Hami Mandıralı

HAMİ MANDIRALI

Tarihi 22 Ekim 2012

Bu tempoyla bu kadar

Trabzonspor 1 puan kazandı dün akşam... Sezonun en kötü futbolunu oynadı. Bu kesin... 8 hafta boyunca bu kadar baskı yediği bir maçını hatırlamıyorum Trabzonspor'un...
Takımı ileriye taşıyacak bir oyuncu bulamadı 90 dakika boyunca Trabzonspor. Sezon boyunca da sıkıntısı buydu Bordo-Mavililer'in. Bu tarz oynayan takımlarda iki kanat Olcan ve Yasin'in dışında orta alandaki beyin Sapara'nın ne oynayacağı da skorda belirleyici olacaktı.

AĞIR VASITA GİBİ OYNADI
Ancak Trabzonspor'da bu üçlü çok kötü bir maç çıkardı. Gol pozisyonunda enfes hareketler yapan Yasin Sapara'ya adeta yoktan bir pozisyon varetti. Sapara'nın dokunuşu da çok özeldi. Ancak ikinci yarı bitti Trabzonspor da bitti! Takım ikinci yarıya başladığında oyunu anlamsızca kendi yarı sahasında kabul etti. Orta alan çöktü. Üst üste Beşiktaş atakları izledik.
Ağır vasıta şeklindeki paslaşmalar Trabzonspor'un ileriye çıkamamasını da beraberinde getirdi.

ONUR 1 PUANI GETİRDİ
Maçı kendi yarı alanında kabul eden Trabzonspor için pozisyon vermek hiç de zor değildi.
Fernandes'in frikik golünde Onur'u eleştirmek lazım. Onun gibi bir kaliteye böyle bir gol yemek hiç ama hiç yakışmadı. Ancak Trabzonspor dün gece 1 puan aldıysa bunu Onur'a borçlu. Olcay Şahan'ın yüzde yüzlük pozisyonun dışında Almeida'nın karşı karşıya kaldığı pozisyonu da mükemmel çıkardı. Trabzonspor için zirveye çıkma maçıydı.
Maçtan 3 puan çıkarsalardı lideri yakalayacaklardı.
Ama olmadı. Ancak Beşiktaş için büyük bir kayıp diyebiliriz.
Janko yine 5 dakika kala oyuna girdi. Trabzonspor'un golcüye, gerçek bir santrfora ihtiyacı var. Eğer Janko 5 dakikalık bir oyuncuysa neden transfer edildi! Bunu da belirtmek gerek. Trabzonspor'un yabancılarından aldığı verim de soru işareti!