İSKENDER GÜNEN

İSKENDER GÜNEN

Tarihi 4 Ekim 2010

Müftüoğlu'na rağmen Trabzon

Trabzonzpor sizce doğru bir kadro ile sahaya çıktı mı?
Şenol Güneş'in Beşiktaş karşısına çıkardığı 11 büyük riskler taşıyordu. Savunmada ilk kez genç Mustafa'ya yer verirken orta sahada Selçuk- Colman ve önlerinde Engin solda ise Burak'la oyuna başladı. Maç ilerlediğinde gördük ki Burak sol kenardan Beşiktaş savunmasının öne çıktığı anlarda boşluklara giderek topla buluşmayı gerçekleştirecekti. Zaten ilk yarıda böyle bir pozisyonda Teofilo kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda golü bulsa Beşiktaş için bu maç orda bitebilirdi. Trabzonspor oyunda üstünlüğü aldığı anlarda her iki kenardan da Beşiktaş savunmasının dengesini bozdu ve gol pozisyonları üreten takımdı.

Son vuruş ve de pas-şut yanlışlığı nedeniyle kendilerini rahatlatacak golü bir türlü bulamadılar. İlk yarının son bölümlerinde ise Burak'ın Hilbert'i takip etmemesi yüzünden Beşiktaş Trabzonspor savunmasının sol tarafından gelerek Trabzonspor kalesi için tehlikeli olmaya başladı.

Bordo-Mavili ekipte ön plana çıkan futbolcalar kimlerdi?

İkinci yarıda Şenol Güneş, Yattara'yı çıkartarak orta sahaya Ceyhun'u aldı ve bu bölgede direnci artırmayı düşündü. Genç Mustafa'nın attığı gol ise gerçekten mükemmeldi.
Topu iyi takip etti, en yüksek noktada zamanlaması harikaydı, topla buluşması ise tek kelimeyle birinci sınıftı. Golden sonra ise Beşiktaş'ın bütün riskleri ele aldığı anlarda Trabzonspor, daha sakin akılcı ve final paslarını daha olumlu kullanma becerisi gösterebilse maçtan çok farklı skorla ayrılan taraf olurdu. Trabzonspor'da Engin dünkü maçta Serkan'la birlikte en fazla öne çıkan oyunculardı. Özellikle Engin ikinci yarıda Beşiktaş'ın sağ tarafını kelimenin tam anlamıyla felç etti ve Hilbert ilk yarıdaki gibi ofansa fazla katkı veremedi.

Maçın hakemi hakkında ne düşünüyorsunuz?
Maçın ilk 5 dakikası geçilirken Beşiktaşlı futbolcuların yaptıkları fauller sarı kartlıktı ama vermek istemedi.
Trabzon'u hep baskı altında tuttu. Yardımcıları ile birlikte Beşiktaş'ın kazanması için her şeyi yaptı ama başarılı olamadı.