Ergün Diler

ERGÜN DİLER

Tarihi 5 Temmuz 2017

Pentagon beşgeni

İÇİNDEN geçtiğimiz zaman diliminde olup bitenlerin pek çoğundan haberimiz yok. Zaten alışkanlıklarımız ve defanslarımız gerçekle buluşmamızın önündeki en büyük engel. Bu aslında en büyük sorundur. Hislerimizi bırakıp olayların peşinden koşmamız gerekir. Kimin kimle kavga ettiğini bilmeden bir adım atamazsınız.
Atan da düşer! İç siyasette bunun gölgesini görmek mümkün! Meral Hanım ve arkadaşları MHP ile gidilemeyeceğini gördü. Yeni bir parti için yola çıkılacak. Peki TÜRKİYE'DE MİLLİYETÇİLER ARASINDA NASIL BİR FARK VAR Kİ YENİ BİR OLUŞUM GEREKİYOR?
Herkes ülkesini sevdiğine göre bu ihtiyaç neyin nesi! Doğru soru bu! Bunu anlarsak olayları ve insanları çözeriz.
Yeni MİLLİYETÇİ partinin olması gerekiyor. Çünkü Devlet Bey ve MHP, ABD karşıtı bir tavır içindedir.
ABD'nin Türkiye ve bölgede izlediği politikayı onaylamaz. Ama ABD'nin küresel bir güç olarak MİLLİYETÇİLER üzerinde bir etkisinin olması gerekmektedir. Bu da yeni parti ile mümkün olacaktır. Hatta Kemal Bey'in performansı da aynı merkez için yeterli değildir. Kemal Bey de önümüzdeki dönemde CHP'nin başında olmayabilir! Olmaması için baskı görebilir... Çünkü Washington BAŞKANLIK sistemine gidilirken el ele yürüyeceği isim ister. BAŞKANLIK gelmeden ABD siyasetle içeride mevzi kazanmak isteyecektir...
İşaretler fazlasıyla vardır! Sürprizler de olacaktır...
İçerisi bunlara gebe iken dışarıda durum neydi peki?
İşte burasını iyi analiz etmek gerekiyor... Çünkü burada yaşayanlar olarak her olaya kendi mahallemizden bakıyoruz. Oysa durum hiç de öyle değil. Bakın tarihler 2016'yı gösterirken PENTAGON çok ama çok önemli bir plan hazırladı. Sıradan bir şey değil! Ciddi bir hazırlık! TÜRKİYE, İRAN, KATAR, UKRAYNA ve İNGİLTERE'ye vurulacaktı! Pentagon bu planı en ince ayrıntılarına kadar çalıştı. Ancak planın önündeki engel BAŞKAN OBAMA'nın kendisiydi...
Hatta karşı operasyonları başlatan da oydu! Oradaki Trump- Obama kavgasının nedeni bu yani!
15 Temmuz DARBE GİRİŞİMİNİN gerçeklerini 10 yıl sonra okuruz!
NATO'da askerler genel olarak ikiye ayrılır. Birinci sınıf sonuna kadar PENTAGON'a bağlı isimlerden meydana gelir. Diğer grup ise NATO'daki üst sınıftan emir alıp Pentagon'a mesafeli duranlardır! 15 Temmuz bu iki sınıfın kavgasıydı! Arada öyle şeyler yaşandı ki film olur! İleride bunları yazarız... Pentagon hedeflediği ülkelere tek tek vuracaktı. 15 Temmuz buydu! Olmadı. Planlar tutmadı.
Büyük planın işlemesi de TRUMP'ın gelişine bağlıydı. Pentagon ne yaptı etti Trump'ı getirdi...
Trump'ın getiriliş amaçlarından biri, belki de en büyüğü saydığım 5 ülkeye operasyondu! Yani Trump İngiltere, Türkiye, Katar, İran ve Ukrayna'ya operasyon emrini vermek için getirildi. Plan bir yıl gecikmeli olarak devreye sokuluyordu.
Gerçeği bilmiyoruz! OBAMA döneminde silah sevkiyatı yapılsa da YPG'ye büyük oranda giden bir şey yoktu. Obama, Pentagon'a rağmen engelliyordu. İstenilen düzeyde yardımın önünü kesiyordu... Bu da ABD'de birilerinin canını fena halde sıkıyordu. Trump'ın gelişiyle birlikte bütün dengeler bozuldu.
Resmi açıklamalarda 100 TIR SİLAH YOLLANDI denilse de gerçek bunun çok ama çok ötesindeydi.
900 TIR dolusu silah YPG'ye verilmişti. Obama döneminde etkisi olmayan silahlar verilirken, şimdi gönderilenler ise tamamen dengeleri bozacak cinstendi... Herkes biliyor ki bu silahlar YPG'ye "DEAŞ'a karşı kullansın" diye verilmiyordu. Silahları verenler planı yapanlar dünya üzerindeki kilit ülke olan TÜRKİYE'yi YPG ile yola getirmek isteyecekti.
Ve giden çok önemli silahlar SIR gibi saklanıyordu! ABD kesin ve net olarak YPG üzerinden Türkiye'ye saldıracaktı... Pentagon'un planına göre Türk askeri ile YPG savaşacak!
Zaten TÜRK ASKERİNİN FIRAT KALKANI ile gösterdiği üstün başarı Pentagon'u çıldırttı! Bu nedenle bu çatışmanın geleceği artık net! Kullanılan ne kadar unsur varsa hepsi YPG üniformasıyla karşımıza çıkacak... Aylardır ABD'li çok üst düzey komutanlar orada sahada! Kendi kurdukları DEAŞ'la savaşmak için değil! Türk askerinin önünü kesmek ve bölgedeki gücümüzü biçmek için!
Bu nedenle PENTAGON 4 cephede Türkiye'yi sıkıştırmak için plan yapmış durumda... Türkiye'nin Suriye'de yaptığı başarılı operasyonlardan sonra PENTAGON çok tedirgin oldu.
Korkuları da büyüdü!
Bu planın parçalarından biri de KATAR'dı! Katar küçük ama çok etkili bir ülkeydi. Hem DOLAR'a karşı hareket yapıyor hem de ABD'nin en büyük rakibi İngiltereÇin eksenine yeşil ışık yakıyordu...
CIA 2016'daki raporunda Katar'daki üniversitelerin, kurumların ve özel noktaların tamamen KRALİÇE'nin kontrolünde olduğunu tespit etti. Oysa kendi güçlerine inanıyorlardı. Bardağı taşıran damla bu oldu. Ama Obama engelledi ve operasyon bir yıl gecikti... Katar'ın üzerine yürümek için de GERÇEĞİN çarpıtılması gerekiyordu.
Öyle de yapıldı. Bir yıl sonra gelen operasyonla KATAR HAMAS ve TALİBAN'a destek vermekle suçlandı.
Terörün arkasında olmakla itham edildi. Suçlandı ama işin aslı hiç de öyle değildi...
Denklem böyle kurulurken ortaya CIA eski BAŞKANI David Petraeus çıktı... Pentagon'un planının tersine sözler söyledi. Herkesi şaşırttı!
Petraeus "Taliban ve Hamas'ın Katar'da olmasını biz rica ettik.
Hatta bu konuda önceleri Katar'ın bir defansını gördük. Baskılar sonucu Katar, Hamas ve Taliban'ı ülkelerine kabul etti. Şimdi Katar'ı teröre destek veren ülke olarak gösteriyoruz" dedi.
Bu beklenmeyen bir çıkıştı. Pentagon'un planının sekteye uğramasına neden olacak bu açıklama, İngiltere'nin gücü ile yapıldı. Petraeus, Pentagon'da görev yapsa da asla Trump'ı Beyaz Saray'a gönderen gücün adamı olmadı. CIA Başkanı olarak Pentagon'a rağmen görevini yaptı! Görevdeyken de şimdi de bu duruşu değişmedi. Petraeus etrafında ABD'deki kavgayı anlamak mümkündü! Katar operasyonu hem Türkiye'ye hem de İngiltere'ye karşı yapılan bir hamleydi. Pentagon, Katar'ın küçük bir ülke olarak görünmesini asla kabul etmez. Petraeus'un açıklamaları oyunu bozsa da Pentagon'u daha da agresif yapacak.
ABD'nin Arabistan'daki askerleri, şu anda Katar'ı işgal edebilecek planlar üzerinde çalışıyor. Şaka değil!
Katar'ı işgal edecek ülke Arabistan gibi görünecek. Ancak merkezinde elbette ABD yer alacak. Hatta ABD, Arabistan'ı işgal ettiği için kınayacak.
Katar'ın işgal edilmesi, hem Türkiye'yi hem de İngiltere'yi zor durumda bırakacak. Türkiye, Arabistan merkezli bir işgal girişimini fark ettiği için bölgeye asker yığınağı yapmaya başladı. Hiçbir şey tesadüf değil anlayacağınız...
Arabistan'ın Katar'ı işgal etmesiyle birlikte, ülkede bulunan Amerikan askerleri barış gücü görüntüsü verecek.
Katar'ın işgali bir bakıma ABD'nin de kurtuluşu olacak. Katar'ın parasal gücü, BM üyesi 180 ülkeden daha fazla! Bunu ABD de biliyor, İngiltere de... O nedenle ABD ve İngiltere'nin savaşı Katar üzerinden olacak. Türkiye'nin ülke dışındaki üslerinin kapatılması için de büyük bir plan var.
Bu üslerin kapatılması için bir gizli muhalefet oluşturuldu. Türkiye'nin aktif olmasının engellenmesi için bu muhalif grup, yakında sahne alacak.
Sadece Katar'daki değil Somali ve Azerbaycan'daki eğitim birliklerinin de Türkiye'ye geri dönmesi için eylemler yapacak. Bunun zemini aranmakta!
Ukrayna ve İran'a operasyon ise kimsenin tahmin edemeyeceği bir anda gerçekleşecek. Bu iki operasyonla birlikte Pentagon Beşgen'i (Türkiye, İngiltere, Katar, İran ve Ukrayna) tamamlanacak. Amaçları bu! Yapabilirler mi? Başarabilirler mi? BİLMİYORUM! Hiç ama hiç kolay değil. Dünya eski dünya değil.
ABD'de sanıldığı kadar finansal olarak güçlü değil. BORÇ İÇİNDE!
Ama yanına aldığı PARA VEREN DOSTLARI var! Silahları var!
Tahrip gücü yüksek ordusu var.
Bütün bunlar sınırları değiştirmek için yeter mi! Sanmam! Bölgenin ve yeni dünya düzeninin kendi iklimi buna izin vermez. Ama sınırlı da olsa deneyecekleri adımlar var. BEŞGEN hiç kolay değil ama Türkiye konusunda ısrar edecekleri aşikar!
YPG'ye silah yağdırarak bunu açıkça gösteriyorlar... Pentagon Türkiye ve Katar'a karşı kalkıştığı operasyonlarda başarılı olursa dünyanın dengesi temelden bozulur. Bizim önemimizi bilenler var! Yalnız değiliz... Ama ABD açıktan atacağı her adımla Washington'u sadece buradan değil bölgeden de tamamen siler! Umarım bunu düşünüyorlardır... Türkiye kolay lokma değil... Öyle olsa kaç kez biçmişlerdi!
Ama yine de huylu huyundan vazgeçmez! Geçmeyecek!