Ergün Diler

ERGÜN DİLER

Tarihi 19 Haziran 2015

El Kaide nerede!

Seçimler bitti koalisyon çalışmaları tam gaz gidiyor! Açık ya da örtülü! Buraya geleceğiz!
Ama koalisyondan ne çıkacağını ya da ne çıkmayacağını anlamamız şart!
Bu, ülkemizi nasıl bir geleceğin beklediği sorusuyla da ilgili... Hem de çok yakından...
IŞİD'i kuran ve çok akıllı biri olan David Petraeus yani CIA eski Başkanı geçenlerde şöyle konuştu: El Kaide'nin 5 önemli ismi IŞİD tarafından öldürüldü! Artık El Kaide yok, IŞİD var! "El Kaide" diye bir örgüt yoktu!
Hiç olmadı! Ama CIA tarafından kurulan ve yönetilen bir YAPI vardı! Para ile ne liderini ne de üst kadroyu satın alamıyordunuz!
Öyle disiplinli bir örgüttü ki HİÇ BİLGİ SIZMIYORDU!
Hiç dinlemeye takılmıyordu! Dünyaya meydan okuyorlar ama mağarada yaşıyorlardı! Ve işin daha da ilginci hiçbir siyasi hedefleri yoktu!
Ama dünya bunları konuşuyordu! Konuştu da!
Şimdi ise David Petraeus "IŞİD El KAİDE'yi bitirdi!" diyordu! Yani artık dünyanın en tehlikeli yeri GÜNEY SINIRIMIZDI! Kobani olayını, KÜRTLER'in AK Parti'den koparılışını ve koalisyon tablosuna mecbur kalışımızı yazdım...
Devam...
EL Kaide'ye kabaca baktığınız zaman AMERİKA (Dünya Ticaret merkezi), SUUDİ ARABİSTAN (Hobar ABD üssü), TANZANYA (ABD Büyükelçiliği), YEMEN (USS Cole destroyeri), FAS (Kazablanka Yahudi lokantası), İSPANYA (Tren istasyonları), İNGİLTERE (Londra metro istasyonları), MISIR (Turizm bölgeleri), ÜRDÜN (oteller), CEZAYİR (Dış temsilcilikler) gibi yüzlerce saldırı yüzlerce ayrı noktada gerçekleştirildi! İSTANBUL'daki HSBC ile İngiliz konsolosluk saldırıları da EL KAİDE isminde olmayan bir örgüt tarafından gerçekleştirildi! NEDEN ve NE OLACAK?
Ve Türkiye'yi ne bekliyordu?
IRA ya da ETA gibi hatta PKK gibi örgütlerin siyasi amaçları vardır! Bunun için bir siyasi düşünce kalıbı ve gittiği rota vardır!
Organizasyon şekli mevcuttur! Ama bunlarda sadece mağara ve patlayan bombalar vardı!
Ve mağarada olan bu yapı dünyayı tehdit ediyor ve değiştirmek için patlıyor, patlatıyordu!
Her örgütün bir coğrafi alanı varken bunlar dünyanın her yerinde eylem yapıyordu! İlginç! İSTİHBARAT SERVİSLERİNİN daha doğrusu CIA'nın oluşturduğu bir yapıydı bu!
Dünya genelindeki savaşı daha ucuza mal etmek ve daha az insan kaybı yaşanması için seçilen bir yoldu!
El Kaide, İSLAM'ın içine girip Müslüman EŞİTTİR terörist algısını meydana getirdi! Birinci amacı buydu!
IŞİD gibi! Bunun bir nedeni vardı! Çünkü AMERİKA'nın karşısındaki en büyük tehlike PARAYI kullanan sınıftı! Yani sizin 100 dolarınız var! Sahibi sizsiniz! Ancak para bankaya girdiği an sahibi o müdür ve bankanın patronu! Bunların da yani parayla yaşayanların da VATANI yoktu! Bu nedenle Amerika'nın yıkılması bunlar için hiçbir sıkıntı meydana getirmiyordu! Soros ya da Rothschild, Amerika yerle bir olduğunda karalar bağlamazdı yani! PARAYI işletip ellerinde tutanlar "Dünyada denge BATI ile diğerleri arasında olsun" diyordu! Amerika ve Rusya gibi iki büyük devlet kendi aralarında kurdukları dengenin devamını istiyordu! PARANIN GÜCÜYLE yürüyenler Anglo-Sakson-Protestan değerlerine dönüşü savunan SAMUEL HUNTINGTON'un izindeydi...
Dolayısıyle SİYASİ BİR HEDEFİ olan tek oluşum BARONLAR'dı!
Ve bu BARONLAR "ILIMLI İSLAM" diyerek ve destek vererek Ortadoğu'nun kalbine girdi! Amaçları İslam'ı kapitalizmle uyumlu hale getirip piyasa koşullarını kabul etmesini sağlamaktı! BARONLAR, 'İslam dünyasını Batı sisteminin ve pazarının içine sokarız ve böylece sorun biter' diye düşündü! Hala da bu fikirde!
El Kaide ise finans dünyasının Ilımlı İslamı'ndan tamamen farklı bir hedefteydi! "Müslümanlar dünyadaki en büyük düşman olsun" motivasyonuyla eylem yapıyordu! El Kaide'nin eylemleri sonucunda dünyada İslam karşıtı cephe oluştu! Ilımlı ya da radikal bütün MÜSLÜMANLAR terörist kabul edildi neredeyse! CIA yani El Kaide, BARONLARIN kurduğu 'ılımlı İslam modeli'ni ve siyasal İslam'ı tasfiye etmek için yaptı bunu! Amaç İSLAM'ı siyasetin dışına itmekti!
Sıkılmayın, birazdan Türkiye'ye geleceğiz... BARONLAR, biz bilmesek de İSLAMIN İÇİNDE ÖRGÜTLENDİ! Hem de uzun yıllardır! Bu adamların petrolü yok! Petrol şirketlerini de kontrol etmiyorlar ama petrolü üreten ülkelerin yönetimini ele geçiriyorlar. SIKINTI BU! IŞİD de bu nedenle tam da bu coğrafyada!
Mesela SUUDİ ARABİSTAN'da büyük sıkıntı var! Kral Abdullah'ın ECELİYLE ölmesi, yeni Kral Selman'ın gelişi ve prensler arasındaki itiş kakış! Hepsi bu kavganın bizim dikkat etmediğimiz yansıması! TÜRKİYE ise günlük hayatta hiç bilmesek de BARONLARIN kontrolünde olan bir ülkedir! Hala çok güçlü tarafları vardır! SOROS gibiler Türkiye'nin kendi kulvarlarında kalmasını isterken Amerikan Devleti ise "İslam'ın ılımlısı ılımsızı olmaz, merkeze gelin!" uyarısı yapıyordu! Zaten Kemal Derviş, AK Parti ile CHP koalisyonu isterken ILIMLI İSLAMI yeşertmek ve canlandırıp tekrar kullanmak hesabını yapıyordu! CHP burada KATALİZÖR olacaktı! CHP de değişecek ancak BARONLAR İslam'ın içinde olmayı sürdürecekti! AK Parti de buna izin verecekti!
El Kaide, CIA tarafından BARONLARA ve PARA İMPARATORLUKLARINA karşı kullanılıyordu! Yoksa güç mağarada yaşayıp ölen LADİN'de değildi! Ladin'in ölüm tarihini dünyaya biz açıkladık! Amerika ölümünü gösteremedi! Gösteremez de! Ama olay bu değil! Ladin'in ölüm tarihinden önce öldüğünü açıkladığımız için ödül falan da almadık!
Verilmedi!
Neyse...
Ladin'in ölmesi gerekiyordu! Çünkü yeni savaş merkezi SURİYE olacaktı! Oldu da!
Her gün binlerce Müslüman genç (!) IŞİD'e katılıyordu! Sonuçta BARONLARIN ya da AMERİKA'nın kazanacağı bir savaşın kullanılan ASKERLERİ MÜSLÜMAN GENÇLER oluyordu! Bütün oyuncuları bölgeye topluyorlardı! Büyük savaş burada olacaktı! 50 milyon kişi ölmeyecek ama MÜSLÜMAN dünyasından yüzbinlerce kayıp yaşanacaktı! ANGLO SAKSON PROTESTAN ve YAHUDİLER'in savaşında ölecek olan bizdik!
Bunu da gören kim vardı inanın bilmiyorum!
Bir AKIM terörle yan yana geldiğinde AKLINI kaybederdi! Türkiye'de SOL'da da böyle oldu! SOL'cular adam kaçırıp öldürmeye başladığı an bitti! PKK da böyle!
Şehirlere inip masum insanları bombaladığı an tükendi! Şimdi İSLAM için aynı şey yapıldı! Ne söylerseniz söyleyin büyük oyun sahnede! Müslüman tehlikelidir! Bu ALGI var! Ve biz yıkamayız! 7 Haziran için de bize verilen ince mesaj vardı! AK PARTİ'nin ve Erdoğan'ın, BARONLARIN SÖZÜNDEN ÇIKMAYANLARI tasfiyesi isteniyordu!
Erdoğan bunu geciktirdiği için seçimde yara aldı! Bu ekibi tasfiye etmek istediği için de 17-
25 Aralık yaşandı! DENGE BUYDU! Şimdi BARONLARIN çok güvendiği isimler ısınma turlarında şimdi! Gelmek için fırsat kolluyorlar! 7 Haziran iki güce de alan açtı! Şimdi onlar tepişecek bizler de sonucu göreceğiz! Çıkan sonuçlara bakınca da "İyi iş başardık!", ya da "Tüh be!" diyeceğiz!
Burası Türkiye! Büyük savaşın merkezi!
Dönelim başa! EL Kaide bitince yerine kim gelmişti?
Evet! IŞİD!
Ve Türkiye öyle ya da böyle IŞİD'le tanışacak! Çünkü bölgenin son haline bu güç üzerinden karar verilecek!
Ne mi olacak?
Çok şey olacak!
Düşünelim bakalım!