Ergün Diler

ERGÜN DİLER

Tarihi 12 Şubat 2016

Kartal

ANKARA'nın açıklamalarına her gün Amerika'dan aynı sözlerle karşılık veriliyor. Mikrofonun başına geçen Amerikalı her defasında "PYD bizim müttefikimizdir. Birlikte çalışıyoruz. Terörist değil..." diyor. Aynı akıl PKK için "terör örgütü!" diyor... Haklı olarak biz de Biden'a ve diğer Amerikalılar'a PYD ile PKK'nın BİR ve AYNI olduğunu en ince ayrıntısına kadar gösteren İSTİHBARAT DOSYALARINI veriyoruz...
Ama bütün bu yaptıklarımızın Amerika için bir anlamı yok! Çünkü onlar Afganistan ve Irak'a girerken akıllarında bir BÖLGE vardı.
Onu istiyorlar. DEMOKRASİ GETİRMEK'ten söz ederken sınırların tekrar çizileceğini söylüyorlar.
Bu nedenle önce PKK sonra PYD-YPG ve DAEŞ bölgeye geldi.
Bir anda koca koca kalabalıklardan oluşan iki dev örgüt kuruldu. Bunların gelişinin bir amacı olmalıydı? Bunu kuran akıl bir şey istiyordu? Bizden ve bölgeden bekledikleri vardı! KRİZ işte bu noktadaydı...
Amerikalılar kendi aralarında şöyle konuşuyor!
Barzani Irak'ın kuzeyinde Kürt oluşumunu kurdu. Türkiye ses çıkarmadı. Ekonomik olarak ilişkiler üst düzeye taşındı. Sınırlar kalktı.
Doğrusu buydu. Ama Suriye'nin kuzeyindeki Kürt oluşumuna sert tepki gösteriyorlar. NEDEN? O da Kürt, bu da Kürt!
PYD ile YPG'nin KANDİL'le bağlantısından ve terörle ilişkisinden söz ediyorlar. Tamam! Haklılar.
Ama Barzani de daha düne kadar PKK'ya silah da para da, ekmek de veriyordu... Bunları geride bırakıp yakınlaştılar. Ne güzel! Neden aynısını Suriye'nin kuzeyi için düşünmüyorlar?
PKK'dan teröristleri sınırdışına alması isteniyordu. PYD ile PKK aynı ise bunlar şimdi başka bir ülkenin topraklarında! Suriye'de! Neden rahatsızlar?
İşte AMERİKA bu! Böyle bakar olaylara! Kendisinden başka kimseyi düşünmez. Bizim anlamamızı, gerekeni yapmamızı ister ve bekler!
Konunun düğümlendiği yer de burası! Biz başka, onlar başka bakıyor!
Amerikalılar için Ortadoğu kesinlikle ve kesinlikle yeniden şekillenecek. Rusya da bunu biliyor. Silah bunlarda olduğu için de kimse doğrudan bu İKİLİNİN karşısına çıkamıyor.
Washington Irak'a girdi. Bir süre kaldı ve çıktı. ÇIKIŞ tarihi bölgenin karışması için verilen starttı!
DAEŞ o evrede hazırlandı.
Büyütüldü.
Kurgusu yapıldı. Görev verildi. PYD'yi destekleyen de Amerika, DAEŞ'i kurup büyüten de... Ama bizi "PYD günü geldiğinde DAEŞ'e karşı kullanılacak" diyerek uyutuyor! Uyuttuğunu sanıyor...
Ama adamlar planları doğrultusunda adım adım gidiyor.
Bölgede ne kadar KÜRT varsa hepsini ANKARA'ya bağlamak istiyorlar. Ta baştan beri amaçları bu! Bunun için PYD'ye de DAEŞ'e de başka bir oluşuma da destek verirler. Hiç düşünmezler. Uzun vadeli düşünüyorlar! 50 yıllık! Kürtler'i AVRUPALI güçlere bırakmamak için hem bölgeyi hem bizi istedikleri noktaya getirmeye çalışıyorlar. Ve bunun hiç geri adım atmayacaklar! Bir süre sonra PYD ile Esad'a vuracaklar!
Taşlar oturduktan sonra! Şimdi değil!
Amerika'nın bölge politikasını sürdüren paralel hala duruyor...
İçerideki operasyonlar etkili ve sonuç alınacak cinsten değil. İş dünyası, medya, bürokrasi arasındaki PARALEL KARDEŞLİK canlı mı canlı!
Bu kadar da değil üstelik! Daha düne kadar Tayyip Bey'in yanında olanlar gizli gizli yabancı istihbarat örgütlerine rapor veriyorlar! Sıraya girerek! "MÜCADELE ERDOĞAN'IN KİŞİSEL KAVGASI" diye...
Adamlar da bunları toplayıp DOSYALIYOR! Bölgede sonuç almak için herkesin bize ihtiyacı var!
Ama bizim de içimizde o kadar çok yabancı var ki!
Hiçbir ülke içeriden EL FRENİYLE durdurulmuyor! Adamlar bizim ZAYIF NOKTALARIMIZI biliyor. Buradan geliyorlar. Devlet bir örgüte savaş açtı. Tamam! Ama profesörlerden işadamlarına kadar herkes yanyana ve içiçe! Devletin içindekiler ayrı!
Benim gazeteci olarak görebildiğimi yabancı istihbaratlar da görüyor!
Devlet Cizre, Sur, Silopi, Nusaybin, İdil ile uğraşırken içeriden ve dışarıdan yardım yağıyor. Biz devlet olarak bunlarla mücadele ederken Rus ve Amerikan uçakları Halep'e bomba yağdırıyor. Binlerce insan Türkiye'ye akıyor. ÇİFTE KISKAÇ! Ve gelenlerin içinde masum olmayan özel görevli insanlar da var! Gelecek bir emir karşısında gerekeni yapmak için bekliyorlar!
Biz hep sahada olanlara baktık!
Hatta bakmadık bile! Geçtiğimiz gün Fenerbahçe kardeşlik ve barış kokan futbol karşılaşması için Diyarbakır'a gitti! Maç dostça başladı, dostça bitti!
Ama Fenerbahçe'nin karşısındaki AMEDSPOR'un LOGOSU ilginçti!
Çift başlı kartal! Aynı LOGO, KOBANİ KANTONUNDA da vardı! Aynıydılar!
Futbolcular da kulüp de Kobani de belki bunu bilmiyordu! Ama AKIL böyle geliyordu!
Silah da verseler, eğitim de verseler, para da verseler bizsiz bir şey yapamazlar! Ama vaktimizi, enerjimizi emerler. Bunu en iyi Amerikalılar biliyor. Ankara engel olmaya başlayınca düğmeye bastılar.
Her defasında püskürtüldüler.
Çünkü Türkiye eski Türkiye değil.
Ama bu onları İSTEKLERİNDEN vazgeçirmez! Bizim de daha akıllıca ve birlik içinde masada olmak gibi bir zorunluluğumuz var! PYD'ye karşı silah kullanmak kısa vadede belki sonuç verir ama sonrasında geri dönüşünün ne olacağı kestirilemez!
Kimse bilemez!
Bakın! 92 yaşındaki Henry Kissenger, Amerika ile Rusya'yı İKİ SÜPER GÜÇ OLARAK YAŞATMAK için Moskova'da!
Kissenger Putin'in sevdiği bir isim!
Defalarca başbaşa görüştüler.
Pentagon ile Putin, Pentagon ile Kremlin dünyada başka güç istemiyor! İKİ DERİN DEVLET ELELE! Ta 1945'ten beri! Bunun bozulmaması için 92 yaşındaki Kissenger Rusya'ya gidiyor. Ama bizim içerideki bir grup hala "Erdoğan'dan kurtulmak için savaş bir fırsat!" diye bakıyor!
Adamlar ülkelerini böyle seviyor!
Bizimkiler ise Cumhurbaşkanı ile mücadele içinde!
Aradaki fark büyük ve önemli...
Kim doğru yapıyor! Düşünün!
Amerika şu an bile Kürtler'le orada da burada da görüşüyor!
Ama bölge bizim! Kürtler dünyada sadece Türkiye'de mutlu ve huzurlu!
Gelecekleri de geçmişleri de burada!
Her şeyimiz ortak! Acı, keder, düğün, türkü, cenaze, din, tarih, dil... Bunun geçiş üstünlüğü kimsede yok! Türkiye bu işi çözer! Korkuya gerek yok! Oyunu bilelim yeter!