Evren Turhan

EVREN TURHAN

Tarihi 22 Nisan 2017

Cimbom kazanamazsa Tudor gider

Galatasaray'ın Fenerbahçe maçı öncesi en büyük dezavantajı kolay demoralize olması. Savunmada da bir türlü istikrarı yakalayamadılar. Hırvat hoca Fenerbahçe derbisini kaybederse G.Saray macerası sona erer. Yönetim belki bileti hemen kesmez ama sezon sonu gönderilir.

G.Saray ile Fenerbahçe son dönemlerin en ilginç derbilerinden birini oynayacak. Galatasaray'da Sneijder fark yaratacak isim. Bu tip derbilerde yıldız oyuncular her zaman fark yaratır. Burası kesin... Ancak, Sabri Sarıoğlu ve Bruma'nın da enerjileriyle fark yaratabileceğini düşünüyorum. Şunu da es geçmemek lazım. Galatasaray psikolojik olarak üstün olacak. Çünkü ev sahibi. Bruma, Sabri ve Sneijder gibi isimlerin enerjileriyle taraftarı olumlu etkileyeceğini düşünüyorum.

TUDOR'UN FARK YARATMASI LAZIM
Galatasaray bu aralar kötü oynuyor ama avantajı kendi sahasında oynaması. Galatasaray bu sezon büyük maçlardan hiçbirini kazanamadı. Bu da önemli bir handikap. Şimdiye kadar büyük maçları kazanamadı ama artık zamanı geldi. Fenerbahçe'yi yenmesi lazım. G.Saray Teknik Direktörü Igor Tudor'un artık fark yaratması lazım. Oyuncular bu galibiyetle birlikte 3-4 hafta rahatlar.

CİMBOM İLK GOLÜ YERSE SIKINTI!
G.Saray'ın dezavantajı çok kolay demoralize olması. Fenerbahçe maçında golü ilk Galatasaray yerse sıkıntı olur. Defans hattı bir türlü oturmadı. Bu bir handikap. Takım savunması iyi düzeyde değil. Derbiden kötü sonuç çıkması halinde Tudor ile bağlar kopar. Belki sezonu tamamlar ama sezon sonunda gönderilir. Galatasaray'da son dönemde çok hoca kıyımı oldu. Teknik adam yönetimi de yönetimin işi!

ARENA'DA ARTIK SALDIRMA ZAMANI
Tudor derbide beklemek yerine agresif oynamalı... Futbolu coşkulu oynaması lazım ve bunu Fenerbahçe'ye hissetirmesi gerekiyor. Tecrübeli oyuncuların sorumlulaktan kaçmaması şart. Yani o maçı yaşamaları lazım. Baskıyı hissettirmek çok önemli. Düşük tempo değil de yüksek tempoyla oynamalı. Galatasaray'ın kaybedeceği birşey yok. Artık saldırmalı. Oyuncular o bilinçle sahaya çıkmalı.

TARAFTARIN GÜCÜYLE AVANTAJLI
Derbide Galatasaray'ın kime önlem alacağını futboldan anlamayan birine bile sorsanız Lens der. Çünkü Fenerbahçe onsuz hücum edemiyor... Lens'e sıkı pres yapılmalı. Galatasaraylı oyuncular derbiye çıkmadan önce maçı oynamalı. İki takım da kötü oynuyor ama derbide saha avantajını elinde bulunduran Galaktasaray şanslı. Taraftarını arkasına alacak ve bu önemli bir güç. Arena rakipler için caydırıcı.