Erkan Tan

ERKAN TAN

Tarihi 28 Nisan 2017

Soner Yalçın yalancı

SONER Yalçın, çarşamba günü Sözcü adlı yıkım ekibinde, bu fakiri kastederek bir yazı kaleme aldı.
Mealen şöyle diyor. Bendeniz, Mehter'in manevi şahsiyetine zarar veriyormuşum.
Çığırtkan bir sunucu olarak VER MEHTERİ deyip A Haber'de yayında Mehter marşları yayınlamam, pespayelikmiş, bayağılıkmış, kalitesizlikmiş...
Bu vasatlık karşısında televizyonun sahibi Gökçek'ler susuyormuş.
VER MEHTERİ ifadesiyle Mehter ile adeta alay ediyormuşuz.
Şov malzemesi yapıyormuşuz. Türkler ve Müslümanlar bu hal karşısında susuyormuş. Ardından da Mehter ile ilgili oldukça güzel ve ayrıntılı bilgiler vermiş...

SAYEMDE MEHTERİ ANLATTI
Sondan başlayalım. Sözcü adlı yıkım ekibinde sayemde Mehter ile ilgili çok geniş bilgiler yayınlandı. Buna hakikaten çok sevindim. Kendisi de bu vesile ile Mehteri iyice bellemiştir. Tabii kendisi Mehteri çok sevdiğinden ve hakikaten manevi şahsiyetini muhafaza etmek istediğinden bu tavrı sergilemiyor.
Aslında Mehteri ve manevi şahsiyetini koruyorum ayağıyla Mehter yayınlarına savaş açıyor. Bu fakirin çok geniş kitlelere ulaştırılmasına vesile olduğu Mehter yayınları bitsin istiyor. Yazısında Mehter ile ilgili bilgileri öylesine çarpıtıyor ki günümüzde Mehter dinlemek, yayınlamak, onunla coşmak, mutlu olmak adeta günah zannediyorsunuz. Çizdiği çerçevede konuyu öylesine yamultuyor ki Mehteri, müzelere ve özel korunaklı mekanlara hapsedip ona öylesine uzaktan bakmalısınız. Hayatın akıp gittiği, hiçbir yerde de insanlara göstermemelisiniz.
Bunu yaparsanız zinhar suç işlersiniz.

BİRAZ TÜRK GİBİ YAŞA
Türkler'i ve Müslümanlar'ı göreve çağırıyor. Yani durdurun bu adamı demek istiyor. Yahu bahsettiğin insanlar nezdinde senin kaç paralık itibarın var ki seni dikkate alsınlar?.. Azıcık Türk ve Müslüman gibi düşünsen, hissetsen ve davransaydın seni bir ihtimal ciddiye alabilirlerdi. Adın soyadın Türk ve Müslüman da aklın , ruhun, kalbin Türk ve Müslüman mı?

​KİŞİYİ NASIL BİLİRSİN?
Ben "Ver Mehteri" diyorum. Bu gafil "Ver coşkuyu" algılıyor. Adamın duygu ve düşünce dünyasında hal oyun havası kıvamında. Kulağı var işitmez.
Gözleri var görmez. Aynen ayetteki gibi. Biz milli ve manevi duygularla "Ver Mehteri" diyoruz, bu zavallı Ver coşkuyu zannediyor. Hayatının anlamı bu. Aklına ve ruhuna başka bir şey gelmiyor. Öyle yazıyor ki sanki biz Mehter marşları eşliğinde göbek atıp halay çekiyoruz. Sabah sabah canlı yayında alem yapıyoruz. İlk yalanı ve yamulmayı zaten burada söylüyor. Ulan oğlum hiç utanmıyor musun? Yazdıkların herkesin seyrettiği televizyonda ve milletin gözünün önünde gerçekleşiyor.

​SONER YALAN YALÇIN...
Gelelim bu meseleye. Adam A Haber televizyonunda çalıştığımı bilmiyor.
Nerede yayına çıktığımdan haberi yok.
Belli ki beni seyretmemiş bile. Seyretmiş olsa Türkiye'nin en çok seyredilen, açık ara birinci olan A Haber'in sahibini bilmez mi? Televizyonun sahibini Gökçek'ler diye yazmış. Bir de onlara hesap soruyor. Neden susuyorsunuz?..
Gülünç ötesi... Yani hem çalıştığım kanalı, sahibini bilmiyor, ama biliyormuş gibi ve doğruymuş gibi bilgi veriyor hem de hesap soruyor. Kelimenin tam anlamıyla yalan söylüyor. Yalan, yanlış bilgilerle insanları yanıltıyor. Kim bilir bu güne kadar başka hangi yalan yanlış bilgilerle aynen böyle milleti yanılttın. Bu nedenle sana Soner Yalan Yalçın diyorum...