Tarihi 22 Mayıs 2010

Şahan vatan hainiyse Gökhan Özen ne!

Şahan Gökbakar'ın askerlikten kaçtığı haberleri çıkınca ünlü komedyenden 'açıklama' geldi. 1.84 santim boyunda ve 135 kilo ağırlığındaki Şahan, Gümüşsuyu Askeri Hastanesi'nde yapılan muayenede muafiyet belgesi aldığını söyledi. Buna kimin itirazı olabilir! Şahan Gökbakar'ın askerlik yapmasına elverişsiz bir durum ortada olmasa, bu belge nasıl alınabilir? Komedyen, "sadece ünlü olduğu için" kendisine kıyak yapıldığına dair çıkacak dedikodular için de şimdiden bir açıklama yapıyor.
Ne mi diyor? "Benim için farklı ve özel bir süreç işlememiştir. İşleyemez. Yani meslek hayatımda yakaladığım başarılar sonucunda bana karşı olan büyük sevgiyi kullanılıp bana herkesten farklı bir çıkar sağlanmışlığı yoktur.
Türkiye'nin en ciddi kurumlarından biridir TSK.
Zaten TSK'da de siz ünlüymüşsünüz, komikmişsiniz falan bunların hiçbir önemi olmadığını gözlerimle görüp bizzat da yaşadım." Şahan Gökbakar'ın 'çürük raporu'nu nasıl ve neden aldığını açıkça söylemesine rağmen kendisini 'vatan haini' ilan edenlerin sayısı nedenini anlamadığım bir şekilde oldukça fazla. 'Ben aslanlar gibi vatan borcumu ödedim, Şahan da ödesin', 'Şahan askere gitmemek için kilo vermiyor' ya da 'Şahan, askerden kaçmak için kırk takla atıyor' diyebilirsiniz.
Nitekim, Şahan Gökbakar'ı kendisi gibi oyuncu olan Alp Kırşan da eleştirdi. Kırşan, facebook'taki sayfasından Şahan için 'Şırnak-Silopi'de vatan borcu. Rahat uyu Recep İvedik' diye yazdı. Haksız mı, Alp Kırşan'ın hislerini bilemem? Şahan Gökbakar, bunu okuyunca Recep İvedik'teki o meşhur kahkahasını mı bastı, yoksa Alp Kırşan'a kızdı mı ya da askerliğini yapamadığı için bir kez daha üzüldü mü onu da bilemem. Ancak Şahan Gökbakar'ı 'vatan haini' ilan edenler ünlü komedyene gelene kadar daha nice ünlünün askerlikten ortada hiçbir neden yokken kaçtığını unutmasın. Kimler mi? Örneğin Gökhan Özen. Yeni albümünü çıkartan şarkıcı, aynı günlerde 3. kez askerliğini tecil ettirdi.
Albümü için 'hayırlı olsun' dileklerinde bulunduğumuz Gökhan Bey'e umarız bir gün askerlik görevini yaptığı için de aynı iyi dileklerde bulunuruz!
Peki şarkıcının askerliğini yapamaması için bildiğimiz bir engeli var mı? Yok.
O zaman Gökhan Özen ve daha nice ünlü isim dururken TSK onaylı muafiyet belgesi bulunan Şahan Gökbakar'ı 'vatan haini' ilan etmek neden?