Ergün Diler

ERGÜN DİLER

Tarihi 23 Ocak 2018

Film bitti

TÜRKİYE asla ve kat'a sıradan bir devlet değildir. EN zayıf zamanında bile ayağa kalmasını bilmiş, tarih yazmıştır. 15 Temmuz Kalkışması'ndan sonra bölgeye inerek TERÖRE ve TERÖRÜ destekleyenlere en büyük darbeyi vurdu. Buhranlı bir zamanda hiç beklenmeyen bir ataktı! Gereken yapıldı, gerekli yerlere mesaj verildi. TÜRK DEVLETİ, UYUMA TAKTİĞİNİ YERYÜZÜNDE EN İYİ YAPAN DEVLETTİR!
Uyandığında işler karışır! Yine öyle oldu! Bir uyandı bölgede her yere uzandı! Uzaktan kumandayla buraları yöneteceklerini sananlar ise şaşkın! Daha bu ilk raund! Devamı da gelecek...
TÜRK ASKERİ yürüyüşünü sürdürürken uzaklara bakıyorum. Ne yazıyorlar, çiziyorlar diye... Gerçekten bir kafa karışıklığı var. Hiç böyle çaresiz kalmamışlardı. 4 bin TIR silah gönder, yıllarca eğit besle bir anda bir rüzgar gelsin ve ektiklerin uçup gitsin! İşte MEHMETÇİĞİN etkisi bu! Neyse...
Geçelim Amerika'ya... Orada tartışılanlara...
Özetleyerek gidelim...
Amerika Birleşik Devletleri, Kürt devletinin kurulması için kararını verdi. Pentagon'la Washington aynı düşünce için yürüyordu. Bir ayrılık yoktu. Ancak Trump'ın göreve gelmesinden sonra Pentagon'la bazı sorunlar yaşanmaya başlandı. Bu sorunlar kimi zaman açık şekilde ilan edildi. Pentagon, Trump'ı görevden almayı düşünmedi. Konuşulsa da düşünmedi! Sadece 8 Kasım'dan önceki planlara uymasını istedi. Demek ki öncesinde bir BİRLİK vardı!
16 Kasım 2017'de Pentagon, Trump'ı en sert şekilde uyardı. Pentagon resmi Twitter hesabından, Donald Trump'ın görevinden istifa etmesi gerektiğini paylaştı. Bu paylaşım, Amerikan gündeminin ilk sırasına çıkınca, Pentagon bunun bir hata olduğunu ve 'yanlışlıkla' paylaşıldığını açıkladı. Herkesin bildiği gibi ortada bir YANLIŞLIK yoktu! Bilerek yapılan bir "HATA" vardı! Trump, Kudüs'ü İsrail'in Başkenti olarak tanıyacağını Pentagon'a bildirdikten birkaç saat sonra bu paylaşım yapılmıştı. Trump'ın geri adım atması gerekirken, ARALIK'ın 6'sında ileri adım olan Kudüs kararı canlı yayında açıklandı. Ancak Trump, damadı Kushner'in planını açıklarken büyük bir hata yapıyordu. Çünkü Pentagon, bu kararı desteklemiyordu. Kapalı kapılar ardında fırtınalar kopuyor, ancak kimse görmüyordu... Pentagon'un desteklemediği hiçbir karar ABD'de geçerli olamazdı.
Buna kanıt olarak bazı yorumcular " Eğer Pentagon isteseydi, BM'deki Kudüs oylamasında ciddi bir oran yakalanırdı" tezini savunmakta. Haklı oldukları yer de var! Trump'ın adımları ve Kürt devleti kararı da İsrail'in Kushner üzerinden yürüttüğü bir çalışmaydı. Amerika Birleşik Devletleri, geçmişte Kürtler'in bir devlet olmasına izin vermedi. Ancak bölgede etkin bir güç olmasını her zaman istediler... Trump ise KÜRTLER'E DEVLET SÖZÜ VERDİ! Pentagon şimdilik bunu istemiyordu! Gidilecek yol vardı daha... Erkendi belki onlar için! Bilemiyorum... Ancak ortada garip bir durum vardı! Amerikan Savunma Bakanlığı, kendine bağlı bir silahlı birim olarak planladığı YPG, Beyaz Saray tarafından kandırılıyordu... Aralarındaki çatışmada olan yine kandırılan KÜRTLER'e oluyordu. VEKALETEN bölgede tutunacaklarını sanıyor ve TÜRK ORDUSU ile karşı karşıya geliyorlardı!
Bu mümkün değildi! Herkes bilirdi!
Bilmeyenler de şimdi öğrendi!
YPG hem Beyaz Saray'ın, hem Pentagon'un etkisi altındaydı... Trump "silah vermeyeceğiz" açıklaması yapıyor bir saat sonra Pentagon devreye giriyor ve "Vereceğiz" diyordu! Bu iklimde TÜRK ORDUSU SINIRI GEÇTİ. YPG karşısında, TÜRK ASKERİNİ BULDU! Ne yapacaklarını bilemiyorlardı... En iyisi kaçmaktı. Bunu deniyorlardı! ABD destek veremiyor Rusya YPG'nin karşısına geçiyor, Türkler ise peşlerindeydi... Galiba bölge için en büyük mesaj buydu! BÜYÜK OYUNCULAR VARKEN, KİMSE FİGÜRANLARA BAKMAZ!
Konuyu biraz daha açalım...
Anlaşılması gereken bazı önemli noktalar var çünkü!
Trump'ın damadının finansal ilişkileri detaylıdır. Trump da bir kısmını bilir. Damat Kushner'in para kasası olarak bilinen Menora Mivtachim, 1 yıl içinde 200 milyon dolar para ödedi. İyi paraydı. Peki bunu neden ödedi? Bilen var mı?
Buralarda yazılıp çizildi mi? HAYIR!
Eğer Kürt devleti kurulsaydı ki, Afrin bunun için çok önemliydi. BAŞKENTLERİ OLACAKTI. Sonucunda da bu hikayeyi anlatan 180 milyon dolarlık bütçeli bir film çekilecekti. YPG'nin zaferini anlatan! Parayı veren MENORA MIVTACHIM'di... O filmde KÜRTLER zafer kazanıyor ve AKDENİZ'e bir kapı açıyorlardı... Ancak proje rafa kalktı! TÜRKİYE'nin gücü, kararlılığı ve Pentagon'un bunu anlaması sonucu proje bir daha gelmemek üzere gitti!
Devam...
YPG, ABD tarafından satıldığını anladı. Ve içlerinde TAHT KAVGASI BAŞLADI...
YPG içindeki balon giderek büyüyor. Ne zaman patlayacağı ise bilinmiyor. Afrin kaybedilirse, YPG'nin içindeki çözülmeyle birlikte büyük bir toprak kaybı yaşanacak. Özgür Suriye Ordusu da artık teknolojik silahlara sahip. 3 bin kişilik özel kuvvetler birimi var. Hepsi Türk Ordusu tarafından eğitildi ve kuşkusuz Ortadoğu'nun en güçlü özel kuvvetler biriminden biri oldu. YPG için eski Amerikan askerlerinin dışında özel bir ordu yok. Uzun bir çalışma programına tabi tutulsa da YPG içinde bu yerel birlik kavramı oluşmadı.
PENTAGON verim alamadı yani!
Ancak Pentagon, YPG'nin bölgede tamamen yok olmasına izin veremez. Vermemek için de elinden geleni yapacak... Çünkü YPG planı Beyaz Saray tarafından kurgulanmadı. Bu plan ilk olarak Pentagon'da hazırlandı. Hatta Suriye iç savaşı başladığı günlerde, DEAŞ'la birlikte YPG planı da hayata geçirilmişti. Pentagon o nedenle YPG konusunda sistem değişikliğine gidecek. Pentagon, bugün Suriye'nin önemli bir bölümünde YPG'li silahlı bir güç olacak kalmasını sağlayacak. Şimdi TÜRKLER'İ NASIL DURDURALIM DA YPG'Yİ KORUYALIM TELAŞI VAR! BAŞKA DA HİÇ BİR ŞEY
UMURLARINDA DEĞİL. TÜRK YÜRÜYÜŞÜ YPG'Yİ BİTİRMESİN DİYE ÇIRPINMAKTALAR!
Kuzey Irak referandumunda da aynı olayı gördük. PENTAGON referandumu istemesine rağmen, TRUMP ve KUSHNER gibi istekli ve iştahlı değildi. İSRAİL de çok istedi. Barzani kaybetti. YPG de kaybetti ve kaybedecek... BEYAZ SARAY da Pentagon da kaybetti. Trump havadan sudan konular için ile ekran karşısına geçerken TÜRKİYE'NİN YAPTIĞI HAREKATLA İLGİLİ TEK SÖZ SÖYLEYEMEDİ! Tek TWİT atamadı! Neden acaba? Planları bozuldu diye olabilir mi? TÜRK ORDUSU'NUN RÜZGAR GİBİ BÖLGEYE İNMESİNİN BUNDA PAYI BULUNUYOR olabilir mi! Kuzey Irak da Kuzey Suriye de Beyaz Saray'dan gittikçe uzağa düşüyor... TEHLİKE BU! İçlerindeki kavga da bu!
Aslında Pentagon, Türkiye'yi sıradan bir ülke olarak hiç görmedi. Pentagon içindeki bir grup, Türkiye karşıtlığıyla biliniyor. NET! Onların agresif tavırları, 40 yıl sonra İncirlik Üssü'nün Türkiye tarafından izole edilmesine neden oldu. İncirlik bugün Amerika için en önemli üslerden biri. Suriye sınırına 100 üs kursa bile Pentagon için İncirlik hep önemli kalacak. Ancak izole edilen bir İncirlik değil.
ABD, NATO üzerinden Türkiye'nin Afrin operasyonunun detaylarına ulaşmak istedi. Bunu da başaramadılar. Çünkü Türkiye, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra ordu içinde çok küçük bir grupla plan hazırlamaya başladı. Bu ekip de kendi içinde birçok sınavdan geçti. O nedenle Türk ordusunda yüzde 100 gizlilik esasıyla yürütülen bir plan dairesi var. İncirlik kelimesi, Türk Askeri birimlerinde konuşulduğu anda Washington haberdar olurdu.
Şimdi bu bilgi akışı kesilmiş durumda. Kullanılan dil farklı. Anlamamaları da duymamaları da bu yüzden!
Adamlar bunları yazıyor konuşuyor...
Dönelim başa... Bizim taraftan bakılınca durum net ve berrak!
ABD'nin bütün kurumlarıyla besleyip büyüttüğü YPG, sınırın öte tarafında perişan edildi. 4 bin TIR silah işe yaramadı. Kurdukları sınır ordusu da kaçacak delik arıyor.
Pentagon şunu dedi, Beyaz Saray bunu yaptı tartışması bizi artık hiç ilgilendirmiyor... TÜRKİYE KENDİ ÜZERİNE DÜŞENİ YAPIYOR. HEPSİ BİRLİKTE KAYBEDİYOR...
AFRİN FİLMİ ÇEKECEKLERDİ! Şimdi tam zamanı! TÜRK ASKERİNİN kasırga gibi esmesinden daha iyi konu mu bulacaklar... Çeksinler de izleyelim...
Varsın OSCAR vermesinler!