Ergün Diler

ERGÜN DİLER

Tarihi 30 Mart 2015

Siyaset kulisi

Siyaset içeride hız kazandı!
İstanbul'da ün yapmış bütün lokantalarda KULİS MASA LARI kurulmuş durumda! Bazen medya patronları, bazen işadamları, bazen Erdoğan'a yakın gibi durup arkadan iş tutanlar, bazen açıktan meydan okuyanlar, bazen de bizim BARON'un görev verdiği isimler ve onların yancılarının yer aldığı çok masa görmek mümkün!
Bu konuda konuşulacak ve yazılacak çok şey var!
İsimlere girmeye gerek yok! Masaları işgal edenlerin tamamına yakını sevmedikleriyle, mesela KÜRTLERLE, işbirliği yaparak Erdoğan'dan kurtulma hesabı içinde! AK Parti'nin içinde, yanında ve çevresinde olanlar da GÖRÜNMEYE N MÜHÜRLERLE buna destek vermekte!
Maskelerle dolaşan çok anlayacağınız!
Önemli biri tuttuğu ofisle daha önce yanında barındırdığı birçok kişiye "Bir yere gitmeyin! Size ihtiyacım var!" dedi! Bu önemli kişi bunu "laf olsun" diye konuşan biri değildi! Belli ki içeriden yüklenecekler ve Erdoğan'ı sarsmaya çalışacaklardı! Aslında söz çok! Ama fazlasıyla ses getireceğini bildiğim halde isimlere girme niyetim yok! Ama kimin ne yaptığını da takip etmek görevimiz!
Zaten hiçbir şey "SIR" değil!
Şunu da eklemek istiyorum! Bu ekip LONDRA merkezli hareket eden bir yapı!
Ve nedense topa girmekten kaçınıyorlar!
Korkuyorlar ya da çekiniyorlar!
Kendileri için uygun zamanı bekliyorlar!
Savaşmadan kazanmayı ilke edinenlerin birliği bu! İngiliz ekolü! İçinde yok yok!
Muhafazakar, solcu, sağcı, liberal ne ararsan var! Ama dediğim gibi bekliyorlar! NEYİ ? Bunu da kısa bir süre sonra yazarız!
Belki listeler açıklandıktan sonra! Şimdi kafa karışıklığına gerek yok! Bunlar içeride masaları kapışırken, Erdoğan'ı viski eşliğinde göndermeye çalışırken DÜNYA DA çok önemli işler oluyordu!
Biri bizde pek konuşulmazdı! Hatta ikisi!
Mesela biri çok ilginçti!
Birleşik Krallık'ın SA VUNMA BAKANI Michael Fallon durduğu yerde "Rusya, Avrupa için çok ciddi bir tehdittir! Hatta BALTIK tıpkı Ukrayna gibi saldırıya açıktır!" diye konuştu! Aslında Amerika'daki Neo-Conlar'ın bir benzeriydi Fallon! Kardeştiler! Aynı akımla beslenen insanlardı!
Ve bizlerin üzerinde hiç durmadığı büyük oyunlar kurarlar ve sahneye sürerlerdi!
İkinci Dünya Savaşı'nda CHURCHILL'in baş askeri danışmanı General Hastings Lionel Ismay'dı!
NATO'nun ilk genel sekreteriydi aynı zamanda! BİRİNCİ BARON diye anılırdı!
Ismay, NATO ile ilgili olarak "Rusya'yı dışarıda, Almanya'yı alaşağı edilmiş hâlde kontrolde ve ABD'yi de içeride tutmak için kuruldu" demişti! Yani akıl İngilizler'indi! Şimdi bunu garip bir şekilde BALTIK'ta görüyoruz! ABD askerleri Letonya'dan Estonya'ya oradan da Polonya ve Finlandiya'ya kadar uzanan eksende görevde! Silah yığınağı yapılıyor!
Özel askerler eğitiliyor! Ve dünya basını da muazzam bir propaganda yaparak RUSLAR'ın AVRUPA için ne kadar tehlikeli olduğunu işliyor! Zaten İngiliz medyası bir Erdoğan'la bir Putin'le uğraşmakta! Başka işleri yoktu!
Yani İngilizler her zaman olduğu gibi kontrol edemedikleri Ruslar'ı dünyaya ÖCÜ olarak gösteriyor ve inandırıyordu!
Bu konun hemen yanında başka önemli bir hadise daha vardı! Birbirine bağlı...
Dünyada en çok kazanan ülke olan ve ABD'nin korkulu rüyası durumuna gelen ÇİN geçtiğimiz yıl Asya ülkelerinde yol, kanalizasyon, ısıtma, elektrik, internet gibi altyapı kurulumlarının gerçekleşmesi için The Asian Infrastructure Investment Bank'ı (AIIB) kurdu! Çok önemli bir adım hiç ilgimizi çekmedi! Oysa dünyada ve özellikle bölgemizdeki gelişmeleri buna bakarak anlayabilirdik!
Biliyorsunuz ÇİN, UKRAYNA karışmadan önce BELÇİKA'dan daha büyük toprak parçasını burada kiralamış ve tarıma açmıştı! Buğday deposu olarak buraları kullanacaktı! Ama bir anda ortalık karıştı ve Pekin'in attığı önemli adımlardan biri sekteye uğradı! Aynısını Afrika'da da yapıyordu! Ne garip oralar da karışıyordu!
Peki Çin, IMF, DÜNYA BANKAS I ve ASYA KALKINMA BANKAS I varken bu adımı neden attı!
Çünkü bu sistemi kuranlar hem Amerika'nın karşısına bir RAKİP çıkarmak istiyor hem de bu enstrümanları kullanan Amerika'yı içeriden vurmak amacını taşıyordu! Peki Çin'in kurduğu banka ilgi gördü mü? Önemli soru buydu! Kurulur kurulmaz 21 ülke sıraya girdi! Sisteme dahil oldu! Hindistan, Tayland, Malezya, Singapur, Filipinler, Pakistan, Bangladeş, Brunei, Kamboçya, Kazakistan, Kuveyt, Laos, Myanmar, Moğolistan, Nepal, Umman, Katar, Sri Lanka, Özbekistan ve Vietnam KURUCU üye olarak yer aldı!
Bölgesel katılım gibi düşünüyorsanız yanılıyordunuz! Çünkü daha sonra Avusturya, Brezilya, Danimarka, Fransa, Almanya, İngiltere, İspanya, Avustralya, İtalya, Hollanda da sisteme dahil oldu.
Yani ASYA 'ya yatırım için PARA verecek olan yapı AVRUPA'yı ve özellikle İngiltere'yi yanına alabiliyordu! Amerika yoktu! Hemen orada bulunan Güney Kore yoktu! Biz DENGEYİ korumak adına orada olsak bile Avrupa'nın konuyla hiç ilgisi yoktu! Tabii kağıt üzerinde!
Arjantin, Belçika, Ukrayna Kanada, Meksika ve Güney Afrika'nın da başvuruları henüz cevaplanmadı! DOLARI icat edenler şimdi ASYA 'da bir İMPARAT ORLUK kurmanın hesabını yapıyordu! Paranın dışında üniversiteler, bilimadamları ve teknoloji buraya akıyordu! İS LAM nüfusunun en kalabalık olduğu coğrafya yine bir İMPARAT ORLUĞUN sancılarını yakından yaşıyordu! Çin'in başını çektiği gücün sınırlanması için Müslümanlar'ın yaşadığı Ortadoğu'nun kontrolünün bunlara geçmemesi gerekiyordu! Amerika bunun için çırpınıyordu! Aksi halde kendilerinin çok fazla ömrü olmazdı!
İşte Türkiye tam bu eksende önemli bir role sahipti! Kimin tarafına geçerse maçı o kazanacaktı! İngilizler kendi dengelerini kurmak ve dünyayı yönetmek için Rusya ile Türkiye'nin harcanması gerektiğini düşünüyordu!
Çin'le birlikte Amerika'nın frenlenmesini ve daha sonra da tamamen kontrol edilmesini arzuluyordu! Küresel anlamda Washington, Moskova ve Ankara'yı yanına alarak bunu yapabilirdi! Bu hesabı Kraliçe de biliyordu! Bu nedenle her koldan Putin ile Erdoğan'a saldırıyorlardı!
İstanbul'da ünlü lokantaların masaları dolduranlar da daha çok Kraliçe'nin modeline uyum sağlayan isimlerdi!
Ve gariptir başka başka yerlerde de olsa hepsinin gizli gündemi "Erdoğan gitsin!"di!
Yani Çin'i önümüze alarak "Türkiye'yi de Ortadoğu'yu da biz yönetelim!" diyorlardı! Bunun için kendi adamları hazır bekliyordu!
Muhtemelen 8-10 güne kadar ROTA LARI kesinlik kazanacaktı! Bir şeyin sonucunu görmek istiyorlardı!
Şimdilik bekliyorlardı!
İstedikleri olmazsa sanki DOLARA gaz verecek gibi bir halleri vardı! İçerideki medya aralıksız bunu kaşıyordu!
Belli ki bir yerlerden emir almışlardı!
Bakalım görelim!
Neylerse Mevlam güzel eyler!
Bu arada her olan biteni Erdoğan'a fatura etmek isteyenler olaylara böyle geniş bakarlarsa sorunun ne olduğunu sanırım anlarlar! SEVMEK ya da SEVMEMEK yerine AKILLA gidip "ülkemize kim kast ediyor?" diye düşünmekte büyük fayda var!
Tabii bence!