Ergün Diler

ERGÜN DİLER

Tarihi 14 Haziran 2017

Katar düğümü

Tarihin belli dönemlerinde büyük hamlelerin peş peşe geldiğini görürüz. İçinden geçtiğimiz zaman dilimi de böyle. Hem içeriyi hem dışarıyı anlamak için BÜTÜNÜ GÖRMEK şart. Devletler de CANLI'dır!
İttifakları, yürüdükleri dostları değişebilir. Doğaldır. Bizim de işimiz bu denklemleri takip edip aktarmak. Bakın ABD'de Trump yine kıskaca alınmak isteniyor. Bunu yapanlar Trump'ın kişiliğiyle uğraşmıyor!
Hedef, siyaseti! Arkasındaki güç ile birlikte gitmek istediği yere ulaşması engellenmek isteniyor.
Mücadele bu! Her yerde var.
Giderek de tavan yapacak...
Biraz geriye gidelim. Herkesin bildiği sözü hatırlayalım... "Bir damla petrol bir damla kandan daha değerlidir" sözünü söyleyen kimdi? Winston Churchill...
İngilizler'in efsanevi ismi! Churchil bu sözü gelişigüzel söylemiş olabilir mi? Petrolün insandan daha değerli olduğu onun çapındaki bir ismin yapacağı hata olabilir mi?
HAYIR DEĞİL! Bilerek söyledi. Dengeyi ve mücadeleyi ta o zamanlar anlatmak için. İnsani değil gibi görünen bu söz SİYASETİN ÇEKİRDEĞİDİR! Hala...
Petrolün yani bir damlasının insan kanının bir damlasından değerli olan şeyin ANA VATANI ORTADOĞU'dur.
Churchill aslında bu sözle ülkesinin hedefini açıklıyordu, ilan ediyordu... İngiltere 100 yıl BASRA'yı, ORTADOĞU'yu elinde tuttu. Muazzam denklemler kurarak. Aileler üzerinden, kan bağları üzerinden ittifaklarla, derneklerle, vakıflarla... Tuttu ama!
İŞTE KAVGA şimdi tam da burada!
PENTAGON İngiltere'ya ait ne varsa almak için yola çıktı. Trump bu nedenle getirildi. Dünya petrol rezervinin yüzde 65'i Basra Körfezi ülkelerinin topraklarında. Aynı şekilde dünya doğalgaz rezervinin yüzde 50'sinden fazlası da burada! Muazzam bir yer yani. Herkes elinde tutmak ister.
Tabii bu kolay mı? Hiç değil!
Son günlerde bir anda DÜNYANIN MERKEZİNE OTURAN KATAR operasyonunun nedeni de bu! Önemli diye nitelenen bölgeye baktığımız zaman karşımıza şu ülkeler çıkıyor: Suudi Arabistan, Kuveyt, Bahreyn, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri ve Umman... Peki KATAR'a karşı kimler var? Katar dışında herkes neredeyse!
Trump'ın gezisinde konuşulmayan GİZLİ GERÇEK ŞUYDU: BURALAR SİLAHLA YÖNETİLECEK! Pentagon ve bu gücün getirdiği TRUMP burada kararlı.
Katar ise İngiltere ve Türkiye ile yol almak istediği için ablukada! Pentagon BASRA'yı kimseye bırakmak niyetinde değil. Enerjiyi kontrol ederek dünyayı ellerinde tutmak isteyecekler! Niyetleri bu!
Ancak PUZZLE'ın tamamlanması için bir oyuncuya daha ihtiyaç var! Bu da KATAR!
Ancak ambargoya rağmen KATAR geri adım atmadı!
Peki Pentagon ve Trump neden BASRA'ya göz dikti!
Bunun birden çok nedeni var! Öncelikli olarak ÇİN'i kontrol altına almak için petrolü dizginlemek şarttı!
Bunu bilerek geldiler. Aynı şekilde Avrupa'nın enerji ile buluşması Washington'ın isteğine göre olmalıydı! İkinci neden bu!
Ama EN ÖNEMLİSİ BAMBAŞKAYDI! Bu da doğrudan aile ile ilgiliydi!
Onların gücünü sınırlamak, mümkünse aza indirmek...
Bu nedenle BASRA vazgeçilmezdi...
Bir de KÖRFEZ'i kontrol ettiğiniz zaman ASYA'yı da AFRİKA'yı da avucunuzun içine alıyordunuz!
Pentagon bunları biliyordu. Ama en önemli motivasyonları AİLEYİ DURDURMAKTI!
Peki nasıl?
Yaşadığımız çevreye baktığımızda petrol ve doğalgazın olmadığı bir nokta görme şansımız var mı? Kesinlikle YOK! İşte Pentagon da paranın magması petrol ve doğalgaza el koyuyor.
Nasıl? BASRA'ya çökerek!
Rothschild ailesinin en güçlü yönü nedir? Elbette finans!
Finansın mucidi, babası bu aile!
Herkes biliyor. Peki finans yani para ne işe yarıyor?
Bireyleri, aileleri, şirketleri, şehirleri, ülkeleri ayakta tutuyor! Yani çarkın dönmesi için PARA şart. Bu çarkı ya da havuzu kullanan ROTHSCHILDLER! Ama bu havuzu dolduran da petrol ve gazdan elden edilen DOLAR! Yani Rothschildler petrolgaz satışından elde edilen gelirle kendi kurdukları sistemi de yaşatıyorlar!
FİNANS HAVUZUNUN hammaddesi petrol-gaz gelirleri... En büyüğü yani!
İşte Pentagon da bunu bilerek öyle bir adım attı ki çarşı karıştı! Katar meselesi bu! SİLAHI eline alan Pentagon KÖRFEZ'e indi. Bütün MÜSLÜMAN ÜLKELERİ TEHDİT ETTİ! Kimse de karşı çıkamayacağı için hepsi bir ağızdan "Ne derseniz tamam!" dedi. Katar dışında tabii... Pentagon BASRA 'yı aldığı anda sadece petrol ve gazı yönetmeyecek, buradan doğan HAVUZUN HAMMADDESİ OLAN PARAYI da yönetecek. Yani Rothschildler'in kurduğu havuzu boşaltacak. Suyu kendi havuzuna taşıyacak... Bu da ROTHSCHILDLER'in en büyük icadı olan FİNANS SİSTEMİNİN EL DEĞİŞTİRMESİ DEMEK!
Katar meselesi aslında Körfez'in, İngiltere'nin ve Çin'in yani ROTHSCHILDLER'in elindeki gücün alınması...
Bakın! Sınırımızın hemen aşağısında CIA tarafından DEAŞ kuruldu! "Hiç düşündünüz mü bu kadar adamı nereden bulup getiriyorlar, ellerine parayı silahı nasıl veriyorlar?" diye...
Bölgenin daha doğrusu dünyanın dengesini tutan ORTADOĞU'yu ABD askeri ile değil de bölge motifi taşıyan kiralık adamlarla korkuttular! Herkesi şartlara razı ettiler. Suudlar'da bunu gördük! Çok zengin olmalarına rağmen kullanamayacakları silahlara milyarlarca dolar veriyorlar.
Verdikleri paranın bir kısmı YPG'ye silah olarak dönüyor. ARAPLAR 'ın petrodolarıyla hem bize hem kendilerine tehdit olan YPG'yi besliyorlar...
ABD, bundan 10 yıl önce İngilizler'in elinde olan pek çok yeri geri aldı!
Savaşın adı buydu!
İngilizler ile ABD mücadele ediyordu.
Pentagon İngilizler'in en güçlü yeri olan ORTADOĞU'da ön almak istiyordu.
Sistemini kurup dediğini yaptırmak istiyordu!
Pentagon, yıl sonuna kadar Basra Körfezi sorununu çözecek.
Plan buna göre yapıldı. CIA Başkanı Pompeo'nun görevi devralması, Comey'nin FBI başkanlığından alınması, ABD Savunma Bakanı olarak Pentagon'un en önemli projesi James Mattis'in atanması, Trump'ın Basra Körfezi konusunda adım atmasını hızlandırmak içindi!
Bakalım silahla neyi ne kadar çözecekler!
Bakalım karşıdaki koca ittifak ne yapacak!
Nasıl cevap verecek!
KATAR deyip geçmeyin dünyanın düğümü orada çözülecek...
Bu düğümün nasıl çözüleceği Türkiye'yi de etkileyecektir!
Zaten oyunun ortasında biz de varız!
OSMANLI'dan kalan parçalar dünyanın gidişatını belirleyecek.
Sizce biz olmadan olur mu bu?
OLMAZ TABİİ Kİ!