Ergün Diler

ERGÜN DİLER

Tarihi 15 Temmuz 2015

Üst Akıl ne istiyor

GÖRÜŞMELER başladı.
Başbakan Ahmet Davutoğlu CHP'den sonra dün de MHP'yi ziyaret etti. İki görüşmede de İLK TUR olmasına rağmen sonuç çıkmadı. Işık görünmedi... Peki sonuç alınacak mıydı? Koalisyon kurulabilecek miydi? Ya da erken seçimin önü açılacak mıydı?
İşte her zaman söylediğim gibi bu sorunun cevabı ANKARA'da değildi. Olmazdı da zaten! Kaç kez yazdım hatırlamıyorum bile...
Ama geriye dönüp bakmakta büyük fayda var. Türkiye Cumhuriyeti Devleti içeride bir YAPIYA karşı 40 yıl sonra bir OPERASYON başlattı. Bu tasfiye kararı MİLLİ ve YEREL bir karar olsa da sonuçları KÜRESELDİ! Gidin geriye...
Deniz Baykal'ın kasetle gitmesi, MHP'li 10 ismin uzaklaşması, kasetle siyasetin dizayn edilmek istemesi, orduya girilmesi, işadamlarının korkutulması gibi onlarca operasyon izledik.
Deniz Bey gittikten sonra yerine Kemal Bey geldi. Kemal Bey'in hiçbir şeyden haberi olmasa da KASETİ hazırlayanlar onun gelmesini istiyordu.
MHP'de ise 10 kasetle parti ele geçiriliyordu! Hatırlayın; Devlet Bey'i tehdit edecek kadar ileri gidiliyordu.
Çirkin ve hayal ürünü kumpaslarla Devlet Bey gibi ağırbaşlı saygın bir devlet adamı bile uyarılıyordu! Türkiye buralardan geçti...
Siyasete bir güç el atarken bir yandan da DEMİRTAŞ parlatılıyordu. Öcalan'ı kenara çeken bir AKIL Demirtaş'ı ABD'ye kadar davet edip önünü açıyordu! Kimdi bu isim?
Kemal Derviş Bey! Peki Kemal Bey Demirtaş'ı ne bilir, ne tanırdı? KÜRESEL denklemde tanıması gerekmiyordu!
Çağırdı ve Demirtaş da gitti. Gider gitmez BENENSON'la masaya oturtuldu.
Kemal Bey'in ekibi biz görmesek te DEMİRTAŞ için çalışıyordu. Yani 7 HAZİRAN öncesi ilk kart HDP'ydi!
Daha koalisyon çalışmalarında bunu görmedik! Yakında göreceğiz ama...
Oyunun tam merkezinde HDP vardı.
Yavaş yavaş ortaya çıkacaktı bu gerçek!
Kemal Derviş Bey daha sonra Demirtaş'ı CIA eski Türkiye şefi Graham Fuller'a götürdü. Orada da ÜST AKILI anlama metodları öğretildi. Ve muhafazakar olarak bilinen bir GAZETECİ de bu denkleme katıldı. Duyduğuma göre Graham'la arasından su sızmıyormuş!
Yani OPERASYON giderek genişliyordu... Neyse...
Kobani olayları sonrası gelişen iç karışıklık ve Demirtaş'ın ABD'ye çağrılması operasyonun omurgasıydı! Kemal Derviş Bey, dışarıda görünse de CHP'nin BEYNİYDİ! Yani bir akıl, CHP ve HDP'yi BENENSON çatısı altında seçimlerden önce bir araya getirdi! Nerede?
ABD'de... Koalisyonun ilk adımı çoktan atıldı.
Hem Öcalan, hem barış süreci, hem de AK Parti kontrol edilmek isteniyordu!
Bu karar suyun öteki tarafında alınmıştı.
MHP ve Devlet Bey, kategorik olarak buna karşıydı. HDP ile yan yana gelemezdi. Ama EKMELEDDİN BEY'i çatı adayı olarak belirlerken bir MARKANIN bir ŞİRKETİN, BİR MEŞRUBAT FİRMASININ tavsiyesi sonuna kadar dikkate alınıyordu!
Ne MHP'nin ne de CHP'nin önde gelen yüzlerce insana sorduğu "Kimi Çankaya'da görmek istersiniz?" sorusunun anlamı kalmıyordu! Boşu boşuna soruluyordu. Ortada resmen bir tiyatro vardı. Karar dışarıdandı!
Tıpkı ÇİPRAS'ın düştüğü durum gibi!
Çipras halkı referanduma götürdü. Halk "HAYIR! Kemer sıkmayacağız. Boyun eğmeyeceğiz" dedi. Ama buna rağmen kahraman ÇİPRAS gidip Avrupa Birliği ile kuzu kuzu anlaşmayı imzaladı.
İmzalamak zorundaydı!
CHP-MHP de bu durumdaydı.
Dünyada işler böyle yürürdü! Yörüngenin dışına çıkamazdın!
Aynı akıl ve ekip 7 Haziran sonrası kesinlikle ve kesinlikle KOALİSYON istiyordu! İçinde CHP ve HDP'nin de olduğu... Zaten sorunun can alıcı noktası burasıydı! CHP ve HDP'nin vekil sayısı buna yetmiyordu! MHP de "Dışarıdan destek vermem" diyordu!
Peki o zaman ne olacaktı? Bizi nereye sürüklemek istiyorlardı? Amaç neydi?
Koalisyon görüşmeleri sürerken aba altından gösterilen SOPA neydi? Ve bunu kaç kişi görüyordu?
Soruyu şöyle soralım. Tayyip Erdoğan'ı kim ya da kimler istemiyordu?
İstanbul sermayesi, Merkez Medya, Malum Yapı, Sorosgiller kısaca FAİZ DÜZENİNİDEN kazanan ve böylece ülkeleri kontrol etmek isteyen BARONLAR! İçinde milliyetçisi de, cemaatçisi de, sol'cusu da, sağ'cısı da vardı... Bakın!
Bütün partiler içinde ayrı ve farklı olan tek isim Erdoğan'dı! İdeolojik olarak değil siyasi olarak söylüyorum. Bir isim Erdoğan gibi muhafazakar olabilir. Hatta AK Partili olabilir! Ama bu Erdoğan'ın çizgisini onayladığı anlamına gelmez!
CHP ve MHP'de bu çizgiye karşı çok ama çok isim vardı! HDP de hesaba dahildi! Cumhurbaşkanlığı seçimleri için CHP ile MHP'yi birleştiren akıl, hesaba HDP'yi de kattı! Avrupa-ABD hattında buna destek veren önemli figürler var.
Ekmeleddin Bey'i ne CHP'liler ne de MHP'liler biliyordu! Ama ÇATI ADAY oluverdi. Bu isme kim karar verdiyse şimdi de kafasında KOALİSYON var!
İstedikleri ve arzuladıkları AK PARTİ ile diğerleri arasında... Kemal Derviş Bey ile AK Partili, CHPli ve MHPli çok isim dost! SİYASETEN ideolojik olarak dost!
Zaten bizlerin görmediği bir koalisyon var! Erdoğan BEŞTEPE'ye de gitse bunu değiştirmenin zorunluluğunu biliyor!
Hedefi bu! Ama 40 yıllık EKONOMİK REJİMİ değiştirmek hiç kolay değil.
Bu ülkede her şey değişir paranın kontrolünü elinde tutanlar değişmezdi!
Böyle inanıyorlardı. Erdoğan buna karşı!
Sahip olduğun evin aidatını, vergisini, boyasını, badanasını, tamiratını sen yapıyorsun ama hiç tanımadığın biri gelip KİRAYI topluyordu! Bizim durumumuz buydu! SAVAŞIN ADI DA BU! Yakında göreceksiniz alevlenecek!
Erken seçim şıkkı masaya geldiğinde büyük kırılmalar olacak!
Şunu bir düşünün!
MHP iktidara gelmeyeceğini bildiği halde neden ERKEN SEÇİM istiyor!
Ve ara sıra diğerleri düşük tonla da olsa niçin bunu dillendiriyorlar! Milletin 7 Haziran'da verdiği OY'dan neden mutlu değiller! Hani AK parti TEK PARTİ olmaktan çıktığında sorun kalmayacaktı!
Hatırlayın bu sözleri!
Konu Ak parti değil! ERDOĞAN! Sınırlamak ve kontrol etmek istiyorlar! Erdoğan da buna asla ve kat'a razı gelmediği için malum BLOK su kaynatıyor!
Olay bu! yakında göreceğiz...
Ha unutmudan Kemal Kılıçdaroğlu, Davutoğlu ile yaptığı görüşmeye son anda neden danışmanını ilave etme
zorunluluğu duydu! Düşünün.

NOT: Garip bir olay... George Soros'un 28 yaşındaki oğlu Gregory J. Soros, 6 Temmuz'da tatil için New York Hampstoms'a gitti. Satisfactory adlı süper lüks sürat teknesiyle denize açılan Gregory, direksiyonun kilitlemesi sonucu dev bir kayaya çarptı. Ağır yaralanan Gregory'nin bilincinin kapalı olduğu ve hala hastanede tedavide olduğu açıklandı. Hem kaza haberi hem sağlık durumuyla ilgili bilgiler çok sonra ortaya çıktı! Acaba bu kaza değil miydi? SOROS'un düşmanları olduğu gibi kendisini sevmeyen de çoktu!