Tarihi 10 Mart 2013

Fatma Şahin

Basından dahası Twitter'dan sıkı takipteyim... Katıldığı her daveti, toplantıyı anında belirten konuşmalardan seçmeler yapan, bilgilendiren, sosyal medyayı iyi yöneten ve aynı zamanda ulaşılabilir bir siyasetçi olması etkileyici...
Göreve geldiği ilk günden itibaren toplumun kadın ve şiddet; aile, çocuklar, engelliler, yaşlılar konusundaki yüksek farkındalığı ve gerekli tedbirler konusunda dikkatleri üzerine çeken, gündemin nabzını iyi tutan, halkın arasında çözüm için her türlü altyapı çalışmasını yeniden oluşturan; hızlı, hedefe yönelik, sonuç odaklı her türlü adımı atan ve bu konuda son derece hırslı ve çalışkan yapısıyla Aile ve Sosyal Politikalar'dan sorumlu Devlet Bakanlığı'nın koltuğuna yakışan ama oturamadığı o koltuğu da en dolduran isim.

* * *
YUMURTA
Şiddetin toplumun her kesiminde olduğunun göstergesi tiyatro sanatçısı Ali Sürmeli, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamasında gündeme şiddetle düştü.
Ali Bey, amacının eski sevgilisini hırpalamak olmadığını, cinsel ağırlıklı oyunu protesto etmek için yumurta fırlattığını iddia etse de sanata yumurta fırlatmasını kendi kalesine gol atmasına benzettim.
Sahnede sanat, çıplaklığı, cinselliği, kimliği gözetmez diye bilirdik biz. Ama gördük ki sanatçı bile sanatından memnun değil!!!

* * *
İSİMSİZ
Fenerbahçeli futbolcu Mehmet Topal'ın Eşi Selda Topal, pek ortalarda görünmeyen ve yıllardır Türk Böbrek Vakfı'na gönül vermiş ve sosyal sorumluluk projelerinde gönüllü olarak çalışan ve bunun için çevresini ve imkanlarını seferber eden eş, anne ve kadın. Şimdilerde diyaliz tedavisi gören hasta çocuklar için de Vakıf denetiminde hazırladığı ''İSİMSİZ'' adlı şiir kitabını yayınlandı. Tüm telif, yayın ve dağıtım haklarını vakfa bağışladı. Kitabının tüm geliriyle 5 diyaliz makinası almayı hedefliyor. Kitap sadece Türk Böbrek Vakfı'nın internet sitesi www.tbv.com.tr'de satışta. Amacı kitabı almak isteyen herkesi siteye yönlendirip hem vakfı yakından tanıtmak, hem de organ bağışının ne kadar önemli olduğunu vurgulamak.
Ben bayıldım bu fikre.