Ergün Diler

ERGÜN DİLER

Tarihi 7 Eylül 2017

Yine oyun

BARZANİ, "Son görevim referandumu yapmak..." dedi. Kenara mı çekilecek, yoksa referandumdan sonra yerine aileden başka biri mi gelecek göreceğiz.
Ama Kuzey Irak'taki dalgalanma bütün bölgeyi etkileyecek. Basit bir sandık basit bir oy kullanma işlemi değil! Bu nedenle referandumun hala yapılmama ihtimali var!
Bence! En azından HAYIR'ın önde olduğunu düşünenler sesiz kalıyor gibi...
Peki referandum neden gündeme geldi? Kim istedi? Neden?
Açalım biraz...
Pentagon, Amerika Birleşik Devletleri'nin asıl sahibidir ve kararları çok etkilidir. Filmlere konu olan CIA, dönem dönem Pentagon'a karşıdır. Amerikan DERİN DEVLETİ de bu nedenle STRATFOR'u kurmuştur! GÖLGE CIA yani!
Dünyadaki çok önemli işadamları BRİTANYA'ya yakındır. Merkez Londra'dır!
Bunun basit bir sistemi vardır.
Rothschild ailesi çok genç yaşlarda çocukları bulur, burslarla okutur. Önünü açar. Sonra para ve ilişki sağlayıp yürümesini temin eder. Seçilmiş genç de seçilmişler gibi yürür. Kontrol ailededir. Aileler de kontroldedir!
Türkiye'de de başka yerlerde de böyle çok isim vardır. Ama kimse bilmez ve konuşmaz...
Uzun yıllardır böyle.
Bill Clinton döneminde ABD, yani Beyaz Saray CIA'yı tamamen PENTAGON kulvarından çıkardı. Resmen karşısına koydu. Bunun üzerine içerideki savaş, gören gözler tarafından görünür oldu!
Pentagon da bunun üzerine STRATFOR'u dünyaya getirdi. Artık CIA'nın yapması gerekenleri STRATFOR yapacaktı... GÖLGE CIA'nın patronu Friedman'dı... Hatırlayın yakın zamanda Friedman "Rusya ve Çin çökecek, Türkiye dünyanın ikinci süper gücü olacak" diyordu. Tıpkı FETÖ'nün bir kolu gibi... Gölge CIA aslında şunu söylüyordu: "Türkiye yanımızda olsun dünyayı şekillendiririz. Bunu da Çin'i dizginleyerek yapacağız..." Türkiye'nin konumu, içerideki kavgaların taraflarını oluşturdu! Türkiye, ÇİN-İngiltere eksenini tercih edince, FETÖ saldırdıkça saldırdı!
Unutmayın! Friedman PENTAGON'da çok özel masası olan biridir.
Çok ağırlığı olan ve özel önem verilen bir isimdir...
Neyse...
GÖLGE CIA kurulunca ilk iş olarak hedef ülkelere sızdı. PENTAGON'un gücüyle tabii...
Ülkelerde işadamlarını yönetmek için çok sağlam adımlar atan Stratfor, önemli işadamları ve dernekleri almayı başardı.
Örneğin Fransa Sanayiciler ve İşadamları Derneği etki altına alındı!
Bizde de TÜSİAD'da çok üye bunlara yakındı. İsimlere gerek yok...
İspanyol İşadamları Örgütleri Konfederasyonu'nda da durum aynıydı!
İtalya'da işadamlarının arkasındaki güç olarak bilinen Vincenzo Bernardelli, Alman Krupp ailesi ile Heckler & Koch adlı şirket aynı rotadaydı! Birleşik Arap Emirlikleri'nden Abdullah bin Ahmad Al Ghurair ile Majid Al Futtaim gibi isimler de Stratfor'a bağlıydı!
Sadece bu ülkeler değil, 116 ülkede dernekler ve işadamları üzerinde Pentagon'un gücünü hissettirmeyi başardı.
Yani seçilen isimler ve şirkteler zincirin oluşması için çabalıyordu.
Bunun bir anlamı olmalıydı!
Vardı da!
Bu gerçekte Rothschild ailesinin dünya üzerinde kurduğu hanedanlığına karşı açılmış bir savaştı. Bu savaşın şu an için galibi yok. Ancak Pentagon'un bugün dünya üzerinde operasyon yapma gücüne ulaşması, Rothschild ailesinin tek güç olma özelliğini kaybetmesini sağladı.
Artık savaş ikisi arasında! Şimdi savaşın yaşanacağı Ortadoğu'daki işadamları öne çıkacak. Rothschild ve Pentagon'un işadamlarının da mücadelesini göreceğiz.
Örneğin Rothschild ailesine bağlı işadamlarının silah sektörüne yatırımlar yaptığına şahit olacağız.
Karşı atak gelecek tabii... Pentagon'un emirlerini, Stratfor üzerinden uygulayan işadamları da enerji ve finans sektörüne, büyük hamle yapacaklar.
Çok uzun yıllardır Derin Amerika ile Britanya'nın savaşı vardır.
Bizde bunu görmek istemeyen çok isim mevcuttu. Hala göremeyen var ama onlar için yapılacak bir şey yok!
Bu iki güç aynı sette olması gereken iki yıldız gibiydi. Hem aynı koordinatlarda iş yapıyorlar hem birbirlerini kontrol ediyorlardı... Türkiye'deki koalisyonlar neydi sanıyorsunuz?
Ya da batan ve fırlayan şirketler!
Unutmayın bu iki güçten birini yanına alamayan bakkal dükkanı bile açamaz!
Açsa da batar!
Devam...
Yaklaşık 20 yıl önce bu zorunlu birliktelik sona erdi. İKİZ KULE SALDIRISI, İNGİLTERE'ye mesajdı.
İki gücün arasındaki savaş sürekli vites arttırdı. Kabul etmek gerekir ki ne Pentagon ne de Britanya birbirlerini tamamen yok etmeyi başaramadı.
Çin'den Afganistan'a Türkiye'den İspanya'ya İngiltere'den ABD'ye kadar her yerde savaş vardı.
Gören çok azdı! Artık savaş da çıkardığı sesler de ortada!
Britanya var olmak için en büyük rakibini İPEK YOLU'nda yenmeyi planlıyor. Hedefi bu!
Pentagon da aynı amaca sahip!
Çin Komünist Partisi'nde ilk kez Başkan Cinping için de "önder" ifadesi kullanıldı.
2016'daki bu ifade, ülkenin kurucusu Mao'dan sonra ilk kez kullanılıyordu.
Yani Cinping için ikinci "Mao" yorumları yapılıyor. Britanya'nın gücü de Cinping'in arkasında. Eğer Britanya'nın planı Yeni İpek Yolu hayata geçerse, Pentagon değil Amerika Birleşik Devletleri tarih olacak.
Bunu Pentagon da biliyor, yönettikleri Donald Trump da. Bu nedenle PENTAGON, POLİTBÜRO'dan gidecek 5 ismin yerine adam buldu!
Cinping'e muhalif! "Yönetimi Cinping'den alsınlar" diye...
Savaş bu kadar geniş bir alanda yani...
Pentagon'un yanlış adımları sonucunda Türkiye, Katar, İspanya, Fransa tamamen Britanya ile aynı kulvara geldi. Britanya bunun için çok özel adımlar atmadı. Ama karlı çıkan onlar oldu! Pentagon, kullandığı kişiler örgütler ve terör üzerinden yanlış yaptı. Dostları uzak kaldı kendileri de yalnız... Haliyle kazanan İngiltere oldu! Planı belki buydu ama çok çaba sarf etmeden, Pentagon'un yanlış seçimleri nedeniyle bu koalisyon kuruldu!
Çin zaten Britanya ile aynı düşünüyor.
Şimdi ortada bir Rusya sorunu var.
Pentagon, Rusya ile savaş çığırtkanlığı yapsa da aslında büyük projede Moskova'ya ihtiyacı olduğunu biliyor. Rusya'nın ABD ile geçiş sürecinde ortaklığa yanaşması için Kuzey Irak planı devreye sokuldu. Yani referandum!
Kuzey Irak, referandum sonrasında ABD'ye bağlanırsa Rusya'nın bölgedeki seçenekleri azalacak. Asla sahne önünde ABD ile restleşmeyen Rusya, çıkar ortaklığı için ABD ile masaya oturacak. Bu nedenle Rusya REFERANDUMA kesinlikle karşı! Putin, yakın zaman önce Kremlin'de çok güvendiği isimleri ağırladı ve "Bizim ülkemizde de birkaç bölge referanduma gidiyorum derse tavrımız çok sert olur. Bu konuda da müdahil olmayacağız ama ayrılık kararı çıkarsa bölge için tehlikeli günler başlayacak. Biz de buna karşı sert tedbirler almak zorundayız" dedi.
Böyle yazıldı çizildi!
Rusya'nın resmi referandum açıklamalarında ise "Komşularının ve Bağdat'ın kabul etmediği bir referandum, bizim için de olağan değildir" denildi. Yani Rusya da Pentagon'un Kuzey Irak planının farkında.
Ancak Rusya, Britanya ile asla aynı masada olmayacaklarının da farkında. Putin, ABD ile iki güç olarak çıkar ortaklığı yapabileceklerini gayet iyi biliyor. Putin hiç hoşlanmadığı Britanya ile aynı düşüncede olmaktan da rahatsız. Rusya'nın çıkarları için şu an bu ittifak geçerli!
Eylül sonunda eğer referandum yapılırsa sonucun hiçbir önemi yok! "Hayır" da çıksa "Evet" de çıksa ortalık karışacak. YPG bunun için hazırlık yapıyor.
Yıllardır. Özel silahlarla özel eğitimlerle özel desteklerle... Barzani'nin ekibi, yakın tarihte Washington'da temaslarda bulundu.
Pentagon, Barzani'nin ekibine referandum öncesi ve sonrası izlenecek politikaları deklare etti. Barzani de kabul etmek zorunda kaldı. Bunlar da BEYAZ SARAY'a yakın yerlerde konuşuldu.
Britanya ise olanları izliyor. Bağdat üzerinden BARZANİ'ye çok sert mesajın gitmesi an meselesi... Ancak İngiliz istihbaratı MI6 "HAYIR" oylarının önde olduğu raporunu verdi... Buckingham bu nedenle rahat! Ama son dakika her şey olur! Çünkü Pentagon da taşıma SEÇMEN kartını masaya sürdü!
Referandum yapılsa da yapılmasa da ortalık karışacak.
Sonucu ne çıkarsa çıksın karışacak...
Şimdi Pentagon'un karşısındakilerden hamle gelecek.
Gelmeli... Yoksa sandıktan çıkacak "EVET" ile Moskova hemen Pentagon'un yanında yer alır ki; İPEK YOLU BEYAZ SARAY'a taşınır! Kimse bunu istemez!
KÜRT KARTI, gelecek 100 yılı belirleyecek parametrelerden biri...
Yine Ortadoğu yine oyun yani!
Dün olduğu gibi...
Bakalım!