Ergün Diler

ERGÜN DİLER

Tarihi 10 Aralık 2016

Pilotaj hatası

Gelin bugün değişik bir şey yapalım. Birkaç dostumla konuştum. Pek çoğu yazılamayacak şeyler söyledi. Ama içlerinde paylaşılması zorunlu olanlar da vardı. Biri AMERİKALI... Onunla parayı, diğerleriyle de içerisini konuştuk... Ortaya birbirinden farklı ama önemli NOTLAR çıktı... İsterseniz gelin POTBURİ yapalım... Bakalım ortaya çıkan SORU-CEVAP tablosundan memnun olacak mısınız?
Dünyada ekonomik türbülans var. Sadece Türkiye'yi sormak anlamsız olacak ama bizleri ne bekliyor?
2017 anlatıldığı gibi güzel geçmeyecek. Yeni oyun kuruluyor. Birileri çok ağır fatura ödeyecek...
Açar mısın biraz?
Fırtınalar, önceden belli olur. Bu kez çok farklı bir fırtına ile karşı karşıyayız. Çünkü piyasadan paralar hızla çekiliyor. Herkes kendine bir liman bulmalı. Ben bulduğumu düşünüyorum. Bir ayağımla Rusya'ya sığındım. Hem fırtınanın geçmesini bekleyeceğim hem de parama para katacağım...
Biraz daha aç lütfen!
Genel olarak dolar daha da yükselecek. En ağır darbeyi sterlin'e indirmek için. Arkasından Euro ve Yuan'a saldıracaklar... Ruslar'la olanlar kazanacak... Yeni Düzen'in iki ortağı ABD-Rusya kazanacak...
Neden ve nasıl kazanacaklar?
Rus tahvilleri, Trump'ın başkan olmasından sonra sadece 14 saatte yüzde 10 kazandı. Ben de kazandım. Hala kazanmaya devam ediyorum. ABD, kendi kıtasında bile Rusya'nın şiddetle karşı çıktığı hiçbir kararı alamadı. Avrupa, Ortadoğu ve Asya'da ABD'nin tek başına karar alamayacağını biliyorum. En iyi bilenlerdenim... Avrupa için kader günleri Trump'ın seçilmesiyle başladı.
Neden?
Çünkü Avrupa Birliği, ABD ve Rusya ile asla aynı düşünemez. İkisi mutlaka beraber olmak zorunda. Bir süre öncesine kadar ABD ve Avrupa Birliği beraber gibi görünüyordu. Gerçekte durum farklıydı! ABD, Avrupa Birliği'ni yönlendiriyordu. Ancak Rusya'ya karşı operasyonların başarısız olması, ABD'de dengeleri değiştirdi. Hillary bu nedenle gelemedi! Gelseydi Ruslar'la ortak olma imkanı yoktu. Bunu görmek zor değil!
Çin meselesi nasıl peki?
Çin yapması istenenleri yaparsa sorunu aza indirecek. Aksi halde ağır bedel çıkartacaklar... Asya'da birçok ülke sular altında kalacak. Ortadoğu ve Asya'da ABD ile Rusya'nın açık ortaklıklarını göreceğiz. Bunu önceden fark edenler atacakları adımlar ile zararı azaltacaklar. Ancak ısrarla bu ortaklığı kabul etmeyenler var! AVRUPA BİRLİĞİ... Onlar bu fırtınanın içinde kaybolma riskiyle karşı karşıya kalacak. Aslında fırtına, Avrupa'nın zayıf ülkelerinin bağımsızlığını tamamen kaybetmelerine neden olacak. Yunanistan, İspanya ve Avusturya gibi... Büyük bedel ödeyecekler...
Tamam anladım! Ama bütün bunlar nasıl olacak! Kim, nasıl yapacak bunları?
Sanırım doğru soru bu!
Evet!
Yeni oyunda DOLAR çok değerli olacak. Petrol fiyatları da giderek artacak. Herkes pahalı DOLARI taşımak zorunda kalacak... Bu birçok ülkeyi sarsacak. Sürekli değerlenen enerjiye ulaşmak için sürekli değer kazanan dolar taşımak zorunda kalacaklar... Enerji sahipleri bundan büyük fayda sağlayacak. Türkiye de bunlara yakın olduğu için hasar görmeyecek, hatta kazanan taraf olacak... Yeni oyun bu! Bir yandan da Avrupa ile Çin'in enerjiye ulaşmalarının önü kesilecek... Durum budur!
DEVAM...
15 Temmuz Kalkışması'nda Hava Kuvvetleri neden sınıfta kaldı?
Çünkü içlerinde DARBECİ olmayan çok az isim vardı... Pek çok pilot FETÖ'cüydü! Onlardan yardım beklemek çok mantıklı olmazdı!
Neden F-16'lar havadayken hiç kimse yardıma koşmadı?
Gelemezdi. Şu an Türk Hava Kuvvetleri'nde güvenilen ve uçak teslim edilen pilot sayısı 17! Bütün operasyonlara bu çocuklar gidiyor... Darbe gecesi kalkanların hedefi belli. Hava Kuvvetleri de düğünde! Aslında genel bir düğün havası var! Hava Kuvvetleri saat 04.36'ya kadar bir uçak bile havalandıramıyor. Kimse kalkamıyor. Gökyüzü esir alınmışken bir uçak bile kaldıramadık...
İşte onu soruyorum neden? Komutanlar güvenecekleri tek bir adam bile bulmakta zorlandılar... Çünkü hiç biri güvenilecek adamla çalışmadı. Hepsi tümden kandırıldı! Ama bu kadarı çok gibi... Güvenilecek adamlar atılırken kimsenin sesi çıkmıyordu. Elbirliği ile insanlar kapının önüne konuyordu!
Garip değil mi bu?
Olmaz mı! Hem güvenmiyorsunuz hem onlarla çalışıyorsunuz. Olacak iş değil ama oldu! Şimdi de durum farklı değil. Çok ama çok kendimizi sıksak dışarıdan aldıklarımızla savaşacak 40 pilotu bulamayız. Tabloyu bu duruma getirmişler! Üst düzey isimler darbeden alınan iki PAŞANIN İSMİNİ (Partigöç ve Dişli) vererek "Bunlara kimse FETÖ'cü diyemez! Dedikodulara bakmayın. Birliğinizi bozanlara kulak asmayın" dedi. Bunu duyanlar TSK içinde sence hiç FETÖ'cü arar mı! Mümkün mü! Bulan gider! Yıllarca öyle oldu zaten! Kim bu yapı ile uğraşmaya kalktıysa gitti. Benim çok arkadaşım harcandı... Bunu yaparlarken de hiç zorlanmadılar... Bir nedenle attılar! Uzaklaştırdılar... 15 Temmuz ile ilgili çok şey bilinmiyor hala... Zamanla her şey ortaya çıkacaktır... Ama TSK içinde kusurlu hareketi olan insan sayısı çok! Çoğu da üstlerde! FETÖ'den DEVAM...
Gülen'i en çok korkutan şey nedir?
Askeri darbeden çok korkar! 1970'lerde askerler bunu alıp İZMİR NARLIDERE'ye kapattı. 7 ay cezası var. Bir gece bir asker kapısını araladı ve "Hoca hemen kaç, sonun ne olur bilinmez!" dedi. Düşündü! Tuzak olduğunu fark etti. "ÇIKIP GİTSEYDİM ARKADAN VURACAKLAR VE KAÇARKEN ÖLDÜRÜLDÜ!" diyeceklerdi diye aklından geçirdi. Kaldı, cezası bitince çıktı. O gün bugün askerden korkardı!
İlk siyasetçi kimdi tanıştığı?
Önemlisi Tansu Hanım'dı! Konut'a gitti. Tansu Hanım çok saygılı ve şık bir hanımefendiydi! Gülen çekinerek geldi. Karşısına oturdu. Tansu Hanım görüşme öncesi bana "Başımı örtmem gerekiyor mu?" diye sordu. Nezaket doluydu. Sohbet uzadıkça Gülen keyif aldı. Çıkarken yanındakine "Ya bu siyasetçileri ben bir şey sanıyordum. Bunların kalibresi çok düşükmüş. Böyle oldukları bilmezdim..." dedi... Oradan çıkıp Hikmet Çetin'e ziyarette bulundu. Sonra da Meclis'e giderek Hüsamettin Cindoruk'a... Tarihi bir kutu içerisinde altın bir ROLEX götürdü Cindoruk'a... Severdi bu işleri...
Tansu Hanım'dan talebi oldu mu?
Evet! Askerler okul birincilerini atıyor. Bunu engelleyin ricasında bulundu. Tansu Hanım da "En azından ŞERH KOYARIM!" sözü verdi. 6 BİNBAŞI atıldı. Gülen "BU KADAR ZEKAT OLUR!" diye tepki gösterdi.
İstihbaratı neden severdi?
Askeri anlamak için! MİT'ten bilgiler gelirdi. 28 Şubat'ta böyleydi. Demirel'e "DARBE OLACAK" bilgisini o verdi... MİT'ten alıyordu, yukarıya iletiyordu. Sanırım birileri bu bilgilerle kendisini korkutuyor ve ABD'ye gidecek olan yolu açıyordu. Film akıp gidiyordu. Herkes izliyordu... Bu korkuyu kullanan birileri de onu YAHUDİ LOBİSİNE İTİYORDU. Oyun baştan büyük kurulmuştu! Anlamak için çok zaman kaybedildi... Herkes işin içindeydi! Ne zaman Gülen 1000 öğrencisini DEVLETE SOKTU! Dışarısı da ilgi gösterdi. Evlilik başladı yani... Barajı aşanlarla yürürlerdi. Öyle oldu!
İş dünyasına ne zaman el attı?
Şimdi isimlere girmek istemiyorum. Çok var! Ama geçen gün sen PUROLU patronu anlattın. PUROLU PATRON iki kasetle diz çöktürüldü, esir alındı. O da buna direnmedi! 17-25'te devletin karşısındaydı. Ama kasetleri cinsel içerikli sanabilirler! Öyle bir kaset değil onlar. Başka ilişkileri barındırıyor sanki! Benim bilgim bu yönde! Çok daha önemli temasların KOD'ları var diye biliyorum. Ama öğrenir sana bildiririm... Bunlar çok iyi bildikleri yöntemlerdi. Hangisini sayayım! Dedim ya çok var! Gülen GAZETECİ-YAZARLAR VAKFI ONURSAL BAŞKANI olduktan sonra İstanbul Sermayesi ile temas başladı anlayacağın. Bu evinden çıktığının işaretiydi! Yanındaki isimlere dikkatlice bak, olayı çözersin! Zaten sonra ABD'ye kadar gitti iş!