şimdi kendisine tekar bir fırsat geldi. Yıldızlaştığı Bucaspor'a geri döndü. Ben Batdal'ı çok beğenirim. Tekrar eski günlerine dönebilir. Hatta daha iyisini yapabilir. Çünkü tecrübede kazandı. Yeter ki önce gol vuruşunu ivedilikle geliştirsin Kafa toplarındaki zamanlamasını geliştirmesi gerekiyor.

* * *
YÜKSELEN DEĞER OZAN
UEFA Avrapa Ligi üçüncü ön eleme turunda KUPS karşısında Bursaspor'un altıncı golünü kaydeden Ozan Tufan. Avrupa kupalarında gol atan en genç oyuncu ünvanını alarak bir ilke imza attı. Ozan Tufan, 1995 doğumlu. Kups maçında oyuna sonradan girmesine rağmen pozitif bir oyun sergiledi. Devam Ozan Tufan.