Ergün Diler

ERGÜN DİLER

Tarihi 30 Ağustos 2017

Kanlı yol

Karmakarışık sorunlar çözüm beklerken güçler sahada savaşırken belli ülkeler belli nedenlerle öne çıkıyor. Yakında çok şey değişecek. Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak... Dünyayı değiştiren isimlerden biri TESLA'nın CEO'su Elon Musk! SpaceX, Tesla Motors ile PayPal'ın kurucusu olan Musk, Kanada'da Kraliçe'nin üniversitesinde okudu, ardından Pensilvanya Üniversitesi'ne davet edildi ve eğitimini orada tamamladı. Musk'ın otomobillerle ilgili hayali vardı. Ancak kimse kendisini dinlemiyor, dinleyen de anlamıyordu.
Şimdi gelinen nokta ise çok kritik!
Mercedes, BMW, Opel gibi dünyaca ünlü markaların son yılları... Daha doğrusu dünyadaki otomotiv markalarının son dönemi, son yılları...
TESLA sadece elektrikli aracın babası değil. Aynı zamanda sürücüsüz araç devrini getirecek bir marka. Bunun üzerinde yıllardır çalışılıyor. Musk gece gündüz bu işle uğraştı. Rakipleri "Sürücüsüz araç için yollar uygun değil" dedi. Ancak o bu yollara göre araç geliştirdi. Rakipleri onun hayallerine gülerken o zoru başardı...
Birkaç yıl sonra TESLA her yerde olacak. Cep telefonunuzdan otomobilinizi ayağınıza çağıracaksınız, gideceğiniz yeri söyleyip araç içinde keyfinize bakacaksınız. Kazaların olmadığı bir periyod açılacak ve elektrik, petrolün rolünü üstlenecek!
Peki Musk'ın arkasındaki güç kimdi?
Elbette Rothschild ailesi... Kanada'da okuduğu okul da, Pensilvanya Üniversitesi'nde de güç Rothschild ailesindeydi. Her şey harika giderken, 2016 yılında hiç beklenmeyen bir olay yaşandı. Musk, Pentagon'a davet edildi. Çok gizli bir araçla evinden alındı ve Pentagon'a götürüldü. O gün Pentagon'da neler yaşandı bilinmiyor.
Ancak bilinen tek gerçek; Elon Musk artık Pentagon'un adamıydı...
Rothschild ailesinin devrim projesi, artık Pentagon'da. Elon Musk'ın uzay çalışmaları, askeri çalışmalarının hepsi artık Pentagon'un emrinde.
Otomotiv sektörünün tamamı Rothschild ailesinin kontrolündedir.
Tesla da öyleydi. Şimdi Tesla ile birlikte gelecekte otomotiv sektöründe Pentagon da olacak gibi. Otomotiv devlerine ABD'de başlayan sert operasyonların nedenini Pentagon'da aramak şart!
Olayları Pentagon merkezli düşünmek gerekir. Silahı yönetenler şimdi AKILLA, PARAYI yönetenlerin alanına girmek istiyor. Bunda da silah kullanıyor!
Nasıl mı? Açalım...
Yeni İpek Yolu'nu Pentagon mu yoksa Rothschild ailesi mi yönetecek? Yeni İpek Yolu'nun önemli merkezler tarafından algısı Yeni Dünya Düzeni... Dünyanın geleceğini bu savaşın galibi belirleyecek.
Afganistan'ın bu büyük projede ne kadar önemli bir yerde bulunduğunu artık herkes biliyor. Afganistan'a sahip olan Yeni İpek Yolu'na da yön verir.
O nedenle Afganistan'da birçok ülke asker barındırıyor. Afganistan doğalgaz kaynakları açısından çok şanslı bir ülke...
Afganistan'ın doğalgaz rezervi 5 trilyon metreküp civarında.
Sovyetler Birliği'nin, Afganistan'daki doğalgaz rezervini almak için başlattığı operasyon, Taliban kılığındaki Amerikan Özel Kuvvetleri askerleri tarafından sonlandırıldı. Peki gelecekte en çok gerekli olan maden ne? Elbette lityum.
Yeni İpek Yolu'nun güçlü bir şekilde ilerlemesi için lityuma ihtiyaç var.
Lityum, bugün akıllı telefonlarda ve elektrikli otomobillerde kullanılan şarj edilebilir bataryaların madeni. Lityum olmazsa akıllı telefon, elektrikli otomobil yani Tesla hayalden öteye gidemez.
İşte açıklanmayan en önemli lityum rezervi de Afganistan'da. Halkının açlıktan öldüğü Afganistan, aslında yeraltı zenginliklerinin merkezi. Kabil'de de dünyanın en büyük bakır yatağı var. Geleceğin lityumda olduğunu düşünürsek, doğalgaz ve bakırın gücünü de görürsek Afganistan bir daha hiç huzur bulamayacak.
Pentagon, seçilmiş en özel birliklerini yine Afganistan'a göndermeye başladı.
Pentagon 1000 kadar askerini Afganistan'da kaybetti. Resmi rakamlar gizlense de bölgede yaralanan ve ülkesine dönmek zorunda kalan Amerikan askeri sayısı 15 bin civarında. ABD, bu kadar kayıp verdiği bir ülkeyi kimseye bırakmak istemiyor.
O nedenle Afganistan'daki savaşı kazanan güç, Yeni Dünya Düzeni'ni istediği gibi belirleyecek.
Pentagon, Afganistan'ı yüzde 100 işgal ettikten sonra ikinci aşamada Çin'i bitirmek için hamle yapacak. Hedefleri bu! Pekin, Afganistan işgalinden sonra sıranın kendilerinde olduğunu biliyor.
Pentagon'un ÇİN'i kontrol etme isteği SIR değil! Pekin, İngiltere ile Yeni İpek Yolu'nu bir an önce hayata geçirerek aslında ülkesinin bölünmesini engellemek istiyor. Son dönemde Amerikan ve İngiliz yetkililerin açıklamalarına bakarsanız, Afganistan merkezli savaşın tavan yaptığını görürsünüz.
Çin'in komşuları Afganistan, Kırgızistan, Tacikistan, Kazakistan, Pakistan, Nepal, Bhutan, Hindistan, Laos, Myanmar, Vietnam, Rusya, Kuzey Kore ve Moğolistan. Bu ülkelerden Kuzey Kore hariç, hepsinde Amerikan üsleri son 1 yılda yüzde 100 arttı. Bu üslerin planı Afganistan işgalinden sonra Çin'in bölünmesi için harekata destek vermek.
Dünyada ne kadar otomotiv markası varsa patronları ya da CEO'ları Afganistan'a giderek devlet başkanı düzeyinde temaslarda bulunuyor. Yani AİLE de devrede. Savaş Afganistan'da...
Peki büyük savaşın tek ayağı Afganistan mı?
Elbette değil!
Arakan'a bakın! Binlerce Müslüman yollarda. Katliam yaşanıyor ve çocuklar vahşice öldürülüyor. Bölgeden gelen fotoğraflara bakamazsınız! Yürek dayanmaz! İnanılmaz vahşet yaşanıyor.
Peki bu olaylara nasıl bakacağız. "Ne oluyor?" sorusunu cevabını nasıl vereceğiz...
Myanmar, Burma ya da Birmanya...
Myanmar yeni ismi... Yazılacak çok şey var. Ama öncelikle ülkenin coğrafi konumuna bakın! Çin'in denize açılan kapılarından biri... Sınırı var.
Ancak Myanmar'da olan sadece Çin değil. Doğalgazı alsa da borularla ülkesine taşısa da Amerika da orada...
Pentagon'un kurduğu üslerden söz ediliyor. Washington adım adım ÇİN'i çevreleme operasyonu yapıyor. Bize de aynısı yapma derdindeler... Ancak kavga bu kadar büyükken neden masum silahsız MÜSLÜMANLAR ölüyor?
Müslümanlar RESMİ SİLAHLARLA vuruluyor! Yani devletin silahlarıyla...
Çin'in devlet içindeki gücü fazla olduğu için operasyonda parmak izi Çin'e ait oluyor! İlgisi olmasa da çıkarılan sonuç bu! Pentagon bunu tetikleyerek hem Çin'i hem de Müslüman ortakları Türkiye ve Katar gibi ülkeleri zora sokuyor.
Özellikle Türkiye'yi...
İşin içinde KUMPAS var! Ama bunu nasıl anlatacaksınız. Çünkü masum insanlar ölüyor. Operasyonun ucu ERDOĞAN'a kadar uzanıyor.
Müslüman aleminin en etkili liderine çelme takılmak isteniyor. Ülke içindeki tarihsel kavga bugün BÜYÜK SAVAŞIN bir SAHNESİ olarak karşımıza çıkıyor... Hem de KURBAN BAYRAMI öncesi... En hassas zamanlarda biri düğmeye basıyor. Hem MÜSLÜMAN kanı akıtıyor hem de Türkiye'ye karşı zor bir oyun kuruyor!
Nerede? Myanmar'da... Küresel savaş böyle bir şey işte...
Bu mücadelenin başaktörü Çin... Yeni dünyanın olmazsa olmazı... ABD'nin Çin'i kontrol etmek için yapmayacağı şey yok! Bunu başarabilir mi? Çok zor!
Ama deneyecekler. İçinden geçtiğimiz dönemde bunları yaşayacağız ve göreceğiz... Çin'i İPEK YOLU'nun geçtiği 65 ülke olarak görün! Kavganın büyüklüğünü anlayın... Biz de içindeyiz!
Kavga çok büyük ve daha da büyüyecek... Myanmar da, Barzani de YPG de Fransa da Türki Cumhuriyetler de Mısır da, Beyaz Saray da, Pekin de, Buckingham Sarayı da, Beştepe de işin içinde... Her yolun ANKARA 'ya çıktığı bir dönemden geçiyoruz... Bunu yakında çok daha iyi göreceğiz...

NOT: Afganistan'daki ABD BİRLİKLERİNİN konuşlandığı yerlere iyi bakın! Sanki LİTYUM'u korumak için gitmişler!