Ergün Diler

ERGÜN DİLER

Tarihi 11 Temmuz 2017

Kaos istiyorlar

Almanya'ya, Hamburg'a gittik. G-20 Zirvesi için... Bir tarafta BARIŞÇIL protestolar, diğer tarafta ise yüzlerini gözlerini kapatıp şehri ateşe verenler...
Sokaklar savaş alanı gibiydi.
Bazı caddelere polise "Sakın girmeyin!" emri verildi.
Can kaybı yaşanmasın diye.
Gece yarısı başlayan ve şehri ele geçiren gösterileri gördük. Her yer polis, her yer göstericiydi... Binlerce hem de...
Böylesine büyük kalabalığın ve ne yapacağını bilerek gelen insanların biri tarafından yönetildiğine inanırım.
Böyledir de.
Ama gidip imzalı görev kağıdı bulamazsınız.
ALMANYA gibi AVRUPA BİRLİĞİ'nin temel taşı olan ülke dünyanın en önemli isimlerini ağırlıyorken böyle zor duruma düşüyorsa arkasında en az ALMANYA kadar güçlü olan birinin, birilerinin olması gerekir...
Ben böyle bakarım...
TERÖRÜ DE TERÖRİSTİ DE KULLANAN GÜÇ HEDEF BELLEDİĞİ ÜLKEDEN DAHA GÜÇLÜDÜR!
Biraz geriye gidelim. Ne görüyoruz?
BREXIT'ı!
İngiliz aklı Avrupa Birliği'ni ele geçiremeyince dağıtma kararı aldı. Bu hamle temelde ALMANYA'ya karşıydı. En büyük rakiplerinden birini bertaraf edeceklerdi.
Hatırlayın, çok önceleri yazdım! İngiltere, tarihi olarak Türkiye'de güçlüdür. İLİŞKİLER bakımından! Almanya hiçbir zaman Türkiye'yi AVRUPA BİRLİĞİ'ne almak istemedi.
Fransa da! Çünkü Türkiye kalabalık nüfusu ve potansiyeli ile girdiği an İNGİLTERE ile birlikte BİRLİĞİ ele geçirecekti...
Biz de Almanlar da İngilizler de Fransızlar da bunu biliyordu. Bu nedenle görüşmeler bitmezdi! Sonuç çıkmayacağı halde. Ama artık AVRUPA'da film kopuyor! Türkiye rengini iyice belli etti. Çin ve İngiltere ile İPEK YOLU'nda yan yana! Bu ALMANYA ile tarihi ilişkileri dondurmak demek!
Almanya'yı buralardan göndermek demek!
Bu nedenle Hollanda, Norveç, Avusturya yani Almanya'nın etkisinde olan devletler gazeteci DENİZ YÜCEL ya da 15 Temmuz kutlamaları üzerinden geliyorlar.
Gelecekler de... Tempoyu artıracaklar da... Kopuş çok daha hızlanacak... Bu iş ya Ortadoğu merkezli ya da Avrupa çıkışlı çatışmaya kadar gider...
Allah korusun ama gidişat bu!
Hamburg'da sokaklara baktığımda gördüğüm İNGİLİZ İSTİHBARATIYDI!
Çok iyi organize edilmiş gençler adeta BREXIT ile Avrupa'ya veda eden İngiltere'nin kararını onaylıyorlardı... Görevi veren güç "Avrupa biz olmadan yaşanacak yer değil. Biz olmadan iş yapılacak merkez değil. Biz olmadan kendini savunabilecek bir alan değil" mesajı veriyordu... Polis çaresiz kaldı gerçekten...
Mesaj doğrudan ALMANYA'ya verildi.
Devleti aciz göstererek...
Yani artık herkes ait olduğu kampta yerini alıyordu. Pek çok şey hızla rayında ilerliyordu.
Herkes her yerde kendi gücü için hamle yapacaktı. İngilizler, HAMBURG için yeni bir terör saldırısı yaşar mı? Bilemem! Ama düellolar sürüyor... Aynı şekilde KEMAL BEY de yürüyüşünü tamamladı. "Bu daha ilk adım!" dedi. Kemal Bey kendi bilmiyor olsa da arkada kesinlikle ve kesinlikle DIŞARIDAN DESTEK VEREN BÜYÜK GÜÇLER VARDIR. Bu işler böyledir.
Hep böyle de olmuştur... Çünkü Türkiye'yi yanına alan GÜÇ hem İpek Yolu'nda hem Avrupa Birliği'nde hem de Ortadoğu'da çok ama çok güçlü olacaktı. Kemal Bey'in yürüyüşü gösterdi ki mücadele TÜRKİYE'ye kayıyor! Zaten Kemal Bey referanduma itiraz etse de 16 Nisan'dan sonra değil KATAR ABLUKASINDAN SONRA YÜRÜYORDU!
Aynı kavganın değişik bir cephesi de Irak'ta var!
Öteden beri...
Ortadoğu'da Irak'ın işgali Pentagon'un Büyük Ortadoğu Projesi'nin ilk adımıydı.
Bu planla birlikte ABD, İngiltere'yi Ortadoğu'dan çıkaracaktı.
İKİZ KULE SALDIRILARI bu nedenle yapılmıştı!
İPEK YOLU'nun kilit koordinatlarına ABD ASKERİNİ yollayabilmek için!
Irak ve Afganistan'a yani... Yolladılar da.
Ancak beklenen sonuç alınamadı... Aksine daha sonra BAŞKAN olan OBAMA askerlerini geri çekti!
Garipti! Girmek için KULELERİNİ vuruyordun sonra da bir şey söylemeden gücünü çekiyordun! Açıklamaya muhtaç yerler vardı!
BRITANY A kendi aklıyla operasyona rakip olarak değil ortak olarak girmeyi başardı.
ABD de "Yakınımızda dursunlar kontrol etmesi daha kolay!" diye düşündü. Ama öyle olmadı...
Şekil değiştiren İNGİLİZLER iyice yol aldı... Çünkü Kraliçe, Bush'tan sonra göreve gelecek kişinin Demokratlar'dan olacağını biliyordu.
ABD'de Cumhuriyetçiler Pentagon'a, Demokratlar ise Britanya'nın gücüne inanır.
Genelde durum böyledir...
Irak ve Afganistan'a asker yollamak için bulunan nedenden sonra beklenen oldu ve Obama BAŞKAN seçildi...
Pentagon'un Büyük Ortadoğu Projesi, bir anda Kraliçe'nin projesi oldu.
Tüm enerji kaynakları Britanya'ya bağlandı.
8 yıl boyunca da bu süreç devam etti.
Pentagon, Irak işgali ile Yeni İpek Yolu'nu kendine bağlama planından da oldu. Yeni İpek Yolu, İngiltere'nin projesi olarak günümüze kadar geldi.
Hatta Obama döneminde daha önce ÖLMÜŞ OLAN LADİN BİR KEZ DAHA OPERASYONLA öldürüldü!
Yani PENTAGON'un kararlarını sıfırlıyordu!
Politikayı değiştiriyor, İPEK YOLU'nun önünü açıyordu!
Eğer Hillary Clinton seçilseydi, Yeni İpek Yolu ile ABD çöküş dönemine girecekti. Ancak Pentagon, Trump'ı seçtirdi. Ardından da kaybettiği 8 yılı kazanmak için çok sert adımlar atmaya başladı.
Katar ablukası, YPG ile bölünecek ülkeler hamlesi, Avrupa'da son 2 yılda yaşanan 27 terör saldırısı ve yeni yaşanacak patlamalar...
Pentagon için zaman artık çok önemli. ABD, yüzde 100 kendilerine bağlı ülkeleri sever.
Mısır, Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Polonya, Letonya, Ukrayna gibi ülkeler ABD eyaletleri gibidir.
Hepsinin bulunduğu konum çok önemlidir.
Türkiye, Katar, Güney Afrika, Kuveyt, Irak, Suriye ve Afganistan Washington'a bağlı olmayı kabul etmedi.
Şimdi bu ülkeler için Stratfor'da özel toplantılar yapıldı. CIA, Britanya'ya çok yakın olduğu için Stratfor kuruldu. Stratfor 'Gölge CIA' değildir. CIA'nın kendisidir.
O toplantılarda Türkiye, Katar, Güney Afrika, Kuveyt, Irak, Suriye ve Afganistan'ın zayıf noktaları hazırlandı. Stratfor, Katar ve Türkiye'yi çok özel çalıştı.
En özel DOSYALAR Türkiye ve KATAR için hazırlandı...
DOSYALARDA duyduğuma göre TÜRKİYE'de KAOS isteniyor!
Katar ablukası istenen sonucu fazlasıyla verdi. Başka hamleler de gelebilir... Ancak Türkiye ile IRAK konusunda STRATFOR fazla hassasiyetle durmuş!
DAHA ÖNCE DENEDİKLERİ AMA BAŞARILI OLAMADIKLARI YOLLARLA KAOS ARAYACAKLAR...
Trump geldikten sonra CIA'nın yapısını bildiği için çok özel isimleri tek tek ayırıp STRATFOR'a verdi... Onların içindeki kavga zaten sürüyor. Ama bu halde bile hedeflenen yer İPEK YOLU ve bunun başrol oyuncusu TÜRKİYE...
Bakın!
Türkiye gibi özel bir ülkede kimse durduğu yerde bir iş yapmaz! Yapsa da sonuç alamaz.
CHP liderinin yürümesini küçültmek ya da eleştirmek istemem. Şık da olmaz zaten!
Sonuçta içinde şiddet olmayan bir eylem...
Ama bilmemiz gereken şu! Türkiye dünya üzerindeki rolünü seçerken bundan mutlu olmayanlar içeride dengeyi değiştirecek hamle yapıyor! Yapmak istiyor! Kemal Bey bilse de bilmese de bu işler böyledir. MHP'den ayrılanlardan da hamle gelecektir... Hatta ve hatta siyaseti sıkıştırıp eski AK PARTİLİLER bile bu yola çekilmek istenecektir! Zaman ne getirecek şimdiden görmek kolay değil. Ama içeriden cephe açıp TÜRKİYE'nin rotasını değiştirmek isteyecekleri kesin ve net! Olay bu!
Dünya üzerindeki dengeyi TÜRKİYE'yi kontrol ederek yönetmek isteyen bir WASHINGTON var... 15 Temmuz'da görev alanları koruyan ALMANYA da yanında!
Hatta BİRLEŞİK ARAP EMİRLİKLERİ de... YPG'ye CHP'ye verilen desteği böyle okumakta fayda var... Bu kavgada FETÖ ya da başka bir örgütün hiçbir hükmü yok! Asıl oyuncu Amerika! Biz bunların kullandıkları ile uğraşıyoruz... İnsanlara gerçeğin tümü anlatılsa çok daha etkili olur diye düşünüyorum. Kalıplaşmış kelimelerle cümlelerle vatanını seven milyonların aklı karışıyor gibi... Benim gördüğüm bu! Bizden kim ne istiyor ve bunu kimleri kullanarak gerçekleştirme peşinde? DOĞRU SORU BU!
Bir kısmını yazdım! Yazılacak çok şey var...
Düşünün bakalım...