Evren Turhan

EVREN TURHAN

Tarihi 19 Aralık 2016

Buz gibi 1 puan

Son 3-4 haftalık periyoda bakıldığında ligin en istikrarlı iki ekibinin karşılaşmasında, Beşiktaş'ın da puan kaybettiği bu haftada ikincilik için Galatasaray adına önemli ve zor bir maçtı.
Rakibin zemine alışık olması, süratli ve tempolu bir oyun tercih etmesi Galatasaray için hiç de kolay geçmeyecek bir maçın habercisiydi.
Podolski'nin sakatlığında uzun bir aradan sonra Eren ilk onbirdeydi.
Eren'i beslememiz gerek diye açıklama yapan Riekerink sanırım saha şartlarını pek düşünmemiş.
Halbuki kupadaki Erzincan maçından bir ders çıkarmalıydı.
30. saniyede Webo'nun vuruşunda Muslera'nın inanılmaz kurtarışı ve akabinde dönen topta Sneijder'le başlayan atakta, Bruma'nın pasında son haftaların golcü ismi Yasin takımını öne geçirdi. Kötü zemin ve bana göre yanlış ayakkabı seçimi takımın genelini etkilemişti, oyuncular ayakta bile zor duruyorlardı.
Rakip yediği golün ardından Webo ve N'diaye ile kurduğu baskının sonucunda beraberlik golünü Webo'yla buldu. Duran toplarda ve kenarlardan yapılan ortalarda hakimiyet Osmanlı'daydı.
İkinci yarıda da Osmanlıspor kenarlardan gelmeye devam etti çünkü karşısında onlara her türlü imkanı veren Galatasaraylı kenar oyuncuları vardı. Saha şartlarına alışkın olan Osmanlıspor oyunda üstünlüğünü hiç kaybetmedi. Orta sahada direnç sıfırdı. Selçuk ayakkabıyı yanlış seçmiş anladık ancak mücadelede edemedi. Galatasaraylı oyuncular ileriye çıkmayı beceremeyince oyunu kendi ceza sahasında kabul edip kontra ataklar yapmaya çalıştılar. Ama bunu da başaramadılar.
Webo, skoru belirledi derken Semih forvetlerin yapamadığını yaptı beraberliği sağladı. Soğuk hava, buzlu zemin rakip osmanlıspor beraberlik alınabilecek en iyi sonuçtu.

MAÇIN EN iYiSi WEBO
Osmanlı'nın forveti dün gece yıldızlaştı.

MAÇIN EN KÖTÜSÜ CAROLE
Osmanlı forvetlerine geçit verdi. Etkisizdi.