Ergün Diler

ERGÜN DİLER

Tarihi 3 Ekim 2017

Gladyo savaşı

Küresel savaş tüm hızıyla sürüyor. Geçen hafta sonu Pentagon'un karşısındaki güçlerin yakında bir cevap vereceğini yazdım. Bu cevap geldi! Las Vegas'tan... Saldırı ile katliam ile ilgili yazılacak çok ama çok şey var. Üzerinden biraz zaman geçsin istiyorum.
İnanılmaz ayrıntılar var çünkü. Kavganın boyutlarını anlatan müthiş aktörler oyunun içinde! Müthiş istihbarat savaşları var...
Hepsini paylaşacağız... Ama bugün konumuz AMERİKALI DOSTUM... New York'a gittiğimde göremedim.
Çok istiyordum. Fırsat bulamadım. O da yoğunmuş zaten. Kafamda cevabını aradığım çok soru vardı. Ulaştım. O bilirdi ne olup bittiğini. Orada nelerin yaşandığından Kuzey Irak referandumuna kadar her şeyi soracaktım. Öyle de yaptım.
Çok ama çok ilginç cevaplar geldi...
Şaşırdım! Bazen donup kaldım.
Bakalım siz ne düşüneceksiniz.
İşte o sohbet!
Neler oluyor dünyada? Kim kiminle savaşıyor?
9 Haziran'daki Brzezinski'nin cenaze töreni çok özeldi. Pentagon, CIA, Gizli Servis, FBI, MOSSAD, MI6, Kremlin, Rothschild, Rockefeller, FED hepsi hazır bulundu... İyi bir göz orada savaşın tablosunu görürdü! Bütün özel cenaze törenlerinde CIA ile MI6 yan yana dururdu!
Bu kez işler çok farklıydı. Göz göze gelmiyorlardı... Eğer bugün Brzezinski yaşıyor olsaydı ABD-İngiltere savaşı yaşanıyor olmazdı. Ne yapar eder savaşı bitirecek bir formül bulurdu. Olmadı. Kavga başladı... 11 Eylül'den sonra nasıl bir savaş başladıysa TRUMP'ın gelmesiyle de kesinlikle yeni bir dünya kurulacak. NET!
11 Eylül nasıl bir kurguysa Trump'ın gelmesi de kurgu...
Açar mısınız?
Trump'ı getiren güç şimdiye kadar kimsenin arkasında böyle durmadı. Böyle destek kimseye vermedi. Anlamanız gereken ABD bir varolma savaşı veriyor...
Pentagon mu yani?
Evet! Pentagon ile Trump'ın yanında ve arkasında aynı isim var! Steve Bannon...
Trump'ın söylediği GREAT AMERICA aslında tek kutuplu bir dünya. Bannon bunu istiyor. Bunun için çalışıyor. Trump'ın rakipleri Bannon üzerinden yürümek istediği için STEVE BANNON kenara çekildi. Ama en önde. Hala... Pentagon da o da TEK KUTUPLU DÜNYA ve lider Amerika istiyor. Filmlerdeki gibi... Tabii bunu savaşla yapacaklar...
Bannon mu savaş istiyor yani?
Elbette! FED'i de parayı da yöneten aile yani ROTHSCHILDLER. Bunlar gücü savaşla aldı. Savaşın olmadığı bir zaman diliminde bu gücü ele geçirmek mümkün değil. Bannon bunu biliyor. Ve savaş için tüm hazırlıklar tamamlanıyor. Hızla...
Aileye diz çöktürmek için başka yol yok.
Buradan gelecekler. Zaten Kuzey Kore olayına da böyle bak... Kıvılcım aranıyor.
Bulacaklar da... Pentagon karşısında devlet, ordu, gazeteci, sporcu, siyasetçi görmek istemiyor. Bannon istifa edince OBAMA'ya yakın isimler şampanya patlattı. Ama Steve Bannon'un gittiği bir yer yoktu! Oradaydı.
Sadece istifa etmişti. Formalite olarak. Ama bunu anlamayanlar görevde hala!
Durdum bu kadar ciddi mi?
Elbette! Artık Washington, Londra, İstanbul, Moskova, Brüksel, Berlin, Paris hiçbir yer güvenli değil. Düşmanlık tohumları atılması gerekiyordu, atılıyor...
İklim meydana getiriliyor. NATO GLADYOSU devrede. Her ülke bilse de söyleyemiyor... Saldırılar etkiliyse o ülke bağımsız karar alamaz. Eskimeyen metottur bu! GLADYOLAR arası savaş var! ABD'nin ki İngilizler'inki ile savaşmakta...
Peki Türkiye'ye gelelim... Kuzey Irak'ta referandum yapıldı. Bunun Ankara'ya etkileri ne olur? Olur mu?
Daha önce söyledim. Barzani bu dünyada güvenilmeyecek tek ailedir. Barzani sert rüzgarları sever. Bu rüzgar nereden eserse oraya eğilir! Yönü değişir! 2014'te Neçirvan Barzani "Bizim İsrail ile dost ve yakın ilişkiler içinde olma şansımız hiç yok.
Halkımız onlarla yakınlaştığımızı gördüğü an işimiz biter. İsrail MÜSLÜMAN olduğunu dahi açıklasa bir araya gelemeyiz..." dedi.
Sanırım sizler de bu açıklamaya inandınız.
Ortak işler yapıldı ve yardımda bulundunuz.
Ama gerçekte Barzani İSRAİL'in sözünden çıkamaz. Hiç çıkamadı da... İsrail'i kim yönetirse Barzani onunla yürür!
İsimlerin önemi yoktur. Pentagon istedi ve referandumu yaptırdı. Daha öncesinde çöpe atılacaklar listesi yapıldı. Barzani bu listede!
Bak! Saddam Kürtler'i kimyasal silahla vururken bunları kimden alıyordu! Barzani o gün de bugün de İsrail'den uzak durmadı.
Büyük savaşın çıkması için herkese bir rol dağıtıldı. KÜRTLER bölgenin karışması için seçildi. Silah yardımlarının nedeni de bu. BAĞIMSIZ DEVLET KURMA gibi sözlere bakma! İsrail bağımsız mı ki!
Sizin işiniz kararınıza bağlı. Girmeseniz içerideki bir takım gruplar umutlanacak ve CIA tarafından kaşınacak.
Girseniz bataklık! Birikiminizle çözmeniz gereken büyük bir sorun bu!
Başka?
Asıl sorun İSTANBUL'da...
Nasıl yani?
DİNİ BİR AKIMIN merkezi şu an CIA'nın bölgedeki en önemli karargahı. Akıl almaz bir şekilde operasyon için hazırlanıyorlar. Tam 2000 SURİYELİ genç alındı, eğitildi. Günü geldiğinde kullanılmak üzere... Buranın CIA merkezi olduğunu anlayıp harekete geçtiğiniz anda dünya ayağa kalkar. Zor bir durum. Bu da kaos hesabına dahil! Suriyeli olan gençlerin çoğu sizden habersiz LANGLEY'e götürüldü, eğitildi. İstanbul'da çoğu. Bazı merkezlerde emir bekleyenler de var. Ama CIA'nın Ortadoğu karargahı burası artık.
İstanbul'da hepinizin bildiği yer. Bütün operasyonlar buradan yönetilecek. Planlar da buradan yapılacak... Çünkü kimse Türkiye'nin bağımsız, güçlü bir devlet olmasını istemiyor. Bunun için para, silah ve ordu gerekiyor. Bunların olmaması için çalışan çok! İçeriden büyük destek alıyorlar.
Bunu unutma! Asıl düşman içeride...
Pastör Brunson'a gelelim. Nedir olay?
Pastör Andrew Brunson'u hücrede tutmak Amerika Birleşik Devletleri'ne meydan okumaktır, rest çekmektir...
Brunson ABD'nin Türkiye'ye gönderdiği ve özellikle gelecekte çok daha etkili kullanacağı bir isimdi. Tabii şu an deşifre oldu! Amerika için artık bir önemi yok!
Ancak bildikleri Türkiye için önemli.
Konuşmadıysa işiniz zor! Dini bir isme zulüm yapılıyor gibi bir algı var! Algı böyle!
Adam görevli ama? Din adamı olduğunu düşünmüyorsun değil mi?
Evet tabii ki düşünmüyorum! Ama algı bu! Bir şey söylemek istiyorum, önemli.
Buyurun!
Siz ABD'nin karizmasını çizdiniz. Şimdi birileri gelen emir üzerine harekete geçti.
Büyük operasyon için!
Ne operasyonu?
Brunson'a karşılık suçu olmayan 40 TÜRK tutuklanacak. Nasıl olacak bir şey söyleme şansım yok. Ama büyük bir karşılık vermek için harekete geçildi. Bil.
Pastör sandığınızdan çok daha önemli...
Bildikleriyle... Dahası var!
Nedir?
15 Temmuz'dan sonra operasyonlara başladınız ve çok önemli isimleri aldınız!
Askerleri de...
Evet!
İşte bunlar arasında inan PASTÖR'den çok ama çok daha önemli isimler var. Ama anlamadığım bunları neden bilmiyorsunuz!
En az 10-12 isim var böyle. Bir de Gülen ile irtibatı sağlayan 10 kişi de tutuklu.
Sivil... Ama üzerine gitmiyorsunuz! Bunları kullanarak çok önemli adımları atabilirsiniz.
Yapmıyorsunuz! Önemli bulduğunuz ve üzerine gittiğiniz isimler bir şey değil! Ama sıradan bulup görmezden geldikleriniz çok önemli. Biri bunu anlasa iyi olur!
CIA yan yana duran iki ismi alır, kullanır.
Birbirlerinden haberi olmaz. Şimdi alınanlar var, bir de dışarıda usulca işlerini yapanlar...
Önemli bir şey daha söylemek istiyorum...
Tabii ki buyurun!
15 Temmuz akşamı ile ilgili gerekli bazı araştırmalar yapılmıyor!
Nasıl yani?
Özel bir şey söyleyeceğim...
Evet!
15 Temmuz akşamı çok önemli isimler İstanbul'daki ABD Konsolosluğu ile Ankara'daki BÜYÜKELÇİLİK binasına giriş yaptı. Pek çoğu siyasetçiydi bunların...
Bazı noktalarda kameralar karartıldığı için hala kimlerin ABD TEMSİLCİLİKLERİNE sığındığını bilmiyorsunuz! Buna bir bakmanızda büyük fayda var! Belki de şaşıracağınız isimler ortaya çıkacak, kim bilir! Ve orada neler konuşuldu! Bilmeniz gerekiyor bunları. Ve aradaki isimler kimdi!
Sığınanların iktidar partisinden olduğunu düşünme sakın! Dedim ya çok sürpriz isimler var arasında... Bu kadar da değil...
Ne var başka?
İşadamları ve evler... Bence bunları bilmende de büyük fayda var. Asıl mesele de bu!
Kimler var peki?
Kimler yok ki!

NOT: Yarın inşallah kaldığımız yerden devam ederiz... İstanbul'u AMERİKALI DOSTUMDAN dinlemek çok önemli.
Neler oluyor da bizlerin haberi yok!
Yarın artık!