İSKENDER GÜNEN

İSKENDER GÜNEN

Tarihi 4 Mayıs 2015

Yanal çok yanlış yaptı

İki büyük takım vardı dün sahada.
Biri şampiyonluk diğeri dördüncülük mücadelesi veriyor. Buna rağmen ilk yarı oynanan futbol tam bir hayal kırıklığı. İlk yarıda futbol adına konuşabileceğimiz fazla bir şey yoktu. Her iki takım için de birer gol pozisyonundan başka atak girişimlerinin son derece yetersiz olduğu ve orta olanda kilitlenen bir oyun izledik.
İkinci yarıda ise oyunda dengelerin değişmesini sağlayan isim Ersun Yanal! Çünkü ikinci yarıya Yusuf Erdoğan'ı savunmanın soluna koymasından sonra oyundan çıkarmaması gereken, ki Özer dışarı alındığı anda Beşiktaş'ın ekmeğine yağ sürdü. İlk yarı ortalarda görünmeyen Gökhan Töre ve Sosa Trabzonspor'un sol kenarını çok iyi kullanmaya başladılar böylece. Demba Ba ile öne geçtikten sonra bu kulvardan gelişen ataklar Trabzonspor savunmasına güç anlar yaşatmaya devam etti. Maça Ersun Yanal'ın yanlışları damgasını vurdu dedik; oyunda yaptığı değişikliklerin dışında sahaya çıkardığı 11'e de itirazlarımız var.
Moral motivasyonu alt düzeyde olan, taraftarla sorun yaşayan Erkan Zengin yerine Yusuf ile başlaması daha doğru tercih olurdu.
Bir de Sefa Yılmaz'a kenarda görev verse ve Özer'i orta alanda değerlendirse rakibin bu
bölgedeki direnci de kırılabilirdi.