Ergün Diler

ERGÜN DİLER

Tarihi 31 Mart 2017

Dehşet dengesi

Olaylar peş peşe geliyor. Kafalar karışık. Birbirine hiç benzemeyen gelişmelerin aslında aynı yere çıktığını anlatmak ve ikna etmek kolay değil... 100 yıllık bir oyunun içindeyiz. Kimse olacaklara tam hakim değil. İnanın kimse değil! Bizi ilgilendiren, kavganın ORTADOĞU için olması ve merkezinde TÜRKİYE'nin bulunması. Bütün savaş bu! AVRUPA'nın dağıtılması da Trump'ın bir savaşı başlatması da İngiltere'nin BREXIT ile yollarını ayırması da Türkiye'nin BAŞKANLIK yoluna çıkması da Irak'ın karışması da Avrupa'yı saran terörün hız kesmemesi de VATİKAN'ın sahneye çıkması da...
ADİL ÖKSÜZ olayı da!
Hepsi aynı kavganın ürünü!
Daha çok şey göreceğiz!
İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden çıkış süreci resmen başladı. Avrupa Birliği, "Elini kolunu sallayıp öyle gidemezsin. 50 milyar sterlin vereceksin!" dedi.
Aslında tehdit etti! İngiltere de kozların kendinde olduğunu açıklayıp "Alabiliyorsanız gelin alın!" cevabını verdi. Merkel, İngiltere Başbakanı May'in görüşme talebini reddetti...
AB Komisyonu, Londra Borsası ile Alman Borsası arasındaki birleşmeyi iptal etti.
Londra ise geçen ay bu kararı kendilerinin aldığını duyurdu! KAVGA BU!
Biz içeride Adil Öksüz'ü, HALKBANK yöneticisinin ABD'de tutuklanmasını konuşurken Avrupa kendi içinde kopuyordu...
Bu arada HALKBANK işi de bir garip.
Halkbank müdürü Amerika'ya girişte ifade veriyor. Günlerce oradaki işlerinin peşinden koşuyor. Çıkışta tekrar ifade için FBI karşısına dikiliyor. Sonra tutuklanıyor.
İşin arkasında BHARARA'nın ekibi olduğu iddia ediliyor. Çıkışta yakalanan ve tutuklanan HALKBANK yöneticisi için 50 yıl hapis isteneceği söyleniyor! Şaka gibi!
Amerikalılar'ın yaptıklarını anlarım da acaba bu isimle ilgili buradan oralara bir şeyler gitmiş midir? Biliyorum!
Daha açık yazmamı istiyorsunuz! Şunu bilin, TÜRKİYE'de çok sayıda bize benzeyen ancak YABANCILARA çalışan adam vardır! HALKBANK'ta da var mıdır?
EVET VARDIR! FBI da CIA de ya da diğer yabancı unsurlar da DEVLETİMİZİN İÇİNDEDİR. Bunu temizlemek öyle kolay da değildir. HALKBANK MÜDÜRÜ MEHMET HAKAN ATİLLA ile ilgili bir DOSYA BURADAN HAZIRLANMIŞ VE EL ALTINDAN ORAYA SIZDIRILMIŞTIR! Şundan emin olun ki orada ABD'li yetkililere bunu teslim eden hem de elden veren TÜRK'tür. Hiç yabancı aramayın... ADİL ÖKSÜZ'ün ABD BAŞKONSOLOSLUĞU'ndan aranmasının ortaya çıkması, Washington'a verilen cevaptır.
Olaylara böyle bakmakta büyük fayda var!
İSTİHBARAT SAVAŞLARI hiç bilmediğimiz düzeyde devam etmekte... Bu nedenle her an her şey olabilir! Ama olanların ana nedeni ORTADOĞU'dur!
Açalım biraz...
Ortadoğu'daki yeni denge için öne çıkan üç ülke var! Bizim dışımızda! İngiltere, Amerika ve Rusya... Bunların kendi aralarında anlaştığı noktalar olmakla birlikte anlaşamadığı noktalar da var! Geçişkenliğin çok olduğu bir dönemdeyiz. SİYAH ve BEYAZ dışında farklı tonlar da var!
Mesela İngilizler IRAK'ta var olmayı sürdürmek istiyor. Bunu için ellerinden ne geliyorsa yapıyor. HAKLILAR! Kendileri için! Daha önce yazıldı ama İBADİ İNGİLİZ VATANDAŞI gibidir! Emirleri oradan alır.
İngilizler'in IRAK ile ilişkisi de yeni değildir.
Tablo böyle olunca hemen devreye Amerika giriyor. Onlar da aslında AVRUPA'ya yakın olan BARZANİ üzerinden oyun kurmaya başlıyor. Şu anda bizim de üzerinde hassasiyetle durduğumuz KERKÜK ve KÜRT BAYRAĞI hikayesi bu! Kaynağı BARZANİ değil! AMERİKA! Amerika Irak'ı böleceğini göstererek BAĞDAT'ı sıkıştırıyor!
İbadi üzerindeki baskının ismi BARZANİ!
Zaten Irak Cumhurbaşkanı FUAD MASUM DA İNGİLİZ VATANDAŞI... Eğer BARZANİ durmaz ve yolunda ilerlerse IRAK ORDUSU ile Barzani karşı karşıya gelecek... Kaçınılmaz olarak... Bunu her iki taraf da biliyor! Hatırlayın, geçtiğimiz yıl BARZANİ bir anda DEAŞ'ın hedefi haline geliverdi! Kimse bir şey anlamadı. Ama geldi!
Barzani, Türkiye ile yan yana gelip ortak kader arayışına girince DEAŞ hemen kapısına dayandı. TEHDİT etti. Ve ciddi bir tehditti bu!
Barzani bir adım geri çekilmese SUİKAST TİMİ HAZIRDI! İNCİRLİK'TEN geçenler vardı! Ve emir bekliyordu! Barzani, şu anda ABD'nin taleplerini yerine getiriyor.
Türkmenler'i ve özellikle Ankara'yı rahatsız eden 'bayrak' krizi ABD'nin planıydı. Barzani de uyguladı. Bizim dışımızda bir sorun vardı!
Ortadoğu'yu herkesten daha iyi bilen İngilizler IRAK'ta Amerika ile yan yana gelemiyordu!
Washington, Irak yönetimini tam olarak ele almak istiyor. Bunu da Barzani üzerinden başlatıp, Bağdat'taki kaosla devam ettirmek niyetinde. Her gün haber olmasa da IRAK'ta aralıksız bombalar patlıyor! Kim yapıyor sanıyorsunuz bunları! İngiltere ise kendine güvendiği için patlamaları ciddiye almıyor.
O zaman da LONDRA'nın göbeğinde bir saldırgan ortaya çıkıyor ve DEAŞ adına eylem yapıyor. Eğer anlaşma olmazsa TERÖR üzerinden mesajlar daha sık verilmeye başlanacak! Londra da risk altında!
O da cevap verir mi? Elbette verir! Böyle devam eder! İngiltere görünmeden bölgede adımlar atınca Ruslar da uyandı! Kremlin, İngiliz DIŞİŞLERİ BAKANI BORIS JOHNSON'a "Sakın gelme!" dedi...
Esad, Cameron döneminde İngiltere'den istediği yardımı alamadığı için Rusya'ya sığındı. Esad da emirleri Kraliçe'den alıyordu.
Ancak artık emirler Kremlin'den geliyor.
İngiltere hem Irak'ı hem de Suriye'yi kaybederse, Ortadoğu'ya bir daha geri dönemez. Bunu bilecek kadar akıllıdırlar! Aynı şey Amerika için de geçerli! Bölgede Türkiye'yi yanına alamadığın zaman yoksun!
Coğrafyamız bazen RİSKLERİ barındırsa da muazzam koruma sağlar! Bu nedenle herkes bizimle oturup anlaşmak zorundadır!
İngiltere Başbakanı May'in Amerika'dan sonra İngiltere'ye uğramadan Türkiye'ye gelmesi de bu planın bir parçasıydı. Onlar bizsiz olamayacağını en iyi bilenlerden!
İçinde helikopter gemisi HMS Illustrious ve fırkateynler HMS Montrose ve HMS Westminster'ı bulunduran ünlü İngiliz Kraliyet Donanma Birliği aylardır Akdeniz'de. Bunu neden yaptıklarını düşünün!
İngiltere ekonomisi, ABD'nin bölge petrolünü ele geçirmesiyle birlikte yüzde 25 kayıp yaşadı. Blair ve Cameron, bölgede İngiltere'nin yok olmasını seyretti. Hatta Blair ABD'ye yardım etti. Bunlar İngilizler'in yorumları! Bu nedenle burada olmak ve yaşamak durumdalar. ARAP BAHARI ile arka planda kalan Kraliçe şimdi tüm gücüyle bölgede! Ve herkesle her şekilde mücadele edecektir. Amerika ilk rakibidir! Konu Ortadoğu olunca anlaşma çıkmıyor! Mücadele sonunda gelecek olan ne şimdilik bilmiyoruz!
Ama bu kavga verilecek!
Şimdi size bir şey hatırlatmam gerekiyor!
Bunu ben çok önce yazdım!
ŞAH FIRAT OPERASYONU! 22 Şubat 2015'te gerçekleştirildi. Kimse bir şey anlamadı. Ama öncesinde CIA eski BAŞKANI David Petraeus'un operasyonu İNCİRLİK'te hazırladığını, kanlı bir baskın yapacağını ve DEAŞ süsü verileceğini not etmiştim... Türk Silahlı Kuvvetleri SÜLEYMAN ŞAH TÜRBESİ'NDEKİ 38 personeli ülkeye geri getirmek için düğmeye bastı. Operasyona 572 asker, 20.
Zırhlı Tugay'a bağlı M-60 A3 tipi 50 tank ve çok sayıda F-16 katıldı! Alınması gereken emanetler alındıktan sonra BİRLİKLERİMİZ Urfa'dan ülkeye giriş yaptı!
O gün anlamadığımız şuydu! Amerika el altından KÜRT BÖLGESİNİ AKDENİZ'E AÇMAK İÇİN PLAN YAPIYORDU!
Önlerindeki engel olan SÜLEYMAN ŞAH'ı da korku ile "SALDIRI OLACAK!" istihbaratıyla bize taşıtıyordu. Amaç boşalttığımız bölgeye bizim için DOST olmayan unsurların doluşmasıydı! Zaten sonra bakınca durum net olarak ortaya çıktı!
İşte daha önceki operasyonlar ve bu, Ankara ile Washington arasındaki sıcak ilişkileri bitirdi! Törpüledi! Amerika ne yaparsa yapsın TÜRKİYE'siz olmazdı. Ama buna uygun davranmıyor ve gizli operasyonlarla yürümek istiyorlardı. 15 Temmuz ile gerilen ilişkiler tavan yaptı! Şimdi bakıldığında CIA'nın kontrol ettiği her yerden "DARBE GİRİŞİMİNDE FETÖ YOK!" sesleri yükseliyor. Bence buraya hiç gelinmemeliydi.
Ama getirdiler. Türkiye de kurulacak yeni dünyada istediği yeri istediğiyle alır! Konu ORTADOĞU olunca dengeler hemen değişiveriyor!
Değişecek de! Daha 15 Temmuz ile ilgili çok şeyi bilmiyoruz! Amerika'nın işin neresinde olduğunu, yardıma koşan DOSTLARI, hiçbir şeyi tam olarak öğrenemedik daha!
Adil Öksüz mü?
Bu isimle ilgili yazılacaklar kitap olur! Önce ilişkileri yakında ortaya çıksın da... Gerisini biz getiririz. Ama yazdığımızda çok kişi sarsılacak! Öyle böyle değil çünkü! Bekleyelim bakalım... Ortadoğu dehşet dengesi... İçerideki fırtınanın nedeni bu! Herkes bizi yanında görmek istiyor! Ama operasyonla gelerek davet ediyorlar. Bundan bir vazgeçseler!
İş işten geçtikten sonra yapacaklarının bir anlamı kalmayacak. Benden söylemesi.
Türkiye gider yolunu bulur! Ve kendisi için doğru PARTNERİ de yanına alır.
Kaybedenler kaybettikleriyle kalır.
KURT KIŞI GEÇİRİR AMA YEDİĞİ AYAZI UNUTMAZ!
Türkiye büyük ülkedir.
Arkadan iş çevirenleri affetmez!
Bunu görecekler!