Ergün Diler

ERGÜN DİLER

Tarihi 19 Nisan 2017

Mevziler hazır

Trump sürpriz bir şekilde BAŞKAN seçildi. Pek üzerinde durmadık ama gelir gelmez yeni denge açısından çok önemli olan bir anlaşmayı iptal etti. Belki de koltuğa oturduğu ilk günden bu yana yaptığı en büyük icraat buydu! OBAMA'nın çok isteyip hayata geçirmek için çırpındığı Transatlantik Ticaret ve Yatırım Ortaklığı'nı (TTIP) kaldırıp çöpe attı.
KAVGANIN BAŞLADIĞI yer burasıydı. Parayı gözden kaçırıyor, olanları ve olacakları ıskalıyorduk...
Obama ve ekibi dünyanın dengesine AVRUPA'yı koydu! ABD içindeki bir güç ile Avrupa bunu istiyordu. Ve bütün adımlar OBAMA'nın son döneminde böyle ilerliyordu. Gerekenler yapıldı. Eller kenetlendi... Derken Trump BAŞKAN seçildi ve bambaşka bir adım attı. ABD ile Avrupa arasındaki ticaret anlaşmasının amacı ÇİN'i durdurmak ve bitirmekti.
Obama'nın Amerika'sı ÇİN'i rakip görüyordu. Avrupa ile yapılacak bir ittifakla ÇİN'in duracağı, pazar payının azalacağı ve geri gideceği düşünüldü. Oysa ÇİN 10 DOLAR maaşla çalışan yığınların yaşadığı KAPİTALİSTLERE HİZMET EDEN
KOMÜNİST bir ülkeydi!
Çin ile birebir baş etmek hiç kolay değildi. İttifak şarttı. Öyle de oldu. İKİ TARAFIN yani Amerika ile Avrupa'nın çıkarlarının tavan yaptığı anlaşma ile yola çıkıldı. TRUMP geldi, bu büyük adımı biçti. Kavga da başladı! İptalin ertesi günü Michael Flynn ile ilgili DOSYA Washington Post'a düştü. Birileri düğmeye bastı.
Trump ve ekibi için zor günler geliyordu.
Savaş orada artık iyice kendini gösteriyor, DENGENİN ABD ile AVRUPA arasında olmasını isteyenler saldırıyordu. ABD DERİN DEVLETİ içinde Avrupa'yı tercih eden çoktu. Ve bunlar büyük güçtü! 15 Temmuz'dan sonra NATO'ya sığınanları hatırlayın! Çin'den HAVA SAVUNMA SİSTEMİ almayı düşündük. Gündeme geldi! Ne oldu? KOBANİ olayları patladı!
50 vatandaşımız hayatını kaybetti!
PENTAGON ve NATO buna karşıydı.
ABD DERİN DEVLETİ Çin'e karşıydı, bizim de karşı olmamızı istiyordu. Kavga ABD'nin içinde başlıyor, buralara kadar geliyordu... Devam da edecekti...
Silah sanayii bu yakınlığa karşı çıkarken ABD'nin içinde de büyük güç bulan KÜRESEL SERMAYE ÇİN'i meydana getiriyordu... Denge buydu! Ama ortaya İNGİLİZ AKLI çıkıverdi.
BREXIT ile Avrupa'yı yalnız bıraktı.
Çin'in LONDRA'ya bağlandığını biliyordu ve gereken hazırlıkları yapmıştı. Avrupa İngilizler'in çekilmesiyle sarsıldı! Trump da buna eklenince KRİZ DÜNYAYA yayıldı.
ABD ile Avrupa'nın el ele gitmesi planı suya düşmüştü!
Hatırlayın, Trump ile Merkel'in fotoğrafını! Trump Merkel'in yüzüne bakmıyordu! Ama aynı KABA TRUMP , Tayyip Bey'i arıyor, kutluyor ve "Güçlü dostluğumuz sürecek. Birlikte çok iş yapacağız. Dünya işbirliğimize şaşıracak" diyordu! Ayağına kadar giden Merkel'i dövmekten beter ediyor, İngiliz Başbakanı MAY'i kapıdan uğurluyor, Tayyip Bey'e "DOST" gözüyle bakıyor, gönderdiği elçi üzerinden "AVRUPA DAĞILACAK!" mesajı veriyordu!
DENGE buydu!
Trump, KRALİÇE ELIZABETH ile Tayyip Bey ile ve Çin ile yan yana gelecekti. Geldiler de zaten! Aradaki pürüz Avrupa Birliği ile Rusya idi! Bu nedenle bu dengeyi oluşturan güç Fransa-Almanya- Rusya'ya vuracaktı... Tabii Trump içeriden gol yemezse! Eğer Trump kontrol edilir hale gelirse dünya bambaşka bir seyir alırdı!
Çin'in ve İngiltere'nin arkasındaki güç ve akıl ROTHSCHILDLERDİ!
Bu ailenin güçlü olduğu merkezlerden biri de MHP idi! Bu nedenle BAHÇELİ de dengeyi görmüş ve AK PARTİ'nin yanında yer almıştı! İçerideki ittifak aslında küresel ittifakın yansımasıydı! Türkiye gibi kilit ülkelerdeki hiçbir şey kendiliğinden olmaz!
Hep yazdım ve söyledim... Yine durum böyle!
CHP de bilerek ya da bilmeyerek karşı cephede! Bakın ALMANYA merkezli AVRUP A saldırıyor kaç zamandır...
HOLLANDA Rothschildler'in çok güçlü oldukları yerdi! Oradaki durum farklıydı.
Ama Merkel ve onun ALMANYA'sı Türkiye'yi karşıdaki eksene bırakmak istemiyordu. Ama içlerine de almıyordu.
Çelişkileri buydu! Şimdi AİLE yani ROTHSCHILDLER hem FRANSA'yı hem de Almanya'yı kontrol etmek için harekete geçti...
Fransa'da öne çıkan aday RUSYA ile yakınlaşmayı ilk sıraya koyan LE PEN!
Ancak karşısında büyük mali gücü elinde tutan ve parasının kaynağı bulunamayan EMMANUEL MACRON vardı. Macron ailenin elinde büyümüş bir isimdi.
Rothschildler'in finans şirketlerinde ciddi zenginlik sahibi olmuştu. Hazırlandı! Ve Fransa'nın vitrinine konuldu! Şimdi son anketlere göre Le Pen'in bile önünde.
Aynı filmin bir benzeri MERKEL'e karşı ALMANYA'da oynanmak istenecekti... Merkel güçlüydü ama kendini sıkıştıran aynı güç bir başka ismi öne itiyordu!
MARTIN SCHULZ! AK
PARTİ içinde de GİZLİ HAYIR'cılar bu gruba kendini yakın hissedenlerden oluşuyordu! Bir tarafta Londra-Washington köprüsü ve Rothschildler, diğer tarafta ise ASKERLER, SİLAH SANAYİ ve ordular vardı! PENTAGON, NATO ve aynı çizgide olanlar...
DOLAYISIYLA karşıda iki ABD vardı!
Biri şimdi bizimle ortak olmak, diğeri de kavga etmek istiyordu. Aynı kavga siyasi çizgide de vardı! Mesela DEVLET BEY'e karşı çıkan muhalifler Ümit Özdağ, Meral Akşener ve Sinan Oğan'ın ABD'nin bu tarafıyla bir sorun yaşadığını sanmıyorum.
Ama Devlet Bey yaşıyor. Nedeni basitti!
Devlet Bey geleceğin Londra'nın kurduğu ilişkilerden geçtiğine inanıyordu çünkü...
HDP de ABD'nin aynı tarafındaydı! Zaten bu nedenle MHP'li muhaliflerle kendileri HAYIR diyordu! Bu nedenle AK PARTİ içindeki gizli HAYIRCILAR aynı noktada buluşuyordu!
Ve bu çekişme bir günden diğer güne sonuçlanacak değildi. Taraflar giderek daha net mevzi kazacaklardı... Özellikle iç siyasette bunu görecektik. Her ne olursa olsun yeni kutuplaşmalar olacaktı. Çünkü HAYIR'cıların cephesini temsil eden güç yoktu! Bu CHP gibi görünse de KEMAL BEY pek buna uygun değildi. Muhtemelen çok fazla kalamazdı. Taşlar yerine oturduktan sonra sarsıntılar başlayacaktı.
2019'a gidilirken yeni oyuncular görecektik... Türkiye KİLİT ülkeydi. Bu siyasi figürlere kesinlikle ve kesinlikle yeni isimler katılacaktı.
Türkiye'de ordu siyasetin içinden bir şekilde alınıp kenara kondu. Bu çok da iyi oldu. Ama ASKERLER ve silah sanayii üzerinden Pentagon'a kadar gittiğimizde bu hattın hatırı sayılır bir gücü elinde tuttuğunu görüyoruz. Sonuçta ellerinde silah var!
Kullanamazlar ayrı! Ama kullanacakları ortamı bulma konusunda da hünerleri küçümsenemez! DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN NOKTA BU! Özellikle Türkiye'de sokakları karıştırmak, gereksiz gerginlik meydana getirmek isteyenlere çok ama çok iyi mercek tutulmalı...
Türkiye'nin bulunduğu yer DÜNYA DENGESİ açısından çok mu çok önemli.
Türkiye kimin yanında yer alırsa o taraf öne geçer! İpi göğüsler! Ankara son dönemde Trump-May ve Çin arasında KÖPRÜ OLMAYI tercih etti. İPEK YOLU'nun BAŞ AKTÖRÜ olmayı istedi. Şimdi buna yıkımla karşı karşıya kalacak olanlardan itiraz gelecektir. Karşımızda AVRUPA MERKEZLİ ABD'nin bir kanadının da bulunduğu ittifak var!
Bunların yapacağı en önemli hamle TÜRKİYE-RUSYA gerginliği çıkarmak olacaktır. Belki de İRAN üzerinden Rusya gerginliği... Sonuçta silah bunlarda! Rus uçağı düşürüldüğünde kimsenin bir şeyden haberi yoktu. Pilotlar kalktı, Ruslar'ı vurdu!
Kriz dünyada manşet oldu! Tayyip Bey'i ve Türkiye'nin yeni rolünü istemeyenlerin geleceği tek adres silah! Bunu da dengeleri terse çevirecek işlerle yapabilirler! AGİT'i görüyorsunuz! REFERANDUMLA ilgili bir türlü mutlu olmuyor! Olmayacaklar da! YÜZDE 70 EVET çıksaydı da sonuç değişmeyecekti. Yapmamız gereken kendimizi MİKSERLERDEN uzak tutmak! Hava puslu! Oyuna gelmeden ülkenin geleceğine sahip çıkmak...
OYUN SANDIĞIMIZDAN çok daha karışık. Kimin "EVET" ya da "HAYIR" dediğinden çok daha büyük!
Bir yanda TÜRKLER'in coğrafyasında BAŞROL alan TÜRKİYE, diğer tarafta ise askerlerin kurduğu oyunu oynayan ANKARA... Hiçbir şeyi küçültmek ya da karalamak için yazmıyorum bunları...
DURUM BU! Bilelim istiyorum... Yoksa içerideki kısır tartışmalar bizi bir adım ileriye götürmez... Türkiye kazanacak cephede!
Ama yine de dikkatli olmak iyidir!
HİÇ KİMSEYİ KISA ŞORTLU GÖRMEDEN İLERLEMEK EN İYİ YOLDUR!
TÜRKİYE
için hazırlanan ELBİSE birileri tarafından beğenilirken diğerleri buna itiraz ediyor!
İnanın olay İZMİR MARŞIYLA AÇIKLANAMAYACAK kadar karışık...
Anlayın lütfen!