Hayri Ülgen

HAYRİ ÜLGEN

Tarihi 31 Ocak 2012

Kartal'a yakışmadı!

Beşiktaş şampiyonluk yolunda Kayseri önünde çok büyük bir yara aldı. Beşiktaş son haftalarda kazanıyordu ama hep söyledim futbol olarak tatmin etmiyordu. Çekirge bir sıçrar, 2 sıçrar 3.'süne dikkat et diye uyarmıştım.
Kayseri maçı aslında Beşiktaş'ın en önemli maçıydı.
Eğer bu maçı kazanmış olsaydı rakibi G.Saray'ın da kaybettiğini düşünürsen çok büyük bir avantaj elde edecekti. İlk yarıya bakıyorum, 3 net pozisyon var ancak Mustafa-Necip-Simao kalesinde devleşen bir Navarro engelini aşamadı. Beşiktaş'ın yediği gole bakıyorum inanın bir amatör tatımın defansından farksız. Böyle bir kademe böyle bir diziliş ve Beşiktaşlı futbolculara yakışmadı. Orta sahaya bakıyorum, çok koşan çok mücadele eden bir Kayseri orta sahasında kaybolup gitti.

ABİTOĞLU KEŞKE O DÜDÜĞÜ...
Carvalhal büyük hatalıydı. Eğer Carvalhal orta sahayı kalabalık tutup Simao veya Q7 ile tek başlamış olsaydı bu kadar gol pozizyonu vermezdi.
Quaresma'nın dönüşüne sevindim.
Ama böyle bir maçta Simao ile birlikte oynatmazdım. Q7 biraz ağırlaşmış biraz kilo almış ve biraz da güçsüzleşmiş.
Hemen toparlanmalı ve eksi haline dönmeli. Simao hala bu takımın kaptanı olduğunu bu takımın en büyük yıldızlardan biri olduğunu sahada unutuyor.. Artık döneceksen dön. Beşiktaş'ın kim ne derse desin sıkıntısı sağ kanatta. Hilbert oynadığı zaman defansat sağlam oluyor, kanatlar ise arı gibi çalışıyor.
Beşiktaş kaybettiği 3 puanla hem kredisini tüketti, hem de şampiyonluk yolundaki iddiasından kendisini uzaklaştırdı gibi. Son lafım da hakem Kamil Abitoğlu'na.. Beşiktaş iyi oynamadı ama Beşiktaş'ı 10 kişi bırakmak için elinden geleni yaptı.
Keşke o ağzındaki düdüğü Kayseri futbolcular elle oynadığı zaman da çalabilsen.

Maçın en iyisi
Beşiktaş'ın en iyisi her zamanki gibi Sivok. Çok çalıştı çok mücadele etti.

Maçın en kötüsü
Beşiktaş'ın en iyileri ve kötüler hiç değişmiyor. Ekrem yine sahada döküldü.