Ergün Diler

ERGÜN DİLER

Tarihi 14 Şubat 2018

‘Dur’ dedik

Türk Devleti emin adımlarla bölgede BÜYÜK GÜÇ olduğunu, olacağını ve hep böyle kalacağını herkese ilan ediyor. Bu önemli.
Hem de çok önemli. Bölge BÜYÜKLERİN oyun alanıydı! Onlar gelir, kurguyu yapar, geride kalanlar yazılan senaryoya uyardı!
Uymak zorunda kalırdı. Aksi, bedel ödetirlerdi.
Bakın son 2 asır böyle geçti. Şimdi bambaşka bir TÜRKİYE var. Zor bir bölgede, bütün büyüklerin bulunduğu alanda "BEN VARIM VE BEN DE
BÜYÜĞÜM!" diyor. Bu meydan okuma da karşı blokları gerçekten tedirgin ediyor. Çünkü biz BÜYÜK olduğumuzu unutalı çok olmuştu. Elbette kimse savaş istemez. Kimse canlar yansın istemez. Ama birileri başımıza çorap örmeye kalkarsa da gereken yapılır!
Şimdi TÜRK DEVLETİ bu evrede. Askerimiz de emin adımlarla gidiyor. Gidecek de... Peki bu sahnenin yani içinde bulunduğumuz şartların nedeni ne?
Kim sorumlusu? Nerede bunlar? Bugün buna bakalım biraz... Çünkü ABD'de yazılan çizilen önemli şeyler var. Üzerinde sörf yapalım...
Bakalım nelerin altı kalın kalemlerle çiziliyor!
ABD Başkanı Trump, seçildikten birkaç gün sonra ilk röportajını verdi. Hatırlayın!
Açıklamalarındaki en can alıcı cümle, "Ortadoğu'da 'terörle mücadele' adı altında harcanan para 6 trilyon dolar. Bu parayla ülkemizi baştan aşağı iki kere kurardık.
Yollarımıza, köprülerimize, tünellerimize ve havaalanlarımıza bakın, hepsi eskimiş, yok olmak üzere" dedi. Trump'ın bu açıklamaları, Obama yönetiminde alınan kararların büyük bir hata olduğunu gösteriyordu. Yeni plan, yeni bakış açısı ve daha güçlü bir Amerika için hatasız adımlardan söz ediyordu. Yeni BAŞKAN olarak çok haklıydı!
Trump bu açıklamaları yaparken, Pentagon'un desteğini arkasına alıyordu.
Bir ittifak vardı. Yeni dönemde Pentagon'un seçilmiş bölgelerde olacağını, diğer her noktada eski Blackwater yeni adıyla Academi'nin yer alacağını düşünüyordu. Başkan olmadan önce hazırlanan plan böyle işliyordu. Ancak son dönemde Trump'ın Pentagon'la yürümek istemediği öne çıkıyordu. Aslında fotoğraf netti! Ancak Pentagon da Trump'la yürümek istemedi. Oval Ofis'e hapsolmuş bir BAŞKAN isteniyordu. Pentagon, Trump'ın sadece imzaları atmasını ve gerekli açıklamaları yapmasını emrediyordu. OY VEREN İNSANLAR BİLMESE DE ABD'deki durum buydu! Bunun üzerine TRUMP da zaten uzak olmadığı AIPAC'e yanaşmak zorunda kaldı.
Trump göreve geldikten sonra damadının yani KUSHNER'in danışmanı olacağını Pentagon'a iletti. Öncesinde Lockheed Martin CEO'su Marillyn Hewson, Northrop Grumman Corporation Başkanı Wesley Bush ve Rockwell Collins Başkanı Kelly Ortberg'e damadı KUSHNER'in asla ve kat'a etkin olmayacağı sözünü verdi.
BAŞKAN'ı köşeye sıkıştırıyorlardı yani... Lockheed Martin, Northrop Grumman Corporation ve Rockwell Collins'in sahiplik yapısı çok farklıdır... Onları pek göremezsiniz.
Açıklanan isimler de gerçek sahipleri değildir.
Ancak şirketlerin başkanları ve CEOları, sahiplerinin sesi ve kulağıdır. Amerika Birleşik Devletleri'nin Türkiye ile müttefikliğini istemeyen 3 şirket de Lockheed Martin, Northrop Grumman Corporation ve Rockwell Collins...
Çünkü hazırlanan raporlarda ABD'nin müttefiki olan Türkiye ile yapacağı ortaklık, 3 şirketin de büyük kaybına neden olacak.
OLAY BU!
Ancak Türkiye karşıtlığıyla başlayacak kaos, ardından 17 ülkeyi içine alacak savaş çığlıkları 3 şirketi dünyanın sahibi yapacak. Kazanacakları para ve gücün hesabı yok! Çünkü her GENELKURMAY başkanı bilir ki, Ortadoğu ve Afrika'da 17 ülkenin içinde yer alacağı bir savaş, 3. Dünya Savaşı olur! Çünkü Ortadoğu ve Afrika'yı, Avrupa Birliği ülkeleriyle birlikte görmek gerekir. Tablo böyle olunca kocaman bir CANGIL ve havada silah için uçuşan DOLARLARI görürüz!
Fransa'nın Afrika'daki etkisini bilmeyen yok.
Orada çok güçlüler! Almanya'nın Afrika ve Ortadoğu'daki etkisini de yanına koyun! Hatta İtalyanlar'ın bölgedeki ALANLARINI hesap edin! Savaşın etkisi 5 kıtaya yayılır... Bu büyük ve kanlı bir oyundur! İngiltere'nin bu karışıklığa sessiz kalmayacağı da BREXIT'le birlikte anlaşıldı. İngiltere, BREXIT kararı ile bugünleri ilk gören ülke oldu. Yine herkesten bir adım önde yer aldılar! 3 şirket, Pentagon üzerinden yeni bir dünya düzeni kuruyor. Kurmak istiyor!
Avrupa Birliği ülkeleri bu düzende büyük kayıp yaşayacak. Başkaları da var! Bunu bilen İngiltere, birlikten kaçan ilk ve tek ülke oldu.
Türkiye'nin jeopolitik duruşu nedeniyle artık ABD ile ortaklık yapması çok zor.
Çünkü Türkiye ile ABD, 6 yıldır karşı karşıya.
Trump'ın seçilmesi ilk dönemde bir umut olsa da, Pentagon buna izin vermedi. Trump, hala Türkiye ile ortaklık istiyor. Trump, Rusya ile de ortaklık istiyor. Ancak bu isteğin Pentagon'da karşılığı yok. Özellikle bize yaşattıkları sorunlar karşısında ANKARA çok net! Ancak Trump tek söz edemiyor! Çünkü PENTAGON ile asla ve kat'a aynı fikirde değil! Ama etrafı sarılmış durumda! Çaresiz... Trump Erdoğan'la da Putin'le de konuşurken, sesinin gücü Pentagon kadar yüksek çıkmıyor. Trump, ne Rusya'yı ne de Türkiye'yi tehdit etti. Etmez de! Ancak Pentagon hem Türkiye'yi hem de Rusya'yı defalarca tehdit etti. İki ülkeye de defalarca saldırı düzenledi. Trump'ın YPG'ye silah vermeyeceklerini söylemesinden birkaç saat sonra Pentagon'un cevabını hep akılda tutmalıyız. Çünkü bu yaşanan Amerikan iç savaşının en etkin kanıtıdır. Başkan Trump'ın Türkiye veya Rusya düşüncesi Savunma Bakanı Mattis'te olsaydı işler değişebilirdi. Ancak Mattis de bulunduğu konum gereği Pentagon'un veya Lockheed Martin, Northrop Grumman Corporation ve Rockwell Collins'in sözünden çıkamaz.
Oradaki denge bu! Bunlar ortada olduğu için TÜRKİYE-ABD arasında yumuşama olmayacak zaten! Trump'ın akıl hocası olan Steve Bannon, kimilerine göre kızağa çekildi.
Artık Bannon'ın sıradan olduğuna inananlar da var. Ancak Bannon, "Önümüzdeki 5-10 yıl içinde Güney Çin Denizi'nde savaşacağız.
Bu hiç şüphesiz gerçekleşecek. Kıyı şeritlerini istihkam ediyorlar, savaş gemileri konuşlandırıp bunları füzelerle donatıyorlar. Buraya, ABD'ye burnumuzun dibine kadar sokuldular. Bunlara sessiz kalacağımız birkaç yıl daha var" dedi.
Bu sözler gelişi güzel söylenmiş değildi!
Trump'la 17 ülkeyi içine alacak bir dünya savaşı, ardından 2020'de Steve Bannon veya o düşüncede birinin başkanlığında Çin ile savaş.
Çünkü Çin çok büyüdü! Ayrıca bölünmesi gereken ilk ülke de Çin olmalıydı. ABD, Obama döneminin hatalarını hızlı stratejilerle dönüştürmek zorunda. Lockheed Martin, Northrop Grumman Corporation ve Rockwell Collins, Steve Bannon'a 2020'de Başkan olacağını söyledi. Adamların kafalarında bunlar var! Hedef ÇİN! Öncesinde büyük savaş.
Ardından Çin'i bölmek ve yine savaş! Bannon bu güce yakın olabilir mi, zamanı gelince göreceğiz. Ancak Lockheed Martin, Northrop Grumman Corporation ve Rockwell Collins, Bannon konusunda fikrini değiştirmezse, 2020'de Steve Bannon'ın başkanlığı, ancak onun kalp krizi geçirip ölmesiyle engellenir.
Aksi zor! Bannon'ın dışında da birkaç isim var. Ancak 2020'de Trump başkan adayı olamayacak. O güne kadar başkan olarak kalması bile düşük ihtimal. Eğer Trump, 2020'de başkan adayı olursa, yeni dünya düzenini AIPAC'in kurduğuna inanabilirsiniz.
O nedenle 2018, 2019 ve 2020 Kasım'a kadar yaşanacak olaylar tek taraflı olmayacak. Çok şey yaşanacağı SIR değil! Olaylar zincirinin nereden başlayacağı bilinmiyor sadece! İlk hamle kimden gelecek ve kime gidecek! Bu merak konusu. Yoksa herkes hazırlığını yapıyor ve bekliyor! Çünkü güçler çarpışmaya başladı.
Etkileri güçsüzleri yok edecek kadar tehlikeli.
Ortadoğu ve Afrika, güçsüz ülkeciklerle dolu bir bölge. Dolayısıyla çekirdeğin patlaması bu bölgeden olacak. Buna karşı çıkan Türkiye, Rusya, Lübnan, İran, Irak, Katar, Kuveyt, Ürdün, Nijerya, Güney Afrika, Yemen, Tunus...
Bu fotoğraf bile kavganın ne kadar yayıldığını göstermekte! İngiltere bunu engelleyebilir ama o da kendisini büyük bir savaşın içinde bırakmak istemiyor gibi bir HAL içinde. YOKSA bu gücü durduracak olan sadece onlar! Attıkları adımlarla da bunu gösteriyorlar. Türkiye, Rusya, Katar, Çin ve İngiltere... Bir de ABD'nin içinde bu gidişatı onaylamayan güç!
Bunlar SİLAHA "DUR" DİYEBİLİR! Ve DURDURABİLİR! Zaten TÜRKİYE çıktı öne!
"Bunu yapabilecek gücüm var" diye ilk haykıran DEV oldu! Gerisi gelecektir. Gelmeseler ne olur!
Biz etrafımızı temizleriz... Kimse de önümüzde duramaz. Kendi göbeğimizi kendimiz keseriz.
Zaten bunu yapıyoruz. Şaşırdıkları da bu!
Eski kurgular tutmayınca nefesleri kesildi.
Üzülmesinler! Daha çok şaşıracakları olaylar olacak! Beklesinler sadece...