Ergün Diler

ERGÜN DİLER

Tarihi 6 Aralık 2016

Doların mesajı

Bizde büyük olaylar küçük küçük insanların üzerinden yorumlanır. Bu gelenektir. Çok severiz hemen reçete yazmayı. Kendimize yakın hissettiklerimiz de vardır, bu dünyada görmek istemeyeceklerimiz de... Özellikle 1950'den sonrasına iyi bakın!
1960'tan sonra gelen İngiliz kontrolündeki sol rüzgara bakın!
1971'de Amerika ile İngiltere'nin yenişemeyip berabere bitirdiği maça bakın! 1980'e bakın!
Küreselcilerin gelişine bakın! 28 Şubat'a bakın! FETÖ'nün asker TARAFINDAN KORUNUP BÜYÜTÜLMESİNE İYİ BAKIN! SONRA GELİN SON YILLARDA YAŞANILANLARA...
Oslo'nun sızmasına, 7 Şubat MİT krizine, Gezi'ye, 17-25 Aralık'a ve 15 Temmuz'a iyi bakın...
Ne mi anlatmak istiyorum?
Kolay...
Önce Putin'in son açıklamasına iyi bakalım: "Tek kutuplu bir dünya kurmak isteyenlerin hayalleri çökmüştür. Rusya'nın olmadığı bir denge mümkün değil... Hem kendi haklarımızı koruyacağız hem de herkese saygı göstereceğiz..." OLAY BUDUR!
Bizler günlük hayatta bilmesek de bu DENGENİN AKTÖRLERİ gibi davranırız. Başka çaremiz de yoktur.
Büyükler anlaşır ve o rol hayata geçer.
Hatırlayın, yıllarca FETÖ'yü de büyüten KOMÜNİZMLE MÜCADELE idi.
Halley Kuyruklu Yıldızı'nın Türkiye'ye çarpma ihtimali komünizmin buralara gelmesinden çok daha kuvvetliydi. Ama kimse buna bakmadı. Komünizmle mücadele ettik. Gelemeyeceği halde!
Çünkü o günkü DENGEDE TÜRKİYE zaten BATI'ya düşmüştü. Bir başka yere yani Moskova'ya gidemezdi.
Konuşulanlar sıradan insanları uyutmak ve korkutmak içindi! Çünkü bunun üzerine siyaset yapılıyor, devlet politikaları tespit ediliyordu! Gorbaçov geldi, sınırları kaldırdı! Bir de baktık ki Ruslar ile Türkler çok iyi anlaşıyor! Bırakın rejim ihraç etmeyi buralardan gitmek istemiyorlardı! Şaka gibi değil mi!
Böyledir bu işler...
Şimdi yeni denge kuruluyor.
Yakın zamanda bunu hissedeceğiz ama saldırıları da...
Açalım biraz...
2003'e gidelim... 15 ve 20 Kasım tarihlerinde İstanbul'da 4 bomba yüklü kamyon dehşet saçtı. 15 Kasım sabahı saat 9.30'da BET İSRAEL SİNAGOGU, 9.34'te ise Neve Şalom Sinagogu önünde patlamalar gerçekleşti.
28 kişi öldü. Olaydan 5 gün sonra, yine sabah saatlerinde, Beyoğlu'ndaki BİRLEŞİK KRALLIK İSTANBUL KONSOLOSLUĞU, ardından da Beşiktaş'taki HSBC Genel Müdürlüğü'nün önünde patlamalar yaşandı. Ortalık savaş alanına döndü. 31 kişi hayatını kaybetti.
Saldırıları CIA'nın tabela ismi olan EL KAİDE üslendi... Birileri İngiltere'ye, onların İsrail üzerindeki gücüne, finans sistemlerine ve Türkiye içindeki odaklarına karşı savaş ilan ediyordu.
İŞTE BU SALDIRILARDAN SONRA FETÖ AYAĞA KALKTI!
Muazzam bir operasyon yaşandı.
FETÖ içindeki devlete sızmış isimler bir bir örgütlendi. Ajanlık faaliyetleri tavan yaptı. FETÖ için toplanan bütün bilgiler önce Londra'ya daha sonra CIA'ya gitti.
Amerikalılar bu bilgilerin sadece ve sadece kendilerine geldiğini sanıyordu.
Güvenle hareket ediyorlardı. Ama gerçek öyle değildi. Patlamalardan sonra verilen EMİR böyleydi. Ama kimse o gün de bugün de FETÖ içindeki İNGİLİZLER'i konuşmuyordu. Garip! Hatta daha da ötesi... O odaklar hiç açığa çıkmadı!
Kimlerdi bunlar! Bilmiyoruz! Ama İngilizler'in yönettiği güçlü bir grup olduğu ortada! Patlamalardan sonra Türkiye'deki siyaset de çok değişti. Devlet de...
Ankara giderek Londra'nın güdümünden çıktı! Çıkmak için gerekeni yaptı. Onlar da kurdukları bu ile Gezi'de de 17- 25'te de geldiler... Türkiye kurulacak her türlü dengede önemliydi. Kimin tarafında olursa o kazanacaktı. Bu nedenle İngilizler Ankara'yı kimseye vermeyi düşünmüyordu.
Türkiye onlar için TRANSİT GEÇİŞ KARTIYDI! FETÖ'nün attığı adımların pek çoğu Londra'nın işine yarıyordu. Ama bakan yoktu! Anlaşılan 1971'de devleti paylaşan iki güç FETÖ'yü de aralarında pay etmişti!
SOVYETLER'in yıkılışından sonra yeni DENGE kurulamadığı için savaşlar ve terör her yerde boy gösteriyordu!
Özellikle Türkiye'de... SOL'da da SAĞ'da da aynı şekilde saçmalayan ve kullanıldığını bilmeyen çok kişi vardı. Çünkü büyük senaryo yazıldığı an orada replikler hazırdır.
Kurtuluş yoktur. Ya oynarsın ya oynarsın!
Türkiye de, İtalya da, Fransa da, diğerleri de bu rolü 50 yıl oynadı. 1990'a kadar gelindi. Sonra Ortadoğu ve Orta Asya karıştı. Yeni düzen için hazırlık yapılıyor ve rejimler değişiyordu. Türkiye bocalıyordu.
Anlamıyorduk ki! Asker son sözü söylediği için kudretliydi ama içi KOF bir güçtü bu!
Darbelere ve darbecilere bakın, hiçbir şey bilmezler! Sadece kullanılırlar! Ama onu da bilmezler!
Neyse uzatmayalım...
Şimdi Yeni Denge için start verildi...
Hillary'nin gelememesi, 15 Temmuz'un başarısız olması SOVYETLER'i yıkan bu kanadın elini çok ama çok zayıflattı.
FETÖ de bu kanadın oyuncusuydu! YENİ DENGE'de İngilizler'e Irak ve Suriye'de olamayacağı söylendi. ABD-RUSYA-TÜRKİYE yeni ekseni oluşturacaktı...
Dışarıda ise Avrupa ile birlikte ÇİN kalacaktı. Ama Çin'e baktığınız zaman duracak gibi değildi. Pekin'i Londra'ya DEMİR yollarla bağlıyor, İpek Yolu ile de büyük oyun kuruyordu! Küresel sermaye bunların yanındaydı! Kavganın asıl oyuncusu yani...
Bu yapının Türkiye'de de, siyasette de, devlette de, FETÖ'de de oyuncuları vardı.
Eski oyuncularını artık kullanmayacakları belliydi! "20 milyonluk evde oturan işimize yaramaz" diyorlardı! Belli ki yeni arayışları vardı. Ama 2003 saldırılarından sonra Türkiye'yi aralıksız dinleyenler yeni elbiselerle bu işe devam ediyorlardı...
Değişen bir şey yoktu aslında...
İngiltere büyükler tarafından kadro dışı bırakıldığı an bir OYUNCUYLA hep geldi! Dün geldi! Ondan önceki gün de geldi! Yarın gelir mi? Gelse sürpriz olmaz!
Şimdi içinden geçtiğimiz dönemde bu hissedilecektir. Arap coğrafyası Londra için olmazsa olmazdır! Bunu başaramadıkları an biterlerdi! Belki de biteceklerdi!
Bilinmez! Eğer net olarak Ortadoğu'dan atılacaklarını görseler asla ve kat'a geri durmazlar. Gelirler... Bir yandan Çin ile iş yapacaklar, diğer yandan da Çin'in ihtiyaç duyduğu hammaddeleri kontrol etme savaşına girişecekler... Ne kadar başarılı olacaklarını göreceğiz... Ama savaş büyük...
DENGE oturuncaya kadar da sürecek bu!
Türkiye de bu arada Katar ve Suudlar'la yanyana ve içiçe...
Obama yönetimi 750 milyar dolarlık HARAÇ alacaktı SUUDLAR'dan.
Belki Hillary gelse bu gerçekleşecekti.
İKİZ KULE SALDIRILARININ FATURASINI SUUDİ ARABİSTAN'a kesiyorlardı. Şaka gibi değil mi! Trump tam tersini yapacaktı. Petrol fiyatlarının artması Araplar ile Ruslar'ın elini güçlendiriyordu.
Putin refahı artırdığı zaman kimse karşısına çıkamazdı... Rusya artan petrol fiyatıyla, Türkiye de Arap sermayesiyle ayakta kalacaktı. Ama Türkiye'de güçlü bir AVRUPA sermayesi de vardı... Ve onlar Ankara'nın kontrolünü kimseye vermek niyetinde değildi! Siyasi gelenekleri vardı.
Vardı ama kendi içlerindeki sorun da büyüktü! Belki İtalya da birlikten kopacaktı.
Bütün işaretler olumsuzdu! Ama her ne olursa olsun dağılmayı önlemek için TÜRKİYE HAMLESİ yaparlardı. Bunu denemek isteyeceklerdi... Ama önce Türkiye ne tarafa düşecekti? Herkes bunu merak ediyordu! ABD-Rusya çizgisine mi karşı tarafa mı? Bu daha net değil...
KAVGANIN SON HALİ bu durum net bir çizgiye oturduktan sonra yaşanacak.
Şu an herkes işaretler üzerinden giderek tahkimat yapıyor!
Türkiye önemli bir ülke! Biz istesek de istemesek de hem bize gelirler hem kendi aralarında mücadele ederler! DENGE BU, KOLAY OTURMUYOR! Bu nedenle olaylara böyle bakalım... FETÖ bu dengenin bir ürünüydü. DE NGE bitti, o gitti! SOL-SAĞ da böyleydi! PKK da... YPG de... Şimdi ne olacak ona kafa yormak gerekiyor! Ankara'da 2023'e kadar yaprak da kımıldamayabilir, 24 saat içinde her şey altüst de olabilir! Bütün işaretler çok uzun süre yürüyeceğimiz yönünde! Ama savaşan iki büyük cephenin oyuncuları kenarda bekliyor! Gözüm onlarda! Herhangi bir hamle yok şimdilik.
Türkiye hem ABD-Rusya hem de AvrupaÇin ekseninde olamaz! Tercih yapacağız, bu kesin! Daha sonra da yeni denge için mücadele edeceğiz. İSTANBUL'da!

NOT: DOLAR ve EURO'nun artışını Türkiye'ye gönderilen "BİZE GEL DAVETİ!" olarak da görün! Dengedeki yerimiz belli olunca içerisi ona göre şekillenir! BAŞKANLIK ABD-Rusya çizgisidir! Aksi Avrupa'dır!