İSKENDER GÜNEN

İSKENDER GÜNEN

Tarihi 1 Aralık 2015

Kolay teslimiyet

Sorunlarla dolu bir takım Trabzonspor... Kulübün içinde bulunduğu durum, teknik adamın istifası, haftalardır alınan kötü sonuçlar, takımdan ayrılan oyuncular ve böylesi sorunlardan sonra oyuncular arasında hoşnutsuzluk ve özgüven eksikliği. İşte böyle bir durumda Fenerbahçe maçına çıkan Trabzonspor, maç süresince ne savunmada ne de hücumda organize olamadı...
Maça Fenerbahçe agresif ve baskılı başladı. Topun olduğu yerde her yerde rakibe baskı yaptılar ve kazandıkları toplarla özellikle Gökhan Gönül ve Nani'nin bulunduğu kenardan atak girişimlerinde bulundular. Maçın ilk 11'leri açıklandığında Trabzonspor'un en yumuşak karnı olarak Alper'in olduğu sol kenardı. Çünkü Alper, genç ve henüz yeterli düzeyde değil.
Bir de önde oynayan Erkan Zengin, Gökhan Gönül'ü takip etmediği için sıkça 2'ye 1 yakalandı ve bunun sonucunda iki sarı karttan oyun dışı kaldı.

RİSK ALMALIYDI
2. yarı ise Mehmet Ekici ve Özer'in dışarı alındıktan sonra oyuna giren iki oyuncu Aytaç ve Yusuf oldu.. Bana göre Sadi Tekelioğlu, 1-0 yenik durumdayken üçlü savunmaya dönüp, 5'li orta olanla oyuna başlaması daha akılcı bir tercih olurdu. Çünkü zaten hücumda önemli yetersizlikleri olan bir takım Trabzonspor. İkinci yarı uzun bir süre Fenerbahçe ceza alanına kadar bile gidemedi. Eğer amaç puan almaksa bazı riskleri de oyunda almak gerekir. Daha çok savunma ağırlıklı oyuncuları sahaya sürdüğünüz zaman ikinci gole de engel olamazsınız. Yenilen ikinci golde Nani'nin yaptığı ortaya Fernandao kafayı vurduğu zaman, Trabzonspor ceza alanı içerisinde 5 oyuncu vardı!

MAÇIN EN İYİSİ NANİ
Attığı gol ve asisti maçı 2-0'a getirdi!

MAÇIN EN KÖTÜSÜ ALPER ULUDAĞ
Alper Uludağ gereksiz kırmızı kart gördü.