Erkan Tan

ERKAN TAN

Tarihi 24 Mart 2017

Biz Avrupa’dan değil Avrupa Bizden Uzaklaşıyor...

Son aylarda yaşadıklarımızdan sonra ortaya atılan soru şu: Kim kimden uzaklaşıyor? Aslında bu sorunun cevabı o kadar açık ve belli ki... Biz Avrupa'dan uzaklaşmıyoruz, Avrupa bizden uzaklaşıyor.
Hatta Avrupa inandığı değerlerden de uzaklaşıyor.
İlan ettiği, kendi değerlerine de ihanet ediyor. Üstelik Avrupa, bunu durup dururken, dünyanın gözünün içine baka baka yapıyor. Belki de şöyle söylemek lazım: Avrupa aslında aslına dönüyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ifade ettiği hal ortaya çıkıyor. Maskeler düşüyor.... Haçlılar ortaya çıkıyor...

İngiliz halkına...

Terör eylemi kimden gelirse gelsin, kime yönelirse yönelsin, ne için yapıldığı iddia edilirse edilsin iğrençtir, insanlık dışıdır, lanetlenmelidir. İngiltere'de meydana gelen bu saldırıyı tüm kalbimizle lanetliyoruz. İngiliz halkının acısını yüreklerimizde hissediyor ve üzüntülerimizi bildiriyoruz. Benzer terör olaylarını defalarca ve senelerdir yaşamış insanlarız.
Ne hissettiğinizi çok iyi anlayabiliyoruz.
Geçmiş olsun.
Peki siz de bizleri anlayabiliyor musunuz?
Türkiye'yi kana bulayan iğrenç yaratıklar FETÖ, PKK, DHKP/C mensupları Avrupa'da serbestçe dolaşırlarken bizler neler hissediyoruz? Yakalanan teröristlerin üzerlerinde sizin ürettiğiniz ve onlara bilerek sattığınız silahlar çıktığında bizler neler hissediyoruz? Türkiye'de kanlı eylem ve cinayetlere karıştıktan sonra soluğu Avrupa'da alan teröristleri, defalarca iade edin dememize rağmen onları iade etmediğinizde biz neler hissediyoruz?
Teröristleri sizin adamlarınızın eğittikleri ortaya çıktığında biz neler hissediyoruz?
İşte bu sorular İngilizlere...

Cumhuriyet Gazetesi kimin?

Cumhuriyet Gazetesi ne yaptı biliyor musunuz? İngiltere'de meydana gelen terör saldırısının hemen ardından sosyal medyada olayı duyururken fotoğrafı gölgeleyerek yayınladı. Bu yayın şekli doğrusuydu. Olması gereken yapıldı. Peki daha evvel Türkiye' de yaşadığımız terör saldırısında ne yapmışlardı? Olayın bütün dehşetini, vahşetini en ince ayrıntısına kadar gösteren fotoğrafı ilk sayfadan kocaman yayınlamışlardı. Yani İngilizler ve acılarına hassas, bizim kendi milletimize değil. O halde şunu diyemez miyiz? Aslında Cumhuriyet Gazetesi bizim değil...
***
Kadim dostum Savcı SAYAN ile konuşuyordum. Hakikaten mert ve yürekli bir insandır. Dürüsttür. Candır. Gerçek bir kara gün dostudur. Geçenlerde bir kalp rahatsızlığı yaşadı. Şimdi Allah'a şükürler olsun çok iyi. Bana dedi ki: "Yahu Erkan TAN... Deniz BAYKAL, referandumda çalıştığı kadar, CHP Genel Başkanı iken çalışsaydı partinin oyları en az 5 puan artmış olurdu" Ayrıca ekledi: "Deniz BAYKAL partisinin kapatıldığı, kendisinin de Zincirbozan'a hapsedildiği sistemin devamını savunuyor." CHP 90 yıldır tek parti dönemi hariç iktidar olamadığı sistemi savunuyor. AK Parti ise kurulduğundan beri tek başına iktidar olduğu sistem değişsin istiyor.